Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: حضور هیات انگلیسی در تهران برای پرداخت بدهی های ایران، واکنش نتانیاهو به ناسزای ترامپ، پیشنهاد کامرون برای تشکیل سیستم واکنش اضطراری اروپا، گفتگوی تلفنی بایدن با رهبران اوکراین و ۹ کشور اروپای شرقی و موافقت دادگاه انگلیس با استرداد آسانژ به آمریکا از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حضور هیات انگلیسی در تهران برای پرداخت بدهی های ایران

«پاتریک وینتور» روزنامه‌نگار روزنامه گاردین در توییتی خبر داد هیأتی از وزارت خارجه انگلیس هفته گذشته برای بررسی مکانیسم پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی این کشور به ایران، به تهران آمد. 

وی در این خصوص نوشت: سفیر ایران در انگلیس فاش کرد که هیأت وزارت خارجه انگلیس هفته گذشته برای بررسی مکانیسم پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی پذیرفته شده انگلیس در تهران حضور داشت.

این روزنامه‌نگار انگلیسی افزود: (سفیر ایران) می‌گوید مسئله همچنان تحریم‌های آمریکاست.

طبق گزارش این روزنامه‌نگار انگلیسی که در گاردین منتشر شد، «محسن بهاروند» سفیر ایران در لندن گفت، مقامات دولت انگلیس هفته گذشته در تهران بودند و درباره راه‌های قانونی پرداخت بدهی تاریخی ۴۰۰ میلیون پوندی انگلیس به ایران گفت‌وگو کردند.

بهاروند با بیان اینکه در حال مذاکره با وزارت امور خارجه انگلیس بر سر این موضوع است، گفت: این مسائل حل نشدنی نیست.

طبق این گزارش، وزارت امور خارجه بریتانیا از بحث در مورد جزئیات پرداخت به ایران یا آنچه مانع از تسویه بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی مربوط به فروش تسلیحات به ایران در اواسط دهه ۱۹۷۰ شده، خودداری کرده است.

به گزارش گاردین، بهاروند روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران در لندن گفت ایران و انگلیس در تابستان به توافق بر سر بدهی نزدیک شده بودند و افزود: ما می‌خواستیم از این توافق برای درخواست از مردم خود استفاده کنیم مبنی بر این که نشانه خوبی از انگلیس می‌بینیم و سپس این به ما امکان می‌دهد تا تلاش‌هایمان را برای کمک به افراد دوتابعیتی و مواردی از این قبیل تسریع کنیم. سپس ما توافق کردیم. آن را امضا کردیم اما دو روز پس از امضا، دولت انگلیس گفت که به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند آن را اجرا کند.

وی افزود: داریم تلاش می‌کنیم. نباید آنقدر بدبین باشیم. با همکاران خود در وزارت خارجه (انگلیس) کار می‌کنیم تا شاید به آن توافق برسیم. گفت‌وگو در جریان است. هفته گذشته هیأتی از انگلیس در ایران بود و شخصاً با وزارت خارجه (انگلیس) صحبت می‌کردم و امید دارم که به توافق خواهیم رسید. 

سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به گزارش‌هایی مبنی بر امکان پرداخت این پول در قالب کمک‌های بشردوستانه، گفت: این کمک نیست. پول ما اینجاست و ما پول خود را می‌خواهیم. خیلی ساده است. ما می‌خواهیم پول خود را دریافت کنیم. ما اصرار بر سود نداریم. وگرنه میلیاردها می‌شد. ما با همکاران انگلیسی خود در این خصوص صحبت می‌کنیم که از طریق چه کانالی محتمل‌تر است که آن پول به حساب‌های ما بازگردد. 

او در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده می‌تواند در نامه‌ای به انگلیس اطمینان خاطر بدهد و تضمین کند که این پرداخت تحریم نخواهد شد، گفت: ایالات متحده این کار را انجام نمی‌دهد. آن‌ها باید به دولت بریتانیا برای انجام این کار کمک کنند. غیر ممکن نیست. موانع حل نشدنی نیستند، اما باید گفت‌وگو کنیم، مذاکره کنیم و راهی پیدا کنیم. اکنون در حال بحث هستیم که این پول از چه کانالی منتقل شود. اکنون یک روند مذاکره وجود دارد.

بهاروند همچنین تاکید کرد که موضوع آزادی بازداشت شدگان مربوط به قوه قضاییه ایران است و نمی‌توان آن را با موضوع گسترده‌تر مذاکرات ایران در وین در هم آمیخت. 

پیش‌تر، «لیز تراس»، وزیر امور خارجه انگلیس گفت که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی کشورش به ایران یک «بدهی قانونی» است و دولت لندن می‌خواهد آن را پرداخت کند.

ایران و انگلیس در دهه ۱۹۷۰ میلادی قراردادی برای تحویل ۱۵۰۰ تانک چیفتن و ۲۵۰ خودروی زرهی به طرف ایرانی امضا کردند. لندن، بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا تحویل این تانک‌ها به ایران را متوقف کرد. رژیم پهلوی همه مبالغ مربوط به این قرارداد را که بر اساس برخی گزارش‌ها بالغ بر یک میلیارد دلار بوده را پرداخت کرده بود.

دیوان داوری بین المللی یک شرکت بریتانیایی خدمات نظامی را به پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند به دولت ایران ملزم کرده است. با این وجود، انگلیس به بهانه اینکه تحریم‌های بین‌المللی اجازه انتقال پول به ایران را نمی‌دهد، آن زمان از بازپرداخت این رقم خودداری کرد.

این قرارداد در همان رژیم پهلوی نیز مخالفانی از جمله ارتشبد فریدون جم رئیس وقت ستاد ارتش را داشت، که البته مورد توجه شاه قرار نمی‌گیرد و خرید انجام می‌شود. با وقوع انقلاب اسلامی شرکت خدمات بین‌المللی نظامی (ims) به عنوان فروشنده تانک‌ها و نماینده دولت انگلیس که پیش از این همه پول خود را دریافت کرده است بصورت یکطرفه و غیرقانونی قرارداد را لغو می‌کند و از تحویل تانک‌های ایران نیز خودداری می‌کند.

وزیر خارجه انگلیس در نشستی که به ابتکار اندیشکده «چتم‌هاوس» برگزار شد گفت که لندن به دنبال حل و فصل مسئله مربوط به بدهی کشورش به ایران بابت سفارش خرید ۱۵۰۰ تانک چیفتن در دهه ۱۹۷۰ است.

او گفت: «ما می‌خواهیم این بدهی را پرداخت کنیم و آن را یک بدهی قانونی می‌دانیم. اما مسائل زیادی وجود دارند که اطمینان دارم همه شما به خوبی از آنها مطلع هستید.»

وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه با «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران درباره پرداخت این بدهی گفت‌وگو کرده گفت: «بنا به دلایل مختلف، مسئله ساده‌ای نیست.»

پیش از این «جرمی هانت» وزیر خارجه پیشین انگلیس بر ضرورت پرداخت این بدهی به ایران تأکید کرده است. 

وی با تأکید بر این که این مبلغ حق ایران است و باج‌خواهی نیست، ادامه داد: «وقتی من وزیر خارجه بودم، بحث‌هایی درباه قاعده کلی و اصل آن وجود داشت و ما مقرر کردیم که ما پول باج نمی‌دهیم. اگر پول باج بود، من واقعاً از آن (پرداخت) حمایت نمی‌کردم اما موضوع پرداخت بدهی است».

 «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حدود ده روز پیش گفت که ایران و انگلیس بر سر اصل پرداخت بدهی و میزان آن توافق کرده‌اند «اما نحوه و روند پرداخت هنوز حل نشده است.» 

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در خصوص بدهی انگلیس به ایران در خصوص تانک‌های چیفتن تأکید کرده بود: «بدهی انگلیس قطعی است و باید پرداخت کند. چیزی که به تأخیر افتاده جز بسیار کوچکی است و بقیه همه روشن شده است. برای اینکه دفاعیه‌ها آماده شود هر دو طرف توافق کردند به تعویق بیفتد ولی اصل بدهی و سود آن کاملا روشن است. دولت انگلیس هیچ بهانه‌ای ندارد و باید هر چه زودتر این بدهی را برگرداند. تأخیر ناموجهی داریم، ولی در اصل موضوع تفاوتی ایجاد نمی‌کند».

واکنش نتانیاهو به ناسزای ترامپ

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی به ناسزای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا واکنش نشان داد.

دونالد ترامپ از اینکه بنیامین نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ را به او تبریک گفته گلایه کرده و گفته بود: «لعنت به او!.»

نتانیاهو در واکنش گفت ائتلاف آمریکا با اسرائیل به معنای این است که «تبریک گفتن به رئیس‌جمهور جدید اهمیت دارد.»

منابع عبری‌زبان، صبح امروز (جمعه)، بخش‌هایی از مصاحبه اختصاصی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا با «باراک راوید» خبرنگار وبگاه صهیونیستی «واللا» را منتشر کردند.

خبرنگار واللا که اخیرا تحت عنوان «صلح ترامپ» کتابی در ارتباط با اقدامات رئیس‌جمهور سابق آمریکا منتشر کرده، مصاحبه‌ای اختصاصی با دونالد ترامپ در کتاب خود آورده است.

منابع صهیونیستی از جمله روزنامه عبری‌ «یدیعوت آحارانوت» بخش‌هایی از گفته‌های دونالد ترامپ را امروز جمعه منتشر کردند.

دونالد ترامپ در بخشی از مصاحبه مذکور گفته است: «انتخابات در این کشور -ایالات متحده آمریکا- از من دزدیده و گرفته شده است آن هم به خاطر یک عده آدم کودن و ضعیف که برای رئیس‌جمهور نجنگیدند».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا می‌افزاید: «کسی به اندازه من برای نتانیاهو کار انجام نداده است؛ کسی به اندازه من برای اسرائیل کار نکرده است. جولان معامله بزرگی بود. من این کار را پیش از انتخابات انجام دادم و بسیار به نتانیاهو کمک کردم».

وی در ارتباط با جولان اشغالی بیان کرد: «برخی به من گفتند که این هدیه (جولان) ده‌ میلیارد دلار ارزش دارد. من این کار را پیش از انتخابات کردم. این کار به او خیلی کمک کرد. او بدون من شکست می‌خورد. به لطف من [در انتخابات] به تساوی رسید».

ترامپ ادامه داد: «من نتانیاهو را خیلی دوست داشتم. هنوز هم او را دوست دارم؛ اما وفاداری را هم دوست دارم! نتانیاهو اولین کسی بود که سراسمیه برای تبریک به بایدن رفت. او فقط به [بایدن] تبریک نگفت بلکه این کار را در قالب یک ویدئوی ضبط شده انجام داد».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در پایان این بخش از اظهاراتش گفت: «اشتباه بزرگی بود. من از آن زمان تاکنون با او حرف نزده‌ام. لعنت به او! من او را نخواهم بخشید».

نتانیاهو گفت: «من کاملاً از کمک‌های عظیم رئیس‌جمهور ترامپ به اسرائیل و امنیت آن قدردانی می‌کنم. من همچنین اهمیت اتحاد قوی بین اسرائیل و آمریکا را درک می‌کنم و برای همین مهم بود که به رئیس‌جمهور جدید تبریک بگویم.»

بنا بر گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸» ترامپ در بخش دیگری از این مصاحبه عنوان کرده است: «اگر من به [ریاست جمهوری آمریکا] نمی‌رسیدم فکر می‌کنم که اسرائیل ریشه‌کن می‌شد. خوب؟ می‌خواهی حقیقت را بدانی؟ تا این لحظه هم فکر می‌کنم که اسرائیل نابوده شده است».

وی در پایان گفت: «میان آن‌ها (نتانیاهو و بایدن) دوستی‌ای نبود چراکه اگر این دوستی وجود داشت، با ایران توافق امضاء نمی‌کردند. آن‌ها یک بار دیگر این کار را خواهند کرد. اگر به توافق هسته‌ای بازگردند، اسرائیل بسیار در خطر خواهد بود! بسیار!»

پیشنهاد کامرون برای تشکیل سیستم واکنش اضطراری اروپا

رئیس جمهوری فرانسه گفت، اتحادیه اروپا به مکانیزم واکنش اضطراری نیاز دارد که یک کشور عضو بتواند در زمانی که مرزهای خارجی اتحادیه مورد تهدید قرار می‌گیرد، آن را فعال کند.

به گزارش "رویترز"،  امانوئل مکرون روز پنجشنبه اظهار داشت که بحران مهاجرت در امتداد جناح شرقی، بر نیاز به تقویت توانایی برای کنترل رفت و آمد به اتحادیه اروپا تاکید می‌کند.  

وی افزود، تنها در صورتی که اروپا بر مرزهای خود تسلط یابد، حرکت آزاد در منطقه شنگن این اتحادیه به درستی عمل می‌کند.  

بر پایه این گزارش، بیش از ۳۰ هزار مهاجر از ابتدای سال ۲۰۲۱ تلاش کرده‌اند تا از مرز لهستان-بلاروس عبور کنند. ورشو در مناطق هم مرز بلاروس، وضعیت فوق‌العاده اعلام و بیش از ۱۰ هزار سرباز را به نزدیکی مرز اعزام کرده است. همچنین طرف لهستانی یک حصار سیم خاردار بنا کرده است. در روزهای اخیر، چندین هزار مهاجر به مرز لهستان نزدیک شدند و برخی از آنها سعی کردند تا حصار را از سر راه برداشته و وارد لهستان شوند.  

پیش از این میشل بارنیه نماینده سابق اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گفت این کشور کنترل بر مهاجرت را از دست داده و دیگر احساس امنیت بر فرانسه حاکم نیست. 

اداره آمار رسمی فرانسه اعلام کرده که آمار خالص مهاجرت از دهه ۲۰۰۰ میلادی در فرانسه افزایش داشته است.  

این آمار نشان می‌دهد که ۲۷۲ هزار مهاجر در سال ۲۰۲۰ وارد فرانسه شده‌اند. سال ۲۰۱۶ یعنی سال آخر ریاست فرانسوا اولاند رئیس جمهوری سابق فرانسه تعداد مهاجرانی که وارد خاک فرانسه شدند ۲۵۹ هزار نفر بود. آمار مهاجران در فرانسه در سال ۲۰۱۰میلادی و در دوران ریاست نیکولا سارکوزی به ۲۱۱ هزار نفر رسید.

از سوی دیگر جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به درخواست برخی کشورها برای ساخت دیوار مرزی گفت ساخت دیوار راه حل برون رفت از بحران پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس نیست.

اتحادیه اروپا سال‌هاست که در مورد مساله مهاجرت و نحوه کنترل مرزهای مشترک خارجی منطقه شنگن خود دچار اختلاف است.

گفتگوی تلفنی بایدن با رهبران اوکراین و ۹ کشور اروپای شرقی

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی بیش از یک ساعت با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی اش گفتگویی تلفنی داشت که کاخ سفید این که جو بایدن از دولت کی‌یف خواستار امتیاز دادن به روسیه با هدف جلوگیری از تهاجمی احتمالی به اوکراین شده را رد کرد.

نیویورک پست گزارش داد، که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تماسی تلفنی به مدت ۷۶ دقیقه با زلنسکی داشته و بعد ازآن با رهبران ۹ کشور عضو ناتو در شرق اروپا هم گفتگویی تلفنی به مدت ۴۰ دقیقه داشته است.

یک مقام ارشد دولت بایدن به خبرنگاران گفت: می‌دانم در مطبوعات در مورد اینکه آیا در این گفتگوهای تلفنی بحث امتیاز دهی به روسیه وجود داشته است یا خیر مطرح شده است اما صراحتا چنین بحثی وجود نداشت.

پوتین و بایدن پیش تر گفتگویی با استفاده از ویدئو کنفرانس با یکدیگر داشتند. مقام آمریکایی تأیید کرد که بایدن با زلنسکی و مقامات اعضای حوزه اروپای شرقی ناتو تنها گفتگوهای صوتی داشته است.

این مقام گفت، بایدن دو روز صبر کرد تا با زلنسکی تماس بگیرد زیرا "بدیهی است که این رئیس جمهور آمریکا بسیاری از مسائل دیگر از جمله مسائل داخلی، سفرهای داخلی و سایر موارد را در دستور کار خود دارد."

بر اساس بیانیه کاخ سفید درباره تماس بایدن با مقامات ۹ کشور جبهه شرقی ناتو، این رهبران به بحث در مورد روند تقویت  مواضع نظامی روسیه در امتداد مرز اوکراین و "نیاز به ارائه یک موضع متحد، آماده و قاطع ناتو به نفع دفاع دسته جمعی کشورهای متحد" پرداختند.

زلنسکی پس از گفتگو با بایدن، در توئیتی اعلام کرد که همتای آمریکایی‌اش درباره "مذاکرات خود با پوتین" توضیحاتی ارائه کرده است و افزود که آن‌ها "همچنین درباره قالب‌های احتمالی برای تلاشها برای حل و فصل درگیری در دونباس بحث کردند." سخنگوی کاخ سفید پیشتر گزارشها درباره اینکه آمریکا به دنبال راضی کردن روسیه بوده را تکذیب کرد. این سخنگو گفت:بایدن به چشمان رئیس جمهور پوتین نگاه کرد و به او گفت که یک کشور نمی تواند به دیگری بگوید که مرزهایش را تغییر دهد."

یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی غربی گفت: "من شتاب‌زده نتیجه نمی گیرم که بدترین سناریو از منظر سیاسی آنها همان سناریویی است که واشنگتن قصد دارد دنبال کند."

یک مقام ناتو هم به فایننشال تایمز گفت: در حالی که همه آماده ورود به گفتگو هستند، هیچ امتیازی بر سر حفاظت از متحدانمان داده نمیشود. در مورد اوکراین، ما بر سر حق کشورها برای انتخاب مسیر خود مذاکره نمی کنیم.

به گزارش رویترز، همچنین رئیس دفتر زلنسکی پس از گفتگوی روز پنجشنبه این دو رهبر گفت، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اطمینان داد که نامزدی کی یف برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو در دستان خود این کشور است.

روسیه هر گونه برنامه ریزی برای حمله به اوکراین را رد کرده اما اوکراین و آمریکا را به رفتارهای بی ثبات کننده متهم می کند و به دنبال دریافت تضمین امنیتی در قبال عدم گسترش ناتو به سمت شرق بوده است.

اوکراین با چنین تضمینی مخالفت کرده و آن را نامشروع دانسته به نوبه خودش خواستار این تضمین است که هیچ تصمیم گیری در قالب یک توافق بر سر آینده اش بدون نقش آفرینی خودش اتخاذ نشود.

آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی، به شبکه تلویزیونی ۱+۱ گفت: بایدن به وضوح گفت... هر گونه مذاکره، هر تصمیمی که به اوکراین مربوط شود، بدون نقش آفرینی خود  اوکراین نمی تواند اتخاذ شود.

وی تصریح کرد: بایدن صراحتا گفت که تصمیم گیری در مورد الحاق اوکراین به ناتو تنها به عهده مردم اوکراین است، این کشور یک کشور مستقل و برخوردار از حاکمیت است. و  تصمیم به اوکراین و اعضای ناتو بستگی دارد.

در تماس مذکور به گفته زلنسکی، بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم به طول انجامید، رئیس جمهور اوکراین همچنین به بایدن گفت که "پیشنهادهای روشنی برای از انسداد خارج کردن روند صلح" در شرق اوکراین دارد و آماده است تا در قالب‌های مختلف درباره آنها بحث کند.

موافقت دادگاه انگلیس با استرداد آسانژ به آمریکا

در پی پیروزی حقوقی دولت آمریکا در جدیدترین مرحله از پرونده قضایی استرداد جولیان آسانژ، این افشاگر به زندان افتاده وبسایت ویکی لیکس، بیش از هر زمان به استرداد از انگلیس به آمریکا نزدیک شده است.

به گزارش شبکه بی.بی.سی، آمریکا پیشتر علیه حکم دادگاه انگلیس در ژانویه که  با استرداد آسانژ به آمریکا به دلیل نگرانی ها از بابت سلامت روانی اش مخالفت کرد، درخواست تجدید نظر کرده بود.

اما قضات این پرونده از بابت وعده های آمریکا برای کاهش خطر خودکشی وی اطمینان خاطر پیدا کردند.

او در آمریکا به دلیل انتشار هزاران سند طبقه بندی شده دولت این کشور در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ تحت تعقیب است.

قضات ارشد پرونده آسانژ دریافتند که قاضی رده پایین‌تری که حکم قبلی را صادر کرده بود، تصمیمش را در ژانویه بر اساس ریسک نگهداری کردن از آسانژ در حبس با محدودیت‌های شدید در صورت استرداد به آمریکا اتخاذ کرده است.

با این حال، مقامات آمریکا بعداً تضمین دادند که او تا زمانی که در آینده مرتکب عملی نشود که او را مستحق سخت‌ترین تدابیر کند، با چنین تدابیری مواجه نخواهد شد.

لرد برنت، قاضی ارشد این پرونده، در زمان صدور حکمش گفت: طبق قضاوت ما این خطر با توجه به تضمین هایی که ارائه شد برطرف شده است. ما این طور نتیجه گرفته ایم که اگر ضمانت‌های مربوطه نزد قاضی قبلی مطرح می شدند، او هم به سؤال مربوطه پاسخ دیگری می‌داد.

در حال حاضر مشخص نیست که آیا آسانژ می‌تواند این حکم موافقت دادگاه با استردادش را بیشتر به چالش بکشد یا خیر، اگرچه قاضی هولروید در دادگاه اشاره کرد که بنیانگذار ویکی لیکس به دنبال درخواست تجدید نظر دیگری است.

ایالات متحده چهار تضمین را در قبال آسانژ ارائه کرده از جمله اینکه آسانژ در صورت استرداد، مشمول حبس انفرادی در قبل یا پس از محاکمه یا بازداشت در زندان فوق امنیتی ADX Florence Supermax نخواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین روز پرستار سایت غنی سازی نطنز بودجه 1401 امریکا ایران خاورمیانه اروپا چین روسیه آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین روز پرستار سایت غنی سازی نطنز بودجه 1401 رئیس جمهور سابق آمریکا بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی رئیس جمهور آمریکا وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا واکنش اضطراری دونالد ترامپ ایالات متحده خارجه انگلیس پرداخت بدهی اروپای شرقی وزارت خارجه دولت انگلیس هفته گذشته جو بایدن گفت وگو تانک ها ۹ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند