Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: هوش مصنوعی Artificial Intelligence رشته علمی است که شاخه ای از علوم رایانه محسوب می شود و مهمترین هدف متخصصان هوش مصنوعی، تولید ماشین هایی است که دارای احساسات بوده، توانایی تعمیم و کاربست تجربیات گذشته در شرایط مشابه جدید را داشته و قادر به گسترش دامنه دانش و تجربیات خود باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه هوش مصنوعی در حوزه هایی از جمله پزشکی، علوم هوافضا، اکتشافات، تسلیحات نظامی، پیش بینی وضع هوا، نقشه برداری و شناسایی عوارض، تشخیص صدا، گفتار و دست خط، بازی ها و نرم افزارهای رایانه ای کاربرد دارند.

رشته هوش مصنوعی و رباتیک از سال ۱۳۸۱ در ایران تدریس می شود و در مجموع دانشگاه ها و پژوهشگاه های مختلف کشور در این رشته گرایش دانشجو می پذیرند.

در دفترچه انتخاب رشته برای مقطع دکتری تخصصی زیر مجموعه علوم کامپیوتر رشته های محاسبات نرم و هوش مصنوعی، نظریه سیستم ها، نظریه محاسبه، محاسبات علمی وجود دارد.

همچنین در علوم شناختی که یکی از رشته های مرتبط با هوش مصنوعی است نیز در رشته های زبان شناسی، علوم اعصاب شناختی گرایش مغز و شناخت، علوم اعصاب شناختی گرایش رایانش و هوش مصنوعی، علوم شناختی گرایش روانشناسی، علوم شناختی روانشناسی گرایش روانشناسی شناختی، علوم شناختی روانشناسی گرایش شناخت اجتماعی دانشجو پذیرش می شود.

در مجموعه دانشگاه های کشور، هوش مصنوعی یکی از گرایش های مهندسی رایانه است اما در حوزه های دیگری از جمله علوم شناختی و بازی های رایانه ای هم پذیرش دانشجو صورت می گیرد.

وضعیت پذیرش دانشجو در رشته هوش مصنوعی و علوم مرتبط در مقطع دکتری تخصصی

عنوان رشته/ گرایش مراکز ظرفیت کدرشته ۲۲۴۷ علوم کامپیوتر محاسبات نرم و هوش مصنوعی دانشگاه تهران/ دانشگاه شهید باهنر کرمان/ دانشگاه شهید بهشتی/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۸ نفر کدرشته ۲۲۴۸ علوم شناختی علوم شناختی علوم اعصاب شناختی گرایش رایانش و هوش مصنوعی دانشگاه تبریز/ پژوهشگاه دانش های بنیادی/ موسسه غیرانتفاعی علوم شناختی ۸ نفر کدرشته ۲۳۴۷ مهندسی پزشکی - بیوالکتریک

علوم شناختی علوم اعصاب شناختی گرایش رایانش و هوش مصنوعی

موسسه غیرانتفاعی علوم شناختی ۲ نفر کد ۲۳۵۶ مهندسی کامپیوتر - هوش مصنوعی مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی/ علوم شناختی علوم اعصاب شناختی گرایش رایانش و هوش مصنوعی

دانشگاه اصفهان/ دانشگاه بوعلی سینا همدان/ دانشگاه تبریز/ دانشگاه تهران/ دانشگاه زنجان/ دانشگاه سمنان/ دانشگاه شهید بهشتی/ دانشگاه شیراز/ دانشگاه صنعتی اصفهان/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی/ دانشگاه صنعتی شاهرود/ دانشگاه صنعتی شریف/ دانشگاه علم و صنعت ایران/ دانشگاه فردوسی مشهد/ دانشگاه کاشان/ دانشگاه یزد/ موسسه غیرانتفاعی علوم شناختی

۸۴ نفر

در آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۰ دانشگاه های وابسته به وزارت علوم در رشته هوش مصنوعی و علوم مرتبط تعداد ۱۱۲ نفر ظرفیت برای ۱۷ دانشگاه، یک پژوهشگاه و یک موسسه غیرانتفاعی در این گرایش خاص تعیین شده است.

وضعیت در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ متفاوت تر است و تعداد یک هزار و ۵۵۵ نفر ظرفیت در مجموع برای تمام رشته های هوش مصنوعی و علوم مرتبط با آن در دانشگاه ها تعیین شده است.

وضعیت پذیرش دانشجو در رشته هوش مصنوعی و علوم مرتبط در مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰

عنوان رشته/ گرایش مراکز ظرفیت (روزانه و شبانه و پردیس) کدرشته ۱۲۰۹ علوم کامپیوتر علوم کامپیوتر گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی

دانشگاه تبریز/ دانشگاه دامغان/ دانشگاه سیستان و بلوچستان/ دانشگاه شهید باهنر کرمان/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ دانشگاه علامه طباطبایی/ دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان/ دانشگاه شاهد/ موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی

۱۱۳ نفر کدرشته ۱۲۰۹ علوم کامپیوتر علوم کامپیوتر گرایش داده کاوی

دانشگاه تربیت مدرس/ دانشگاه خوارزمی/ دانشگاه سیستان و بلوچستان/ دانشگاه شاهد/ دانشگاه شهید بهشتی/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ موسسه غیرانتفاعی سلمان - مشهد

۱۲۱ نفر کدرشته ۱۲۰۹ علوم کامپیوتر علوم کامپیوتر گرایش علوم تصمیم و دانش

دانشگاه تهران/ دانشگاه حکیم سبزواری/ دانشگاه خوارزمی/ دانشگاه شاهد/ دانشگاه غیرانتفاعی غیاث الدین جمشید کاشانی

۴۱ نفر کدرشته ۱۲۰۹ علوم کامپیوتر بیوانفورماتیک دانشگاه الزهرا (س)/ دانشگاه تبریز/ دانشگاه تربیت مدرس/ دانشگاه دامغان/ دانشگاه زابل/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۷۹ نفر کدرشته ۱۳۵۸ هنرهای تصویری و طراحی هنرهای رایانه ای گرایش طراحی شبیه ساز هوشمند دانشگاه هنر اسلامی تبریز ۹ نفر کدرشته ۱۳۵۸ هنرهای تصویری و طراحی هنرهای رایانه ای گرایش تولید بازی های رایانه ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز ۹ نفر کدرشته ۱۳۵۸ هنرهای تصویری و طراحی هنرهای رایانه ای گرایش هنرهای چند رسانه ای دانشگاه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران/ دانشگاه هنر اسلامی تبریز ۱۹ نفر مجموع ۳۹۱ نفر

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز مرتبط ترین رشته در این مقطع است که تعداد یک هزار و ۱۵۳ دانشجو در آن پذیرفته می شود. رشته قرآن کاوی رایانشی نیز به عنوان یک گرایش در این رشته تعداد ۱۱ دانشجو می پذیرد.

جدول وضعیت پذیرش در کدرشته ۱۲۷۷ مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز

دوره تعداد مراکز ظرفیت روزانه ۳۶ دانشگاه ۴۱۰ نفر نوبت دوم ۲۴ دانشگاه ۱۱۳ نفر مجازی ۶ دانشگاه ۲۳۰ نفر پردیس خودگردان ۶ دانشگاه ۴۹ نفر پیام نور یک واحد ۱۰ نفر غیرانتفاعی ۲۶ دانشگاه و موسسه آموزش عالی ۳۱۱ نفر مجازی غیرانتفاعی یک دانشگاه ۳۰ نفر مجموع یک هزار و ۱۵۳ نفر

*در این گزارش رشته های هوش مصنوعی و علوم مرتبط در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم بررسی شده اند.

کد خبر 5359566

منبع: مهر

کلیدواژه: هوش مصنوعی پذیرش دانشجو فناوری اطلاعات ظرفیت پذیرش دانشگاه های ایران روز دانشجو سازمان سنجش آزمون کارشناسی ارشد دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی نخبگان کارشناسی ارشد پذیرش بدون آزمون دانشگاه های ایران دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هوش مصنوعی دانشگاه موسسه غیرانتفاعی رشته هوش مصنوعی مهندسی کامپیوتر کامپیوتر گرایش دانشگاه تبریز رایانه ای دانشگاه شهید پذیرش دانشجو علوم شناختی شناختی علوم نفر کدرشته دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۸۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند

ایتنا - مطالعه‌ای جدید می‌گوید توانایی این الگوریتم در حدس زدن دقیق درباره دیدگاه‌های سیاسی فرد مشابه این است که چگونه مصاحبه‌های شغلی می‌توانند موفقیت در شغل را پیش‌بینی کنند یا مصرف الکل می‌تواند خشونت را تحریک کند.
پس از آنکه نتایج یک پژوهش نشان داد هوش مصنوعی می‌تواند گرایش سیاسی افراد را از روی چهره‌های بدون حالت و بی‌احساس پیش‌بینی کند، محققان هشدار داد‌‌ند که فناوری‌های تشخیص چهره از آنچه قبلا به نظر می‌رسید، «تهدیدآمیزتر» شده‌‌ و برای حریم خصوصی چالش جدی به وجود آورده‌اند.  

مطالعه‌ای جدید که در مجله «روانشناس آمریکایی» (American Psychologist) منتشر شد، می‌گوید توانایی این الگوریتم در حدس زدن دقیق درباره دیدگاه‌های سیاسی فرد مشابه این است که چگونه مصاحبه‌های شغلی می‌توانند موفقیت در شغل را پیش‌بینی کنند یا مصرف الکل می‌تواند خشونت را تحریک کند.

به گفته مایکل کوزینسکی، نویسنده ارشد این پژوهش، ۵۹۴ شرکت‌کننده قبل از آنکه هوش مصنوعی آنها را چهره‌نگاری (استخراج اطلاعات مخصوص و منحصربه‌فرد یک چهره مانند اندازه و شکل چشم، بینی، لب) کند، پرسشنامه‌‌ای درباره گرایش سیاسی خود پر کردند. سپس داده‌های چهره‌نگاری را با پاسخ‌ پرسشنامه‌های جهت‌گیری سیاسی مقایسه کردند تا با استفاده از اطلاعاتی که از چهره‌ها به دست آورده بود، جهت‌گیری سیاسی هر شخص را پیش‌بینی کند.

کوزینسکی می‌گوید: «فکر می‌کنم مردم متوجه نیستند با انتشار یک تصویر ساده، در واقع چقدر خود و اطلاعات شخصی‌شان را برای دیگران فاش می‌کنند.»

او افزود: «ما می‌دانیم که گرایش جنسی، سیاسی و تفکرات مذهبی افراد باید محفوظ بماند. این موضوع در گذشته متفاوت بود. در گذشته شما می‌توانستید به حساب کاربری فیس‌بوک افراد وارد شوید و به عنوان مثال گرایش‌های سیاسی، آنچه را که پسند می‌کنند (لایک می‌زنند) و صفحاتی را که دنبال کرده‌اند، ببینید. اما فیس‌بوک سال‌ها پیش آن را بست زیرا برای سیاست‌گذاران، فیس‌بوک و روزنامه‌نگاران واضح و مبرهن بود که این موضوع پذیرفتنی نیست و بسیار خطرناک است.»

کوسینسکی افزود: «در حال حاضر نیز هر کس می‌تواند به فیس‌بوک برود و عکس هر فردی را ببیند، حتی اگر آن فرد را هیچ‌وقت ملاقات نکرده و او اجازه دسترسی به عکسش را نداده باشد. این مطالعه نشان می‌دهد اطلاعاتی که در تصویر افراد وجود دارد، ممکن است مشابه افشای جهت‌گیری سیاسی آن‌ها باشد.»

محققان می‌گویند که تصاویر افراد شرکت‌کننده در این پژوهش را در شرایطی بسیار مشخص و کنترل‌شده جمع‌آوری کردند. به این ترتیب که این افراد همگی تی‌شرت‌های مشکی‌ پوشیده و زیور‌آلاتشان را در آورده‌ بودند و در صورت نیاز ریششان را هم اصلاح کرده بودند. همچنین با دستمال مرطوب آرایش صورتشان را پاک کرده و موهایشان را با کش مو، گیره یا تل سر به عقب کشیده بودند تا اطراف صورت پخش نشوند. سپس چهره‌ها را از طریق الگوریتم چهره وی‌جی‌جی فیس۲ (VGGFace2) بررسی کردند.

محققان هشدار می‌دهند که فناوری‌های نظارت بیومتریکی، به ویژه فناوری‌های تشخیص چهره، تهدیدی جدی‌تر از گذشته برای حریم شخصی افرادند. پژوهش‌های پیش‌تر نیز نشان داده بودند که تصاویر طبیعی چهره می‌تواند اطلاعات مهمی را درباره جهت‌گیری سیاسی و ویژگی‌های شخصی دیگر انتقال دهند اما مطمئن نبودیم که این پیش‌بینی‌ها به دلیل نحوه ارائه شخص و ویژگی‌های ثابت چهره (خنثی) فعال شده‌اند یا هر دو این عوامل. محققان می‌گویند، نتایج ما نشان می‌دهند که ویژگی‌های ثابت چهره در انتقال این سیگنال‌ها نقش مهمی دارند و افراد روی اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود کمترین کنترل را دارند، زیرا این اطلاعات بدون اجازه و کنترل شخص به دستگاه‌های نظارتی می‌رسد.

به گفته کوزینسکی، این الگوریتم‌ها را می‌توان بسیار سریع و ارزان برای میلیون‌ها نفر اعمال کرد. به عقیده او این مطالعه بیشتر یک هشدار درباره فناوری‌هایی است که در گوشی‌ها وجود دارد و به طور گسترده در همه‌جا استفاده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است