Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه بررسی‌ها بی‌خطر بودن این واکسن و موفقیت آن در ایجاد میزان بالای آنتی‌بادی‌ را در ۱۸۰ نفر چه جوانتر و چه سالمندتر با دوزهای متفاوت نشان داده است.

استفان بانسل، مدیرعامل شرکت مدرنا گفت: «حتی پیش از پاندمی کووید-۱۹، تقریبا سه میلیون نفر در سال به علت عفونت‌ها تنفسی می‌مردند و بسیاری از آنها در نتیجه دچار شدن به ویروس‌هایی مانند ویروس آنفلوانزا بستری یا بیمار می‌شند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

عوارض جانبی این واکسن خفیف و در افراد جوانتر بیشتر از افراد سالمندتر بروز کرده بود. شایع ‌ترین عوارض شامل درد و حساسیت محل تزریق و نیز سردرد، درد عضلات و مفاصل و خستگی بود.

مرحله بعد این کارآزمایی بالینی که شامل ۵۰۰ نفر می‌شود، ماه پیش آغاز شد و هدف از آن تعیی دوز مناسب و مقایسه واکسن آنفلوانزای مدرنا با واکسن‌های از قبل‌ تاییدشده‌ای است که از روش‌های سنتی‌تر استفاده کرده‌اند. نتایج مقدماتی این مرحله از تحقیق در اوائل سال ۲۰۲۲ منتشر می‌شود.

مراحل بعدی این کارآزمایی اثربخشی این واکسن را ارزیابی خواهد کرد.

اکثریت واکسن‌های فعلی آنفلوانزا بر اساس ویروس‌های غیرفعال‌شده کشت‌شده در تخم‌مرغ هستند.

سویه‌های ویروس مورد استفاده برای ساختن واکسن‌های فعالی آنفلوانزا باید شش تا نه ماه پیش از زمان تعیین‌شده برای استفاده از واکسن انتخاب شوند و اثربخشی این واکسن‌ّ‌ها تقریبا ۴۰ تا ۶۰ درصد است.

شرکت مدرنا و سایر تولیدکنندگان واکسن از جمله سانوفی امیدوارند که فناوری mRNA بتواند تولید ساخت و تولید واکسن‌های آنفلوانزا را شتاب بخشد و اثربخشی آنها را بالا ببرد- در واکسن‌هایی که از فناوری mRNA استفاده می‌کنند، مولکول‌های ژنتیکی حاوی رمز بخش‌های کلیدی عامل بیماری‌زا وارد سلول‌های بدنی می‌شوند- سلول‌ها با تولید این بخش‌ها باعث تحریک پاسخ ایمنی بر ضد آنها می‌شوند.

در این شیوه چند مولکول mRNA که رمزهای مربوط به سویه‌های متفاوت ویروس را دارند را می‌ةوان در واکسن واحدی وارد بدن کرد، به این ترتیب واکسن کارآمدتری ایجاد می‌شود که با کاهش موارد بستری می‌تواند بار نظام مراقبت‌های بهداشتی را سبک کند.

واکسن تجربی شرکت مدرنا «چهارظرفیتی» است به این معنی که چهار سویه ویروس آنفلوانزا A/H1N1‍، A/H3N2، B/Yamagata  و B/Victoria بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت انتخاب شده‌اند.

این شرکت همچنین در حال ساخت واکسن‌های برای ویروس دیگر با استفاده از همین فناوری mRNA است، از جمله یک واکسن «یادآور همه-تنفسی» که ویروس‌ کرونا، ویروس آنفلوانزا و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)  (یک ویروس شایع که در نوزادان و سالمندان بیماری وخیم‌تری ایجاد می‌کند).

کد خبر 642557 برچسب‌ها بیماری - آنفلوآنزا بیماری - ویروس واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری آنفلوآنزا بیماری ویروس واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان یافتن معاینات پیش از اعزام تمامی حجاج گفت: واکسیناسیون حجاج از روزهای گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به مدت یک‌ماه ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: واکسیناسیون در راستای ایمن سازی زائران اعزامی نسبت به بیماری مننژیت انجام می‌شود، به دلیل اینکه بیماری مننژیت در مناطق پرتراکم احتمال شیوع بیشتری دارد تزریق آن در سفرهای زیارتی توصیه می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تزریق این واکسن علاوه بر جلوگیری از بیمار شدن حجاج، از انتقال بیماری به اعضای خانواده و اطرافیان حتی پس از بازگشت نیز جلوگیری کرده و تا پنج سال در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.

غریب آبادی با اشاره به اینکه مهلت تزریق این واکسن تا ۱۵ روز قبل از اعزام بوده، اظهار کرد: این واکسن عموماً بدون عوارض بوده و به احتمال بسیار نادر ممکن است زائران درد، قرمزی، سوزش در محل تزریق و خستگی و تب خفیف را تا دو روز پس از تزریق تجربه کنند.

وی افزود: برنامه ریزی استان، واکسیناسیون ۵ هزار و ۱۱۵ زائر است، به منظور دسترسی آسان حجاج، واکسیناسیون در ۱۰ شهرستان استان و در محل کاروان‌های گرگان، علی آباد کتول، گنبدکاووس، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، گمیشان، سیمین شهر، کلاله و مراوه‌تپه صورت می‌پذیرد.

کد خبر 6088714

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا