Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا نسبت به تصمیم نیکاراگوئه برای قطع روابط با تایوان و از سرگیری روابط دیپلماتیک با چین ابراز ناامیدی کرد؛ اقدامی که تعداد متحدان تایوان را به ۱۴ کشور کاهش داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: دولت دنیل اورتگا، رئیس جمهوری نیکاراگوئه اجازه نداشت نیکاراگوئه را از خانواده دموکراسی‌های آمریکایی جدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: بدون این مجوز که از طریق یک انتخابات آزاد و عادلانه بدست می‌آید، اقدامات اورتگا نمی‌تواند بیانگر خواست مردم نیکاراگوئه باشد که به تلاش برای رسیدن به دموکراسی و توانایی استفاده از آزادی‌های اساسی و حقوق انسانی‌شان ادامه می‌دهند.

وی انتخابات هفت نوامبر در این کشور آمریکای مرکزی با جمعیتی ۶.۶ میلیون نفری را "مایه ننگ و شرم" خواند.

ند پرایس افزود: روابط تایوان با شرکای دیپلماتیک در نیمکره غربی مزایای اقتصادی و امنیتی قابل توجهی برای شهروندان این کشورها به همراه دارد. ما همه کشورها را ترغیب می‌کنیم تا برای نهادهای دموکراتیک، شفاف‌سازی و اجرای قانون ارزش قائل شوند و از طریق گسترش مشارکت‌ها با تایوان، رفاه اجتماعی برای شهروندانشان را ارتقا دهند.

در همین حال، چین تاکید کرد که برای داشتن روابط دوستانه با نیکاراگوئه بر مبنای اصول احترام متقابل برای استقلال و تمامیت ارضی، عدم تعرض متقابل، عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، برابری، مزایای متقابل و همزیستی صلح‌آمیز تلاش می‌کند.

این در حالی است که تایوان اعلام کرد: این تصمیم نیکاراگوئه عمیقا باعث تاسف است و ما فورا روابط خود با این کشور آمریکای مرکزی را قطع می‌کنیم.

وزارت امور خارجه تایوان در بیانیه‌ای تاکید کرد: برای تضمین شان و استقلال ملی، تایوان تصمیم گرفته تا به روابط دیپلماتیک با نیکاراگوئه فورا خاتمه دهد، تمامی پروژه‌های همکاری دوجانبه و برنامه‌های کمکی را متوقف کند و کارمندان سفارت تایوان و هیات فنی در نیکاراگوئه را فرا بخواند.

در ادامه این بیانیه آمده است: تایوان عمیقا متاسف است که دولت اورتگا تصمیم گرفته تا روابط نزدیک و دیرینه میان مردم تایوان و نیکاراگوئه را زیر پا بگذارد.

این اقدام نیکاراگوئه باعث شد که تعداد متحدان دیپلماتیک تایوان به ۱۴ کشور برسد که اکثر آنها در آمریکای لاتین و کارائیب هستند.   

همچنین این اقدام احتمالا دیگر کشورها از جمله هندوراس را که مدت‌هاست به فکر تغییر جهت به طرف چین است اما با فشارهای آمریکا رو به روست، ترغیب می‌کند تا تصمیمی مشابه نیکاراگوئه اتخاذ کنند.

از زمان روی کار آمدن تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری تایوان در سال ۲۰۱۶ میلادی، این جزیره تاکنون هشت تن از متحدان خود را از دست داده است که شامل بورکینافاسو، پاناما، سائوتومه و پرنسیپ، جمهوری دومینیکن، السالوادور، جزایر سلیمان، جمهوری کیریباتی و نیکاراگوئه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نیکاراگوئه چین تايوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۰۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ابراز خرسندی امیرعبداللهیان از پیشرفت های صورت گرفته در روند روابط ایران و بورکینافاسو
  • ابراز خرسندی ایران از پیشرفت در روند مناسبات با بورکینافاسو
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند