Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@14:16:21 GMT

میرسلیم: خودرو جزو کالا‌های اساسی نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۲۱۸۶

میرسلیم: خودرو جزو کالا‌های اساسی نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واردات خودرو باید منتفی شود، چرا که برخلاف سیاست‌های کلی نظام است.

سید مصطفی میرسلیم در گفتگو با مهر، با اشاره به مخالفت مجدد هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام با واردات خودرو، اظهار داشت: واردات خودرو برخلاف سیاست‌های کلی نظام است.

خودرو جزو کالا‌های اساسی نیست

وی در تشریح علت مخالفت هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام با واردات خودرو، گفت: کشور ما در شرایط کنونی وضعیت خوبی از لحاظ ارزی ندارد و باید ارز در اختیار کشور صرف واردات کالا‌های اساسی و ضروری شود، اما خودرو جزو کالا‌های اساسی نیست و نباید ارز کشور را صرف واردات خودرو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: واردات خودرو باعث می‌شود به تولیدکنندگان داخلی لطمه وارد شود و این کار به مصلحت نیست.

البته مشکلاتی از نظر کیفیت تولیدات داخلی خودرو وجود دارد که باید حل و فصل شود، اما راهکار آن فنی است، نه اینکه با واردات خودرو باعث تعطیلی و یا رکود فعالیت‌های داخلی صنعت خودرو شویم.

میرسلیم متذکر شد: خوشبختانه در سال‌های اخیر زحمات زیادی در این زمینه کشیده شده که نشان می‌دهد صنعت خودرو داخلی ما حرکت اصلاحی خوبی را در زمینه‌های فنی آغاز کرده است، اما هنوز این اقدامات تکمیل نشده است و باید این روند اصلاحی ادامه پیدا کند.

واردات خودرو برخلاف سیاست‌های کلی نظام است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واردات خودرو به کل منتفی می‌شود، گفت: واردات خودرو باید منتفی شود، چرا که برخلاف سیاست‌های کلی نظام است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به مصوبه مجلس مبنی بر اینکه واردات خودرو به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو است، تصریح کرد: واردات خودرو به صورت کلی برخلاف سیاست‌های نظام است چرا که ما تولید داخلی خودرو را داریم و میزان تولید داخلی خودرو پاسخگوی نیاز‌های داخلی کشور است و حتی میزان تولید، بیشتر از نیاز‌های کشور است.

آنقدر خودرو در خیابان‌ها ریخته که نمی‌توانیم راه برویم

میرسلیم درباره اظهارات برخی از افراد مبنی بر اینکه باید با واردات، انحصار تولید خودرو را از بین ببریم، بیان کرد: در حال حاضر انحصاری در خودروسازی نداریم.

صرفا شرایط توزیع خودرو در کشور ما ایراد دارد که باید این مشکل هم حل شود. میزان تولید خودرو در کشورمان زیاد است و آنقدر خودرو در خیابان‌ها ریخته است که نمی‌توانیم راه برویم.

وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه اگر تولید داخلی خودرو به اندازه کافی است، پس چرا مردم ماه‌ها در صف قرعه‌کشی خرید خودرو می‌مانند، اظهار داشت: برخلاف تمام کشور‌های دنیا خودرو در کشور ما کالای مصرفی نیست، بلکه متاسفانه کالایی سرمایه‌ای محسوب می‌شود.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: از آنجایی که مردم ما نمی‌دانند با پول خود چه کار کنند تا ارزش آن کاهش نیابد، خودرو، طلا و کالا‌های اینچنینی خریداری می‌کنند که این راه‌ها انحرافی است.

خودرو در کشورمان به اندازه کافی تولید می‌شود

میرسلیم با تاکید بر اینکه خودرو کالای سرمایه‌ای نیست بلکه کالای مصرفی است، گفت: خودرو در کشورمان به اندازه کافی و به میزان نیاز مردم تولید می‌شود.

البته باید کیفیت تولید خودروی داخلی بهبود یابد و قیمت آن کاهش پیدا کند. همچنین لازم است دولت توزیع درست خودرو و جلوگیری از دلالی، سوء استفاده و واسطه‌گری در بازار خودرو را در دستور کار خود قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام با واردات خودرو مخالف است و ما این موضوع را ابلاغ کردیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خودرو میر سلیم برخلاف سیاست های کلی نظام واردات خودرو کالا های اساسی خودرو در کشور داخلی خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • قطع واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو به کشور
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند