Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@02:13:44 GMT

دردسر‌های یک میدان پربار

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۸۵۱۶

دردسر‌های یک میدان پربار

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، با آغاز فصل پاییز بازار میوه و تره بار مرکز استان رونق زیادی پیدا می‌کند، کامیون‌ها و وانت‌ها مرکبات رسیده و آبدار و شیرین را به اینجا می‌آورند و می‌برند تا هم بوی مرکبات مازندران به سایر نقاط کشور برسد و هم بازار شب یلدا دچار مشکل نشود. 

برو بیایی که هر چند برای کاسبان و حجره داران خوب است و لذت می برند، زیاد به مذاق شهروندان ساروی و کسانی که می‌خواهند از کمربندی شمالی ساری عبور کنند خوش نمی‌آید، زیرا هر سال این موقع ترافیک مهمان ناخوانده بازار میوه و تره بار مرکز مازندران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه همین بوده

کمربندی شمالی ساری میدان خزر را به میدان امام خمینی می‌رساند جایی که قرار بود ترافیک داخل شهر را کاهش دهد، اما خودش به معضل  ترافیکی برای شهروندان تبدیل شده است .

فرقی نمی‌کند مسافر صبحگاهی باشید برای رفتن به محل کار یا مسافر عصرگاهی برای بازگشت به خانه، ترافیک باعث می‌شود رانندگان تاکسی از جابجایی مسافر در این مسیر خودداری کنند یا کرایه دوبرابر می‌خواهند.

صبح برای رسیدن به محل کار همانند همیشه سوار تاکسی می‌شوم، راننده انگار روزی خوبی را آغاز کرده است به شوخی می‌گوید: " حرف بزن که حوصلمون سر نره یک ساعتی تو راهیم " یک ساعت برای مسیر چهار کیلومتری؟!

علت دیر رسیدن را ترافیک کمربندی می‌داند و می‌گوید: ترافیک صبحگاهی کمربندی ساری با آغاز عبور و مرور کارمندان و دانش آموزان از ساعت ۷ شروع می‌شود و تا ساعت ۱۰ ادامه دارد بعد از ظهر هم تقریباً از ساعت ۱ تا ۴ کمربندی به شلوغ‌ترین حالت ممکن می‌رسد‌.


وی گفت : پاییز که می‌شود بخاطر تردد خودرو‌های حمل کننده مرکبات ترافیک از کله سحر مهمان این کمربندی است تا ظهر و خدا بخیر کند ساعت ۸ و ۹ صبح را که چند کیلومتر ترافیک خواهد شد.

راست می‌گوید هنوز ساعت ۸ نشده از ابتدای کمربندی ترافیک سنگین در جریان است راننده‌ها کلافه همدیگر را نگاه می‌کنند آرام آرام با رسیدن به نزدیکی میدان میوه و تره بار ترافیک به اوج خود می‌رسد. 

کامیون‌ها در کنار جاده پارک شدند و منتظرند تا کارگران میوه‌ها را بار کامیون کنند و بروند و من می‌مانم یک سوال که گره این ترافیک در کدام حجره حل می‌شود؟

میدان جدید درست کنید، می‌رویم

بازار میوه و تره بار ساری یکی از پرترددترین مکان‌های این شهر است جایی که از تمامی ایران مهمان دارد این را می‌توان از پلاک‌های نه چندان آشنای ماشین‌های حمل بار فهمید.

این بازار فقط دو درب ورود و خروج سه متری دارد، تابلوی بزرگ سبزرنگ بازار میوه و تره بار ساری را می‌توانید در درب سمت راست ببینید و دقیقاً در زیر این تابلو باسکول ۶۰ تنی وجود دارد که تناژ بار‌ها را مشخص می‌کند.

بازار همیشه شلوغ است بوی پرتقال تازه رسیده سرتاسر این بازار یک تا دو هکتاری را فرا گرفته است یکی در حال بار زدن پرتقال‌ها روی باربند کامیون است دیگری دارد سر قیمت چانه می‌زند، یکی هم گوشه حجره نشسته و مشغول شمردن پول است.


بازار رونق دارد و بازاریان راضی هستند، اما در بیرون از اینجا صدای همه درآمده است از کسبه و ساکنین مجاور بازار تا مسافران و همگی از ترافیک چند کیلومتری گله دارند و علت این نابسامانی را هم وجود این میدان میوه و تره‌بار می‌دانند.

حسن پور از کسبه اطراف این میدان است و می‌گوید: ترافیک فصلی در کمربندی فقط در ۶ ماه دوم سال نیست در تابستان هم که فصل برداشت هلو و شلیل است همین مشکل وجود دارد.

وی گفت: برخی واحد‌های صنفی متناسب با فعالیت میدان میوه و تره بار در اطراف اینجا فعال هستند مانند نانوایی و اغذیه فروشی و رستوران و مکانیکی و بانک و ... که خود این‌ها هم قوز بالا قوز ترافیک شده اند.

حسن پور گفت:  برخی مشتریانش ترافیک را که می‌بینند و جایی برای پارک نمی‌بینند ترجیح می‌دهند از جایی دیگر خرید کنند.

محمدخانی هم از ساکنان کوی طبیعت است می‌گوید: ترافیک ۶ ماه دوم سال کلافه کننده و نگران کننده است خدا کند در این ساعات کسی مریض نشود وگرنه نرسیده به بیمارستان فوت می‌کند.‌

وی گفت:  برخی خودرو‌های حمل مرکبات هم در کنار جاده و ورودی کوچه‌ها پارک می‌کنند و حوصله راننده که سر می‌رود می‌رود دنبال کاری دیگر و اهالی نه می‌توانند وارد کوچه شوند نه از آن خارج.‌

محمد خانی گفت: آنقدر به پلیس زنگ زده ایم که بیایند این خودرو‌های مزاحم را ببرند که خودمان هم خسته شدیم.

صدای پلیس هم درآمده است

ترافیک کمربندی شمالی ساری و مشکلات حاصل از آن پای پلیس راهنمایی و رانندگی را هم به میان آورده است.

به گفته سرهنگ بیگلری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران تامین امنیت شهروندان و راحتی عبور و مرور آن‌ها اولویت پلیس راهنمایی و رانندگی در همه مناطق است، اما بیش از ۸۰ درصد توان پلیس در روز صرف ساماندهی ترافیک کمربندی شمالی ساری می‌شود بدون اینکه نتیجه خاصی گرفته شود.

وی گفت : ۱۴ سال قبل در جلسات استان و شهرستان تصویب شد که مکان فعلی میدان میوه و تره بار ساری به خارج از این شهر منتقل شود، اما این میدان هنوز از جایش تکان نخورده است.


رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران گفت: در شورای ترافیک مازندران و شورای ترافیک شهرستان ساری در حال پیگیری و جمع‌آوری مکان فعلی این میدان و انتقال آن هستیم.

بیگلری همچنان امیدوار است تا هرچه سریع‌تر میدان میوه و تره‌بار ساری به مکان جدیدش در جاده ساری به قائم شهر منتقل شود تا بار ترافیکی در این مسیر پرتردد مرکز مازندران هم کاهش پیدا کند.

۱۴ سال کار ۵۰ درصد پیشرفت

امیرحسین فخرآوران رئیس اتحادیه میوه و تره بار ساری در ارتباط با انتقال میدان تره بار این شهر به جاده ساری قائم شهر گفت: قراردادی با پیمانکار سابق بسته شده بود که متأسفانه به دلیل نوسان قیمت دلار و تورم سرسام‌آور پیمانکار نتوانست به تعهداتش عمل کند که از این حیث به پیمانکار هم حق می‌دهیم.

وی گفت:   از ۲۰ مهر امسال قرارداد جدیدی را با پیمانکار جدید منعقد کردیم  که روند ساخت میدان میوه و تره بار جدید در خارج ساری فقط ۵۰ درصد پیشرفت داشته است و تکمیل آن بنا بر اعلام پیمانکار جدید یک سال دیگر طول می کشد.

اعلام زمان اتمام پروژه جدید میدان میوه و تره بار ساری یکی از تکراری‌ترین وعده‌های مسئولین شده است تنها در دو سال گذشته چهار بار زمان تخلیه بازار فعلی به تعویق افتاد.


باید دید آیا پیمانکار به وعده خود عمل می‌کند و ساخت میدان میوه و تره بار جدید ساری تا سال آینده به اتمام می‌رسد یا خیر؟

گزارش: محمد حسین رمدانی

انتهای پیام / ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرکبات مازندران میوه وتره بار پلیس راهنمایی و رانندگی میدان میوه و تره بار بازار میوه و تره بار میوه و تره بار ساری کمربندی شمالی ساری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی

تحلیلگران و کارشناسان نظامی در غرب تاکید دارند که پهپادهای ایرانی کارآمدی خود را در میدان‌های واقعی اثبات کرده‌اند و به همین دلیل با استقبال کشورهای زیادی روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • بهره‌برداری از ۴ بازار میوه در اصفهان تا پایان تابستان ۱۴۰۳
  • رصد وانت‌بارهای میوه‌فروش در سنندج
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد