Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@15:59:11 GMT

هنوز خبری از «اُمیکرون» نیست

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۸۷۲۰

هنوز خبری از «اُمیکرون» نیست

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت کرونا در استان،‌ گفت: در شرایطی که از پیک خارج می‌شویم، لزوم پیگیری بخش بهداشت برای ردیابی تماس‌ها بسیار ضروری است و طرح شهید سلیمانی با هدف شناسایی و غربالگری موارد مثبت اهمیت بالایی خواهد داشت.

به گزارش قدس آنلاین، دکتر نادر توکلی درخصوص وضعیت کرونا در پایتخت، گفت: در شرایط تقریبا آرامی قرار داریم و حدود ۹۰ درصد از نقطه پیک پایین آمدیم و تقریبا در بیمارستان‌ها دیگر مشکل خاصی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع کل بستری‌ها به ۱۰۰۰ نفر رسیده است که معمولا یک سوم این تعداد در بخش ویژه و دو سوم در بخش عادی بستری هستند. مراجعات روزانه سرپایی هم حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر است. این موارد با علائم منتسب به کرونا و آنفلوآنزا به کلینیک‌های تنفسی اورژانس‌ها می‌آیند.

او ادامه داد: طبق آخرین آمار موجود از سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران، حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد کسانی که در بخش‌های بیمارستانی بستری هستند، سابقه‌ای از تزریق واکسن ندارند.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران،‌ بیان کرد: پوشش واکسیناسیون در استان تهران حدودا دز اول بالای ۸۰ درصد است و تزریق دز دوم هم تقریبا ظرف مدت کوتاهی به این عدد می‌رسد. این اعداد خیلی خوب است و نشان می‌دهد تهران از میانگین خیلی استان‌ها در کشور بهتر است.

او درخصوص اجرای محدودیت‌های هوشمند کرونایی در پایتخت، تصریح کرد: اجرای این طرح پله پله پیش می‌رود و ابتدا باید از سفرهای هوایی،‌ ادارات و... کار را آغاز کنند. البته می‌دانیم که در برخی موارد مانند اتوبوس‌های حمل و نقل درون شهری اجرای طرح سخت است. کلیت کار سخت است اما مرحله به مرحله انجام می‌شود مثلا اگر بخواهید سمینار حضوری انجام دهید باید همه کارت واکسن داشته باشند و به این شکل رجیستر می‌شوند. کنترل شرایط کم کم از جوامع رسمی آغاز می‌شود تا به سمت مواردی برود که شخص بخواهد به عنوان یک گیرنده خدمت از سطح خدمات عمومی شهر استفاده کند.

وی افزود: اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا، در بستر حمل و نقل عمومی تهران ۱۰۰ درصد اجرایی نیست ولی باید به این سمت حرکت کنیم که این سامانه کار خود را آغاز کند. اعتقاد داریم این سامانه به آرام سازی شرایط کرونا در جامعه کمک می‌کند.

توکلی درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس‌، اظهار کرد: در بازگشایی مدارس اولا مقرر شد تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها محدود باشد و موضوعی که برای آن چالش وجود دارد این است که مدارس استاندارهای لازم برای بازگشایی را داشته باشند. علی‌رغم تمام محدودیت‌ها رصدی که در یک ماه گذشته داشتیم افزایش بستری در کودکان را نشان نمی‌داد و پوشش واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲سال بدون عارضه در حال انجام است و در مجموع جو آرام و بدون چالشی داریم گرچه برخی خانواده‌ها هنوز ۱۰۰ درصد به این اطمینان نرسیده‌اند که فرزندشان به مدرسه برود و از این موضوع ممانعت می‌کنند.

او تاکید کرد: موضوع مهم این است که خانواده‌ها آموزش ببینند تا با روئیت هر علائمی مانند گلودرد، سرفه‌های قابل توجه، تب و... هوشیار باشند و از فرستادن کودک به مدرسه خودداری کنند تا از نظر بیماری تعیین تکلیف شوند. از سوی دیگر مراقبین سلامت در مدارس هم باید مراقبت از دانش‌آموزان را به شکل جدی انجام دهند.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با تاکید بر لزوم پیگیری تماس‌ها، ادامه داد: در شرایطی که از پیک خارج می‌شویم لزوم پیگیری بخش بهداشت برای ردیابی تماس‌ها بسیار ضروری است و طرح شهید سلیمانی با هدف شناسایی و غربالگری موارد مثبت اهمیت بالایی خواهد داشت. بنده حداقل پیش‌بینی از موج ششم در حوزه درمان و بستری ندارم و هنوز هم سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون به تهران و ایران نرسیده است.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا در ایران اومیکرون کرونا در پایتخت معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد