Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شرایط و ضوابط ثبت‌نام اتباع غیرایرانی در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ اعلام شد. بر این اساس آن‌دسته از اتباع خارجی که قصد دارند در کنکور ارشد ۱۴۰۱ شرکت کنند باید علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی این آزمون، بند مربوط را در تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی، علامتگذاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و دارای اقامت قانونی مجاز به شرکت در آزمون مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته بوده و در صورت شرکت اتباع غیرایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان لغو می‌شود.

همة متقاضیان تحصیل دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در رشته‌ها و مقاطع و دوره‌های مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط شیوه‌نامه مصوب سال ۱۳۹۴ سازمان امور دانشجویان، هستند.

حداکثر مدت تحصیلی مجاز در مقطع ارشد

حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقطع کارشناسی ارشد برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در دورههای تحصیالت تکمیلی پذیرفته شدهاند، ۲ سال میباشد.

متقاضیان تحصیل ملزم به مطالعه دقیق مندرجات دفترچه‌های راهنمای آزمون و اطلاعیه‌های بعدی و رعایت مقررات و ضوابط پذیرش بوده و هیچ عذری مبنی بر عدم اطلاع از مفاد دفترچه‌ها و قوانین پذیرفته نیست.

ممنوعیت انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز اسکان اتباع

متقاضیان تحصیل غیرایرانی، مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیرایرانی مندرج در دفترچه راهنمای آزمون نیستند و در صورت قبولی در کدرشته مناطق غیرمجاز، قبولی و پذیرش آنان در آزمون ورودی همان سال لغو می‌شود و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور خواهند بود. توضیح و فهرست مناطق ممنوعه تردد و اسکان برای این متقاضیان، در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است. در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبت‌نام متقاضیان تحصیل با مقررات و ضوابط اعلام شده از سوی سازمان امور دانشجویان، در هر مرحله از ثبت‌نام و تحصیل با تایید و تشخیص اداره کل از ادامه پذیرش و تحصیل متقاضی جلوگیری به عمل می‌آید.

پذیرش متقاضیان تحصیل در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای جمهوری اسالمی ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشته‌های خاص و غیرمجاز مندرج در دفترچه راهنمای آزمون ممنوع است.

جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی درباره صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل به استثنای همسر و فرزندان دانشجویان ندارد.

ضرورت پرداخت ۸۰ درصد شهریه دوره‌های شبانه توسط اتباع

متقاضیان تحصیل همانند پذیرش‌شدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود خواهند بود. همه متقاضیان تحصیل پذیرفته شده دوره‌های روزانه موظف به پرداخت شهریه تحصیلی براساس مصوبات هیئت امنای دانشگاه حداکثر تا ۸۰ درصد شهریه دوره‌های نوبت دوم (شبانه) هستند.

چنانچه پذیرفته‌شدگان در هنگام ثبت‌نام اولیه آزمون، گزینه اتباع غیرایرانی را در بند ۱۶ تقاضانامه ثبت‌نام عالمت نزده باشند، پذیرش آنان لغو می‌شود. برای ثبت‌نام متقاضیان غیرایرانی در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته، شرط معدل ضروری نیست.

ممنوعیت تکرار مقطع تحصیلی ارشد برای اتباع 

متقاضیان تحصیل غیرایرانی در هر مقطع تحصیلی فقط یک بار مجاز به تحصیل بوده و تکرار مقطع تحصیلی در دوره‌های روزانه، شبانه، پیام نور فراگیر، جامع علمی کاربردی، بدون آزمون و دانشگاه آزاد اسلامی و سایر موسسات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است، چنانچه در حین تحصیل متقاضیان تحصیل ورودی آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته محرز شود که دانشجو دارای یک مدرک کارشناسی ارشد بوده و با گواهی مدرک مقطع تحصیلی قبلی مجدداً با شرکت در آزمون مربوطه در مقطع تحصیلی تکراری پذیرفته شده است، از تحصیل وی ممانعت بعمل آمده و اخراج محسوب می‌شود دانشگاه محل تحصیل در این باره ملزم به اخذ تعهد از دانشجو در مرحله پذیرش و ثبت‌نام اولیه هستند.

متقاضیان تحصیل در موسسات آموزش عالی یا مراکز جامعه المصطفی(ص)و مرکز آموزش عالی اهل بیت(ع)به‌صورت همزمان ممنوع است. دانشجویان غیرایرانی به دلیل تابعیت غیرایرانی مشمول قانون نظام وظیفه نیستند.

مدارک لازم برای ثبت‌نام اتباع غیرایرانی در آزمون ارشد

ثبت‌نام اتباع مذکور در این آزمون منوط به داشتن یکی از مدارک اقامتی یا شناسایی معتبر شامل گذرنامه دارای حداقل شش ماه مجوز اقامت، دفترچه پناهندگی سیاسی صادره از طرف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، کارت هویت ویژه اتباع غیرایرانی دارای اعتبار در همان سال براساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و آخرین کارت آمایش معتبر براساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور است.

 پذیرش و ثبت‌نام اولیه متقاضیان تحصیل فرزندان طالب مرکز جامعهالمصطفی(ص) بر اساس گذرنامه و اقامت صادره آن مرکز بلامانع بوده و ثبت‌نام قطعی و ادامه تحصیل آنان منوط به اخذ گذرنامه و روادید تحصیلی و اقامت قانونی است.

گفتنی است ثبت‌نام آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ از امروز سه شنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰ آغاز شد و سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ به پایان می‌رسد. این آزمون از ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور برگزار خواهد شد. متقاضیان لازم است از دوشنبه ۲۶ اردیبهشت تا سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی این سازمان نسبت به تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای شرکت در آزمون اقدام کنند. 

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1121498 برچسب‌ها آزمون کارشناسی ارشد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آزمون کارشناسی ارشد آزمون کارشناسی ارشد جمهوری اسلامی ایران موسسات آموزش عالی اتباع غیرایرانی متقاضیان تحصیل ثبت نام اتباع شرکت در آزمون مقطع تحصیلی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟

به گزارش خبرآنلاین، «وقتی شغل‌های آزاد و دلالی پردرآمد و معافیت‌های مالیاتی هست، چرا این همه سال عمرمون را صرف دانشگاه کنیم.» یا «خب دختران راهی جز درس خواندن ندارن اما داستان پسرها فرق می کنه» این‌ها حرف‌های تعداد زیادی از پسران دهه هشتادی است که امسال عطای شرکت در کنکور را به لقایش بخشیده‌اند و در کنکور شرکت نکرده‌اند.

فارس نوشت: آمار داوطلبان کنکور سال جاری نشان می‌دهد از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری 1403 ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند.عدم اقبال پسران برای ورود به دانشگاه به دلیل نگرانی از اشتغال بعد از فارغ‌التحصیلی موجب شده که بسیاری از آن‌ها آموختن مهارت و ایجاد کسب و کار را بر رفتن به دانشگاه ترجیح ‌دهند.

معاون پژوهشی اسبق وزارت علوم محمد مهدی‌نژاد نوری می‌گوید: تغییر در نسبت ورودی دختران و پسران به دانشگاه، از اوایل دهه ۹۰ شروع شده است.

این در حالی است که افزایش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان آموزش عالی در فاصله سال تحصیلی 1391 ـ 1390 و 1401 ـ 1400 با وجود کاهش نرخ بیکاری از عوامل موثر در کاهش رغبت جمعیت جوان به خصوص پسران به ادامه تحصیلات عالی است.

تحصیلات دانشگاهی برای بسیاری از متولدان دهه‌های 60 و 70 تبدیل به تضمینی برای یافتن شغل نشد، از سویی دیگر نبود بازار کار متناسب با رشته‌های دانشگاهی، درآمدهای پایین و انتظارات جامعه از مردان برای تأمین معیشت، منجر به ورود زودهنگام آن‌ها به بازار کار در رشته‌های درآمدزا شده است.

در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیل‌کرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیل‌کرده خواهد بود. حتی این پدیده در ازدواج‌های سال‌های اخیر نمود بیشتری داشته و اصولاً تبدیل به یکی از موانع ازدواج شده است. زیرا دختران دوست دارند سطح دانش پسر بیشتر یا برابر با خودشان باشد. با توجه به اینکه تدریجاً اهمیت درآمد از مدرک بیشتر می‌شود، اما تا تثبیت کامل این فرهنگ، همچنان دختران تحصیل‌کرده در آینده گزینه‌های کمتری برای ازدواج خواهند داشت.

معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی سیدجلال موسوی با تأکید بر اینکه آمار پیشتازی 26 درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نشان‌دهنده اصلاح فرهنگ مهارت‌محوری در کشور است، ابراز می‌دارد که «بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است» و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی مهدی گلشنی کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان‌دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی «تبعات اجتماعی به همراه دارد».

طبق نظر جامعه‌شناسان، جامعه از مردان انتظار سرپرستی خانواده و تأمین معیشت دارند، به همین خاطر مرد از همان ابتدا مسیرش را تغییر می‌دهد. پس ایجاد امید در پسران برای بهتر شدن زندگی مادی آن‌ها در صورت ادامه تحصیل، می‌تواند انگیزه‌ موثری برای تعادل در دانشگاه‌ها باشد. تأکید بر کسب منزلت اجتماعی همراه با تحصیلات عالیه هم می تواند در ایجاد انگیزه ارزشی برای تشویق پسران مؤثر باشد.‌

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899993

دیگر خبرها

  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • پذیرش بیش از ۳ هزار دانشجو در دانشگاه های لرستان
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • یک‌بار دیگر کنکور ویرانگر!
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز