Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@05:51:29 GMT

ثبت رشت در موزه جهانی غذا/ سوغات گیلان برندسازی شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۰۶۳۵

ثبت رشت در موزه جهانی غذا/ سوغات گیلان برندسازی شود

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، معاون ارتباطات و امور مشارکت‌های یونسکو، صبح امروز با حضور در نشست شهرهای خلاق ایران در رشت در ساختمان شهرداری رشت اظهار کرد: این نشست‌ها برای بهره‌مندی از تجارب موفق شهرهای خلاق بسیار مؤثر است.

امیر روشن‌بخش با بیان اینکه شهرداری به‌عنوان سازمانی برآمده از مردم، مدیریت تمامی امور شهرها را بر عهده ندارد، افزود: حدود ۴۰ سال گذشته که مسیر مدیریت شهری به سمت ساخت‌وسازها رفت ما از روح شهری غافل شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید به اینکه در دنیا به این مبحث که شهروند باید از برنامه‌های بلندمدت در شهرها بهره‌مند شود توجه دارند، بیان کرد: برندهای مختلفی برای شهرها در یونسکو تعریف‌شده است که یکی از آن‌ها شهر خلاق خوراک است.

معاون ارتباطات و امور مشارکت‌های یونسکو با اشاره به اینکه مزیت رقابتی یکی از حوزه‌هایی است که در شهرهای خلاق یونسکو به آن می‌پردازند، گفت: ما معتقدیم غذا می‌تواند یک شهری را به مقصد گردشگری تبدیل کند و در شهر رشت پروژه‌هایی که برای برند سازی مطرح شوند بسیار فراوان است.

روشن‌بخش به کمیته جهانی موزه اشاره کرد و گفت: می‌توانیم برای ثبت رشت در موزه جهانی غذا کمک کنیم و همچنین آمادگی برگزاری نشست‌های مشترک ما بین شهرهای خلاق یونسکو را به میزبانی دو شهر رشت و کرمانشاه داریم.

وی با اشاره به اینکه رشت با ظرفیت‌هایی که در این حوزه دارد یک کشور محسوب می‌شود، بیان کرد: در کمیسیون ملی یونسکو با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت یونسکو در حال تلاش هستیم و اراده شهرها برای معرفی داشته‌هایشان و ثبت در این جایگاه بسیار مهم است.

روشن با بیان اینکه برای جذب گردشگر برنامه‌ریزی‌هایی در دست اجرا داریم، افزود: باید در برند سازی سوغات بیشتر کار شود و این مهم می‌تواند موجب جذب گردشگر شود‌.

 اقدامات فعلی حوزه شهر خلاق رشت مورد رضایت شورا نیست

رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز در این دیدار با خیرمقدم به‌تمامی میهمانان این نشست و حاضرین اظهار کرد: امیدواریم در این سفر کوتاه کاری، میزبان خوبی برای یکایک عزیزان باشیم.

محمدحسین واثق کارگرنیا با گرامی داشت یاد و خاطره هشت هزار شهید دفاع مقدس استان گیلان افزود: مردمان استان گیلان بالأخص شهر رشت دارای یک صفای باطن همیشگی هستند که این گشاده‌رویی و مهربانی می‌تواند یکی از ارکان مهم در جذب گردشگر باشد.

وی به‌عنوان رشت دروازه اروپا اشاره کرد و گفت: شهر رشت در بسیاری از امورات به‌عنوان شهر اولین‌ها در کشور ثبت‌شده است اما متأسفانه نتوانستیم برخی از این داشته‌ها را حفظ کنیم که عمده دلایل آن به عملکرد برخی از مسؤولان برمی‌گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با قدردانی از تلاش‌ها و پیگیری‌های فاطمه قدیمی مسؤول وقت روابط عمومی شهرداری رشت پیرامون ثبت رشت در جمع شهرهای خلاق خوراک یونسکو تصریح کرد: طی این ۶ سال اقداماتی در وسع و توان شهرداری رشت انجام شد که البته مورد رضایت اعضای شورا و یونسکو نیست.

کارگرنیا با تأکید به اینکه باید تمامی داشته‌هایمان را از گذشته‌های دور تا به امروز در معرض دید قرار دهیم، تصریح کرد: مردمان متمدن - فرهیخته - نجیب و اصیل رشت در تمامی مباحث از گذشته تاکنون حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ما به‌عنوان منتخبین مردم شهر باران‌های نقره‌ای بر خود وظیفه می‌دانیم داشته‌هایمان را باافتخار در معرض دید جهانیان قرار دهیم. با تشکیل چنین جلسات و همفکری‌های بیشتر، بتوانیم دستاوردهای خوبی در این حوزه به‌منظور توسعه هر چه بیشتر شهرهای خلاق کسب کنیم.

 

راه‌اندازی خیابان غذا و پارک صبحانه در رشت

شهردار رشت نیز در این نشست با خیرمقدم به‌تمامی حاضرین و تبریک سالروز ثبت شهر رشت در جمع شهرهای خلاق خوراک یونسکو اظهار کرد: طی ۶ سال اخیر و پس از ثبت شهر رشت در یونسکو به‌عنوان شهر خلاق خوراک اقداماتی با این محوریت انجام شد که متعاقب آن مشارکت اجتماعی بسیار خوبی را پیرامون این موضوع مشاهده کردیم.

سید امیرحسین علوی با بیان اینکه باید در بین شهرهای خلاق ایران در یونسکو پیوند محکمی ایجاد شود، افزود: یقیناً هر شهری از ایران که موفق به حضور در جمع این شهرها شده است از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و باید این ظرفیت‌ها را برای توانمندسازی جوامع محلی به اشتراک بگذاریم.

وی با تأکید به اینکه استارت همکاری‌های مشترک ما بین شهرهای خلاق با همراهی حوزه دبیرخانه یونسکو در ایران زده‌شده است، تصریح کرد: به‌زودی در مجموعه مدیریت شهری رشت، مرکز نوآوری جدید مدیریت شهری را اجرایی می‌کنیم و این اقدام موجب می‌شود تا از ظرفیت نخبگان و افراد صاحب‌نظر بیش‌ازپیش در این موضوع بهره‌مند شویم.

علوی با اشاره به راه‌اندازی خیابان غذا و پارک صبحانه در شهر رشت افزود: طی هفته جاری خیابان غذا با مشارکت بخش خصوصی در رشت راه‌اندازی می‌شود و برای راه‌اندازی پارک‌های موضوعی ازجمله پارک صبحانه نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام‌شده است.

در این نشست نمایندگان شهرهای خلاق کرمانشاه، سنندج، اصفهان و بندرعباس نیز به بیان مباحثی پیرامون ظرفیت‌های شهرهای خلاق پرداختند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: رشت یونسکو ارتباطات مشارکت شهرهای خلاق خلاق خوراک راه اندازی داشته ها ظرفیت ها شهر رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۰۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد

یه گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد انوار، توجه به آموزش و پژوهش را در ارزیابی آثار به خاطر تعیین این موضوع به عنوان شعار سال توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها عنوان کرد.

محمد انوار دبیر اجرایی اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به داوری و پذیرش ۱۲۵ اثر در این کنفرانس خبر داد و گفت: این آثار تقریبا از اکثر استان‌های کشور ارسال شده است و همچنین آثاری را از کشور‌های انگلستان، قبرس، ترکیه، عراق، افغانستان و سخنرانانی را از کشور‌های فرانسه و انگلستان داشتیم.

وی در خصوص محور‌های مقالات رسیده به دبیرخانه گفت: پژوهش‌های رسیده به دبیرخانه سعی کرده بودند که به موضوع‌های کارکرد موزه‌ها، اهمیت آن‌ها، ارتباط موزه‌ها و معماری، طراحی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها، تجهیزات، آزمایشگاه، کارگاه، مرمت و احیاء، مستندنگاری و مستندسازی، استانداردسازی، حفاظت و...یپردازند و تقریبا آثار ارائه شده از کیفیت و درجه خوبی برخوردار بودند.

وی به توجه به موضوع آموزش و پژوهش در ارزیابی آثار ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تعیین این شعار سال که توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها که ۲۸ اردیبهشت ماه است، تعیین شده بود ما هم سعی کردیم تا محوریت ارزیابی آثار را بیشتر به این موضوع اختصاص دهیم.

انوار به حمایت دستگاه‌های دولتی و خصوصی بسیاری از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، بیش از ۱۲۵ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ... از این کنفرانس حمایت کردند و سعی کردند تا در روند اجرایی و علمی این کنفرانس نهایت همکاری را با دبیرخانه داشته باشند.

گفتنی است، اهداف اولین دوره کنفرانس بین المللی موزه‍‌ها، تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه داری، ارتقاء سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌ها با راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش‌های علمی و به روز، نقش و اثر موزه‌های علمی، فنی و دانشگاهی، تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین الملل، حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌های کشور باهم و با موسسات موزه‌ای جهانی، ایجاد مشارکت و هم افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی مرتبط است.

لازم به ذکر است که کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان گیلان در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم