Web Analytics Made Easy - Statcounter

مُختار اسفندیاری روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: حدود چهار هزار خانوار عشایری از ایل قشقایی در شهرستان‌ سمیرم به کشاورزی و تولید سیب‌درختی اشتغال دارند که این گروه به علت برداشت سیب، دیرتر از سایر عشایر و اواخر آبان از استان اصفهان به سمت استان‌های جنوبی فارس، خوزستان، بوشهر و کُهگیلویه و بویر احمد کوچ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: برآورد می‌شود عشایر قشقایی در منطقه پادنا سمیرم بین ۱۲ تا ۲۰ هزار هکتار باغ‌ سیب در اختیار داشته باشند و محصولات خود را  در بازار آزاد به عمده‌فروشان داخل و خارج استان می‌فروشند و قسمتی از آن نیز به سردخانه‌ها تحویل داده می‌شود.

اسفندیاری تأکید کرد: کشاورزی ازجمله منابع مهم درآمدی عشایر استان اصفهان است و به‌جز باغ‌های سیب، عشایر بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه استان حدود ۳۰ هزار هکتار برای کشاورزی در اختیاردارند که از آن‌ها برای کشت و  تأمین علوفه و کاشت صیفی جات استفاده می‌کنند.

مدیر کل امور عشایر استان اصفهان افزود: مشکل کم‌آبی در مناطق عشایری به‌اندازه سایر مناطق مانند شرق اصفهان نیست ولی با این‌ وجود کم‌آبی‌های چند سال گذشته در بسیاری موارد بر روی تولید اثر گذاشته است.

 عشایر استان اصفهان ایلات بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند که عشایر قشقایی و بختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان و استان‌های جنوبی می‌روند ولی عشایر عرب جرقویه درون استان باقی می مانند.

امسال ۲۱۰ هزار تن سیب در شهرستان سمیرم تولید شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی، سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این پیوند به ایرنا گفت: سیب سمیرم مهم‌ترین محصول کشاورزی این شهرستان است که ارزش صادراتی زیادی دارد و اقلیم خاص این شهرستان امکان تولید باکیفیت محصول سیب را در این منطقه مهیا کرده است.

اصغر رستمی افزود: تولید سیب‌درختی استان  اصفهان در سال جاری حدود ۲۳۰ هزار تن بود که حدود ۲۱۰ هزار تن آن در شهرستان سمیرم برداشت شد.

سمیرم دارای ۳۴ هزار هکتار زمین زراعی و باغی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌ طبیعی است.

شهرستان سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان واقع است.

برچسب‌ها زندگی عشایری جشنواره سیب سمیرم ایل قشقایی سازمان امور عشایر ایران اصفهان سمیرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری ایل قشقایی زندگی عشایری ایل قشقایی سازمان امور عشایر ایران اصفهان سمیرم شهرستان سمیرم استان اصفهان هزار هکتار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی

به گزارش گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ رضا روشن ضمیرگفت: سه هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان کوچرو هستند که ۲ هزار خانوار از این دامداران، زمستان را در استان گلستان گذرانده و اکنون در حال جابه جایی به مناطق ییلاقی خراسان شمالی هستند، هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان هم در داخل استان کوچروی دارند.
وی با بیان اینکه عشایر استان مکلف هستند مناطق قشلاقی استان گلستان را تا نیمه اردیبهشت ماه ترک کنند، افزود: برخی عشایر به صورت سنتی کوچ می‌کنند که این جابه جایی یک ماه تا بیش از ۴۰ روز طول می‌کشد و برخی هم به صورت مکانیزه کوچ می‌کنند که زمان کمتری در راه هستند.
روشن ضمیرگفت: برخی عشایر استان نیمه کوچرو و در جوار مناطق روستایی مستقر هستند و تابستان به مناطق ییلاقی اطراف کوچ می‌کنند که شمار این دامداران ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است.
وی با بیان اینکه در این زمینه تمهیدات لازم با نیروی انتظامی و پلیس راه انجام شده است، گفت: ناوگان مورد نیاز برای آبرسانی سیار به عشایر در مسیر کوچ انجام و آب مورد نیاز عشایر و دام‌ها تامین می‌شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به اینکه دام عشایر، پیش از کوچ علیه بیماری‌های مختلف مایه کوبی می‌شوند افزود: همچنین آرد مورد نیاز عشایر پیش از کوچ تامین شده و علاوه بر آن در مناطق ییلاقی هم آرد مورد نیاز توزیع می‌شود.
عشایر خراسان شمالی ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • مرحله دوم انتخابات مجلس در سمیرم و لنجان ۲۱اردیبهشت برگزار می‌شود
  • نمایی دل انگیز از دریاچه سد سمیرم در قاب دوربین شهروند خبرنگار
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • تعهد اشتغال برای هزار و ۵۵۸ نفر در سمیرم
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه