Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، شکی نیست یکی از ترسناک‌ترین چیز‌ها در مورد پیری و بالارفتن سن، کاهش عملکرد شناختی است.

اکنون یک مطالعه جدید که از سوی دانشگاه حیفا به انجام رسیده نشان می‌دهد محیط خانه کودک بر عملکرد مغز در دوران پیری تأثیرگذار است.

مغز ما با افزایش سن پیرتر می‌شود و این روند سبب کاهش روند شناختی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از تحقیقات اخیر در تلاش هستند تا راه‌هایی را برای کُند ساختن این روند کاهشی پیدا کرده و یا دست کم عواملی را که آن را پیش بینی کرده، بیابند.

اکنون طبق این پژوهش جدید مشخص شده که مواجهه با کتاب در دوران کودکی بر روند پیری مغز ما تأثیرگذار است و این مواجعه، لزوما به معنای خواندن کتاب نیست.

این پژوهش نشان داد هرچه کتاب‌هایی که در خانه است در دوران کودکی بیشتر باشد، کاهش روند شناختی در دوران پیری کُندتر می‌شود.

دکتر «گالیت واینستین» در این باره گفت: توسعه توانایی شناختی در دوران کودکی می‌تواند ذخیره‌هایی را ایجاد کرده و از مغز در برابر تحلیل رفتن در دوران پیری محافظت کند.

وی افزود: ما در واقع مواجهه با کتاب – و نه خود کتاب خواندن - را بررسی کردیم. فرضیه این بود که قرار گرفتن در معرض کتاب‌های فراوان در خانه می‌تواند یک محرک با تأثیر مثبت در طول زمان باشد.

کاهش شناختی (که آلزایمر نوع شایع آن محسوب می‌شود) پدیده‌ای است که می‌تواند با بالا رفتن سن ما رخ دهد و بر توانایی ما در فهمیدن، به یاد آوردن و عملکرد اجتماعی ما تأثیر بگذارد. تحصیل کردن و فعال کردن مغز در مسیر‌هایی مانند یادگیری یک زبان، حل کردن جدول کلمات متقاطع در کنار حضور در مناسبت‌ها و دورهمی‌های اجتماعی، عواملی هستند که می‌توانند خطر «کاهش شناختی» را در فرد پایین آورند. اما همچنان دانشمندان به دنبال راه‌های بیشتری برای جلوگیری از این مسأله هستند.

اکنون طبق پژوهشی که در «مجله زوال عقل و اختلالات شناختی سالمندان» به چاپ رسیده، دانشکده بهداشت عومی دانشگاه حیفا، به بررسی ارتباط میان شمار کتاب‌ها در خانه کودکی یک فرد و عملکرد شناختی در دوران بالای ۶۵ سال پرداخت.

نتایج این مطالعه نشان داد هرچه کتابخانه خانگی فرد بزرگتر باشد، عملکرد حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و نیز روانی کلامی وی در سنین بالا بدون توجه به سطح تحصیلات وی، بهتر خواهد بود.

طبق این تحقیق، این احتمال وجود دارد کودکانی که در خانه خود در معرض کتاب‌های زیادی قرار گرفته اند، سبک زندگی سالم تری را مانند رژیم غذایی سالم و یا سیگار نکشیدن در طول زندگی خود حفظ کرده اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر کاهش شناختی زوال عقل پیری مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ظهر پنج شنبه در دیدار با محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با اشاره به آمار عضویت، امانت، سرانه فیزیکی و تعداد منابع کتابخانه های عمومی شهرستان میانه در سال ۱۴۰۲ افزود: شهرستان میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در این شهرستان را دارد و برنامه ریزی برای ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در شهرستان میانه به عنوان مطالبه مردم و اعضای کتابخانه های عمومی، همکاری و تعامل همه ادارات و سازمان‌های ذیربط را می‌طلبد.

محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان اینکه با وجود غالب شدن فضای مجازی در زندگی امروزی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان، عملکرد خوب اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال‌های اخیر باعث افزایش مطالعه در کتابخانه های عمومی استان به ویژه کتابخانه های میانه و آشتی مردم با کتاب و مطالعه شده است.

محمدباقر هنربر در دیدار با اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، فراهم کردن زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی را سبب گرایش روزافزون مردم به مطالعه خوانده، گفت: مطالعه، فکر انسان را روشن و سطح آگاهی و فرهنگ جامعه را ارتقا می‌دهد و به تبع آن آسیب پذیری مردم نسبت به ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد لذا لازم است در کنار فراهم نمودن زیرساخت‌های فیزیکی، در زمینه فرهنگ سازی، ترغیب و تشویق به مطالعه نیز تلاش جدی صورت پذیرد.

فرماندار میانه با تقدیر و تشکر از همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از تبدیل کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی برای رجوع همه اقشار مردم، افزود: در دوره مدیریت کنونی کتابخانه های عمومی در سطح استان مردم استقبال بیشتری از کتابخانه های عمومی داشته و با کتاب و کتابخوانی انس بیشتری گرفته‌اند.

گفتنی است اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در سفر یک روزه خود به شهرستان میانه با کتابداران، کارکنان و اعضای کتابخانه های عمومی دیدار و گفتگو کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات موجود قرار گرفت.

کد خبر 6088616

دیگر خبرها

  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است