Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادشان انگشت شمار است ، اما بیشتر از هزاران مرد جنگی و شیر زن فداکار ایرانی سلحشوری و خود باوری دارند ، دانش آموزان مدرسه  ابتدایی امام جواد (ع) روستای مهدی آباد کوهمره سرخی شیراز همه دارایی خود را روی هم ریختند تا چند بیلچه و تعدادی بذر بلوط فراهم کردند و در اختیار نماینده تشکل های مردمی محیط زیست قرار دادند ، آن ها در ذهن خود جنگل هایی سبز و انبوه را می بینند که درختان آن در زمین سوخته جنگل های بلوط این سرزمین سر بر می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعله‌های آتش که خرداد ماه ۱۴۰۰ به جان ارتفاعات کوهمره‌سرخی فارس افتاده بود پس از ۵ روز تلاش پی در پی فرو نشست. منطقه حفاظت شده ماله گاله از این آتش سوزی آسیب دید و بسیاری از گونه ای ارزشمند گیاهی این منطقه و جنگل های بلوط در آتش سوخت.

وجود ارتفاعات وسخت گذر بودن منطقه و گستردگی آتش سوزی کار مهار آن را بسیار دشوار کرده بود و علیرغم تلاش نیروهای امداد و نجات طبیعت ،دوستداران محیط زیست و مردم محلی این آتش سوزی ۵ روز به طول انجامید.

اهدای بذر بلوط و بیلچه برای احیای جنگل های سوخته توسط دانش آموزان  منطقه کوهمره سرخی

سرپرست منطقه حفاظت شده ماله گاله، شنبه با تحسین کار دانش آموزان مدرسه امام جواد (ع) روستای مهدی آباد کوهمره سرخی  گفت:کار بسیار زیبا و فرهنگی در روستای مهدی آباد کوهمره سرخی اتفاق افتاد که بسیار شایسته تقدیر است ؛ دانش آموزان مدرسه  ابتدایی امام جواد تعدادی بیلچه و دستکش که از هزینه شخصی خریداری کرده بودند به همراه مقداری بذر بلوط به نماینده  تیم میراث زاگرس کوهمره سرخی  تقدیم کردند.

محمد افتخارنیا افزود: بذرها برای کاشت در مناطقی که دچار آتش سوزی شده بود، در نظر گرفته شده  و این بزرگترین هدیه و فرهنگسازی در این منطقه است که از دست مهربان نونهالان زاگرس نشین گرفته شده است.

منطقه ماله گاله (مله گله) با هدف حفاظت از رویشگاه های جنگلی طی مصوبه شماره ۱۹۳ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) مورخ ۱۳۷۸/۱۰/۱۵ با وسعت ۵۱ هزار و ۹۵۴ هکتار بعنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است.

بخش شرقی و شمال شرقی ماله گاله منطقه مسیر کوچ عشایر است. همچنین به دلیل نزدیکی منطقه به شهر شیراز بخشی از اراضی آن باعنوان باغ شهرواگذارگردیده است ، منطقه حفاظت شده ماله گاله به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی و از پوشش گیاهی نسبتاً خوبی برخوردار است. در واقع آخرین حد رویش جنگل های بلوط در زاگرس می باشد. پوشش منطقه از نوع ایرانی - تورانی بوده است. 

این منطقه مهم ترین زیستگاه  حیوانات وحشی در بین جنگل های انبوه بلوط و بنه  است ، گونه شاخص منطقه سنجاب ایرانی دراین منطقه شناسایی شده که زیستگاه آن جنگل های بلوط است.

برچسب‌ها آتش سوزی مناطق حفاظت شده اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی مناطق حفاظت شده اداره کل حفاظت محیط زیست فارس آتش سوزی مناطق حفاظت شده اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس منطقه حفاظت شده جنگل های بلوط دانش آموزان کوهمره سرخی محیط زیست ماله گاله آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود