Web Analytics Made Easy - Statcounter

  عصر ایران؛ مهرداد خدیر- غروب پنج‌شنبه در بقالی محل، فروشنده و مشتری در حال شرط بستن بر سر برندۀ بازی پرسپولیس- هوادار بودند. تیم غلامرضا عنایتی (گلزن سابق استقلال) دو به یک از شاگردان یحیی گل‌محمدی پیش افتاده و فروشنده و مشتری حس رقابت آبی و قرمز داشتند و کل کل می‌کردند. یکی می‌گفت «سر چند که پرسپولیس جبران می‌کنه؟».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبخند مرا که علی‌آقا دید متوجه نشد کدام طرف هستم! گل برتری به ثمر رسیده بود و هیچ یک البته در اصالت گل تردید نداشتند.

  در این فاصله اما مشخص شده با استفاده از دست بوده و البته فوتبال مثل زندگی است نه مثل سینما که فلاش‌بک داشته باشد یا صحنه‌ای را بتوان تغییر داد. سوت داور که به صدا درآمد یعنی بازی تمام شده و نهایتا داور را جریمه و محروم می‌کنند وگرنه نتیجه قابل تغییر نیست. گذشت دهۀ 60 که رییس فدراسیونی به نام حسین آب‌شناسان بود که نتیجۀ یک بازی را تغییر داد و گفت من تابع قانون اسلام هستم هستم نه قانون فیفا. (اگر در این فقره هم به عقب برنگردیم!)

  صبح امروز- شنبه- همان دو نفر را باز در حال بحث دیدم. نه که از پنج‌شنبه تا صبح شنبه در مغازه مانده باشد. مثل من باز برای خرید شیر تازه آمده بود.

  این بار اما صحبت از شرط بندی نبود. گوشی تلفن همراه را به هم نشان می‌دادند و دربارۀ ضرورت به کار‌گیری «وی‌ای‌آر»- فناوری بازبینی صحنۀ مشکوک یا کمک داور ویدیویی- صحبت می‌کردند.

  تا همین چندی پیش اگر از هر دو و البته هر سۀ ما و اگر جسارت نباشد با احتساب شمای مخاطب هر چهار می‌پرسیدند وی‌ای‌آر چیست نمی‌دانستیم اما اکنون به فرهنگ واژگان اضافه شده است. حال آن که اگر معادل فارسی آن ساخته شده بود همان واژه به کار می‌رفت. مثل «ماهواره» یا «موشک» که قبل از رواج اصل انگلیسی رایج شد و حالا هیچ کس‌نمی گوید «سَته‌لایت» اما «ریسیور» را همه می‌گویند. چرا؟ چون برای اولی معادل «ماهواره» ساخته شد و برای دومی نه.

  درباره خود «کمک داور ویدیویی» یادداشت جداگانه‌ای به قلم دوست 20ساله (قدمت دوستی نه سن!) نوشته شده و شک ندارم با توجه به علایق زبانی و تحصیلات عالی در رشتۀ رسانه، اگر پارسی وی‌ای‌آر موجود بود همان را می‌نوشت اما حالا این کلمه با حروف انگلیسی در تیتر و متن او نشسته است.

  به یادآوریم برای سی‌آی‌ای (سرواژۀ سه کلمۀ انگلیسی) در فارسی «سیا» را ساخته شدو حالا تا می‌گوییم «سیا» بیشتر یاد سازمان «سی‌آی‌ای» می‌افتیم تا کلمۀ «سیاه» یا دوست و رفیق‌مان سیاوش یا سیامک!

  یا به جای «سازمان آزادی‌بخش فلسطین»، ساف. هم چنان که «امل» هم سرواژه است.

  واژه که ساخته شود و در رسانه‌ها به کار برود به سرعت جا می‌افتد و بطلان این ادعا که جا نمی‌افتد ثابت شده و پیش تر نوشته‌ام و تکرار نمی‌کنم.

  فراموش نمی‌کنم اول بار که واژۀ «برجام» را از زبان دکتر ظریف در تیر 94 شنیدم یک لحظه درنگ کردم که این یعنی چه و بعد توضیح داد: «برنامۀ جامع اقدام مشترک» و دانستم مثل توانیر (تولید و انتقال نیروی برق) ساخته شده. (حالا هم بعید نیست کسانی به دنبال ساخت واژۀ جدیدی باشند تا اگر مذاکرات به موفقیت رسید یادآور برجام نباشد کما این که تلویزیون از تعبیر «مذاکرات احیای برجام» پرهیز دارد و می گوید «مذاکرات رفع تحریم‌ها». )

  باری در نوشتۀ قبلی (برند یا ویژند) پیشنهادی را نقل کردم که به جای وی‌ای‌آر بگوییم «ویدا» که «وی» آن از ویدیو باشد و «دا»ی آن از داور! مثل کانالی ادبی که «با»ی آن از بامداد شاملوست و «رو»ی آن به خاطر یدالله رؤیایی (بنیان گذار شعر حجم) و الته مخاطبی نظر داد چگونه وقتی ویدا و ویداها را به ورزشگاه راه نمی دهند و ننوشتم مگر سیما را راه می دهند که دوربین سیما هست؟

  غرض این است که روزگاری می گفتند «الناس علی دین ملوکهم» یعنی مردم به آیین فرمان‌روایان خود درمی‌آیند و پیروان آنان‌اند و در این زمانه می‌توان گفت الناس علی لسان رسانه‌هاشان!

  یعنی 10 بار که فردوسی‌پور گفت «کام بک می‌کنه» حالا همۀ گزارش‌گران می گویند «کام بک می‌کند». لابد چون در فارسی کلمۀ بازگشت نداریم و نامفهوم است! یا چون عادل در طول 20 سال و 1000 هفته هزار بار و شاید بیشتر گفته بود «عجیب و غریب» حالا همۀ گزارش‌گران به هر حرکتی می گویند عجیب و غریب و شاهکار البته از آنِ محمد حسین میثاقی است که گفت: « والِ بکِ پشت من»!

  بامزه‌تر از همه تیتر تارنمای پربیننده ورزشی است در همین یکی دو روز پیش: «کلین شیت با اراک اجین شده!» یک بار دیگر بخوانید و به شکل کلمه هم دقت کنید تا ببینید چه حالی به آدم دست می دهد!

  شک ندارم اگر به سرعت واژه‌ای ساخته شود مثل پیامک به جای اس‌ام‌اس رایج می‌شود و اگر نشود «با زبان ما اَجین می‌شود». عجین هم نه!

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با کاهش ۳۷۳۷ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۹۶ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- خاندوزی: گفتگوی بسیارسازنده‌ای با همتای سعودی داشتیم. جناب فیصل ابراهیم با هر ۵ پیشنهاد ایران موافقت نمود و بر تدوین نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی - خصوصی و سرعت در اجرای آن، تاکید کرد ۲- رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیسی: با سیاست‌های بانک مرکزی منتظر شوک ارزی باشید ۳- دالبر افزایش نرخ گرفت: نرخ فروش برخی از محصولات این شرکت به جهت پوشش هزینه‌های ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه و اقلام بسته بندی افزایش یافته است. ۴- کماسه بر اساس مصوبه هیأت مدیره شرکت تامین ماسه ریخته گری، با توجه به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها و رشد قیمت تمام شده محصول تولید شده، هیأت مدیره با اعمال افزایش نرخ محصولات شرکت به طور متوسط حدود ۲۱% از تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ موافقت نمود. ۵- محصولات «شلیا» گران شد: شرکت مواد ویژه لیا اقدام به افزایش نرخ فروش محصول تیشو الیاف شیشه به مقدار ۲۳ درصد نموده است. ۶- «سیمرغ» میزان افزایش سرمایه را افزایش داد: شرکت سیمرغ تغییر خبر داد که میزان افزایش سرمایه از ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ میلیون ریال به ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیون ریال شرکت سیمرغ که به تصویب هیئت مدیره رسیده است. ۷- مهم برای حکشتی: واگذاری سهام متعلق به دولت به سازمان تامین اجتماعی ۸- مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰% وجامی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی صادر شد ۹- حجم مبنای شرکت سرمایه‌گذاری جامی (وجامی ۱)، از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ معادل ۱۰ درصد سرمایه پایه شرکت (۲۵۰، ۰۰۰، ۰۰۰ سهم) لحاظ خواهد شد. ۱۰- افزایش سرمایه ۱۲۵ درصدی "ثفارس" به ثبت رسید. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 47 نماد | ارزش صف‌های خرید:  301.2 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 31 نماد | ارزش صف‌های فروش:  313.5 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 268 هزار و 845 واحد | کاهش 12226 واحدی | معادل منفی 0.54 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 470 هزار و 845 واحد | کاهش 2537 واحدی | معادل منفی 0.54 درصد

شاخص کل هم وزن: 750 هزار و 804 واحد | کاهش 6018 واحدی | معادل منفی 0.80 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 420 هزار و 255 واحد | کاهش 3368 واحدی | معادل منفی 0.80 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 927 هزار و 63 واحد | کاهش 18969 واحدی | معادل منفی 0.64 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 758 هزار و 902 واحد | کاهش 11088 واحدی | معادل منفی 0.63 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 274 هزار و 728 واحد | کاهش 18335 واحدی | معادل منفی 0.43 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۱۱ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  135 هزار و  655 واحد | کاهش 928 واحدی | معادل منفی 0.68 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 295 هزار و 392 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 36 هزار و 18 میلیارد ریال

حجم معاملات: 5 میلیارد و 779 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 153 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فولاد ، فملی ، شپنا ، شبندر ، وامید ، وبملت ، فارس

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 54 نماد | ارزش صف‌های خرید: 1473 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: ملت ، ثزاگرس ، وسدید

تعداد نماد‌های در صف فروش: 56 نماد | ارزش صف‌های فروش: 3174 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، فنرژی ، وثنو

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.8 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس:  ملت ، وسدید ، وتوس

۳ نماد با برترین عرضه در بورس:  فنرژی ، وثنو ، توریل

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وتوس ، غشاذر ، دکوثر

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: پاسا ، فسازان ، خلنت

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 238 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: دعبید ، فروژ ، فزر

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: فولاد ، خودرو ، زاگرس

نقشه بازار امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟