Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@16:09:11 GMT

پروتئینی که در لخته شدن خون موثر است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۱۷۲۴

پروتئینی که در لخته شدن خون موثر است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ بی سی ام نوشت، بدن انسان دارای سازو کار‌های پیچیده‌ای است که به بقای آن کمک می‌کند. یکی از این سازو کار‌ها مقابله با جراحت است.

به طور معمول زمانی که بدن دچار جراحت می‌شود، پروتئین‌های انعقاد خون در محل خونریزی تجمع کرده و باعث تشکیل لخته و جلوگیری از ادامه خونریزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان آمریکایی در پژوهشی کوشیدند چگونگی عمل این ساز و کار را کشف کنند.

بیشتر متخصصان بر این باورند پروتئین‌های دخیل در انعقاد خون به طور تخصصی از کبد نشات می‌گیرند. در این موضوع ترومبین که یک آنزیم در خون است نقش اساسی را ایفا می‌کند. این آنزیم دومینوی روند انعقاد خون را کلید می‌زند.

در تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه رایس مشخص شد یک پروتئین به نام فاکتور انعقادی ایکس (X) در فرآیند انعقاد خون نقش اساسی را دارد. این تحقیقات ثابت کرد سلول‌های انعقادی باعث تسهیل سایر روند‌های کارکرد هورمون ترومبین در لخته شدن خون بدون کمک پروتئین‌های ناشی از کبد می‌شود.

در حقیقت دیواره رگ‌ها و سلول‌های انعقادی اصلی‌ترین نقش را در روند لخته شدن خون ایفا می‌کنند. این تحقیقات باعث روشن شدن بیشتر فرآیند انعقاد خون شد. حال محققان می‌گویند در گام بعدی به دنبال یافتن پاسخ این سوال خواهند بود که چگونه استروژن درمانی منجر به افزایش خطر انعقاد خون در زنان می‌شود؟

استروژن درمانی در زنان خطر لخته شدن خون را بالا می‌برد، ولی تاکنون دلیل این موضوع کشف نشده است. حال دانشمندان می‌گویند با کشف ساز و کار چگونگی انعقاد خون راه برای کشف ارتباط میان درمان با استروژن و لخته شدن خون هموار می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان پربیننده ترین اگر می خواهید ۲۰ سال جوانتر شوید بخوانید! آشنایی با خواص سیاه دانه کمبود این ویتامین ها موجب بی خوابی می شود این خوراکی را بخورید شاد می شوید + عکس ۶ بیماری : قاتل خاموش

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خون پروتئین لخته شدن خون انعقاد خون لخته شدن خون انعقاد خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید