Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@10:30:12 GMT

◄ عامل انسانی، علت اصلی اکثر سوانح جاده‌ای

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۰۵۲۷

◄ عامل انسانی، علت اصلی اکثر سوانح جاده‌ای

تین نیوز

مدیرکل ایمنی ترافیک و مدیرکل ایمنی حریم سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای معتقد است که عامل اصلی در اکثر سوانح جاده‌ای عامل انسانی است، اما جاده‌های کشور به دلیل مشکل مالی و گرانی قیر از کیفیت لازم برخوردار نبوده و در شان مردم ایران نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مجید صباغ زاده درباره دلایل وقوع حوادث و سوانح جاده‌ای در روزها و ماه‌های اخیر اظهار کرد: اینگونه نیست که همه جاده‌ها و سیستم حمل و نقل ایراد داشته باشد رانندگی با سیستم حمل و نقل  اصول و قواعد خودش را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصادف مینی بوس دانش‌آموزان که رخ داد به این علت بود که در شرایطی که هوا مه آلود است و وقتی که مینی بوس در حال حرکت است اگر راننده هشیار نباشد و به جلو توجه نکند نمی‌توان گفت که مینی بوس فرسوده بوده یا جاده مشکل داشته و این مسئله را بر اساس گزارش پلیس راه اعلام کرده است.

وی افزود: نمی‌گویم جاده‌های کشور همه خوب هستند یا مشکلی ندارند. چرا که مشکلات مالی سبب شده تا کیفیتی که مطلوب‌مان است و در شان مردم ایران نباشد این ایراد که در جاده‌های کشور به دلایلی مانند  قیمت بالای قیر وجود دارد و نمی توانیم همه این‌ها را نگه داری کنیم. اما در تصادفات جاده‌ای عامل انسانی اثرگذارترین عامل است. البته ممکن است در این میان چاله‌ای هم وجود داشته باشد اما به عنوان مثال عامل تصادف مینی‌بوس  دانش‌آموزان و عامل تصادف اخیر در آزادراه قم-کاشان به همین دلیل بود. راننده اعلام کرد که نمی دانم چه اتفاقی افتاد و هشیار نبودم.

مدیرکل ایمنی ترافیک و مدیرکل ایمنی حریم سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: قاعدتا اگر در جاده برفی حرکت می‌کنید باید با زنجیر چرخ حرکت کنید. در این شرایط یک راننده می‌تواند با زنجیر چرخ حرکت کند و با آرامش به مقصد برسد و می‌تواند بدون زنجیر چرخ حرکت کند و در جایی گیر کند. این هر دو حالت می‌تواند رخ بدهد. بنابراین در در تصادف های اخیر عامل اصلی  عامل انسانی بوده است.

صباغ‌زاده در پاسخ به اینکه آیا استاندارد نبودن جاده‌های کشور و فرسودگی ناوگان به ویژه مینی‌بوس عاملی برای وقوع این حوادث و سوانح جاده‌ای نیست؟ گفت: به عنوان مثال باید پرسید خبرنگارانی که چند ماه پیش برای بازدید سدی به سفر رفتند و آن حادثه برایشان رخ داد، به چه صورتی سوار آن اتوبوس شدند و حرکت کردند؟ آیا تمام مینی‌بوس‌ها و اتوبوس‌هایی که مسافر سوار می‌کنند آیا لیست مسافر تهیه می‌کنند آیا همه آن‌ها  از مجاری قانونی استفاده می‌کنند؟ آیا همه آن‌ها استانداردها را رعایت می‌کنند و از مراجع مسئول و مربوطه مجوز می‌گیرند؟

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا سازمان راهداری نباید بر همه این فرآیند نظارت کافی را داشته باشد؟ اظهارکرد: این مسائل دستور العمل و ضابطه دارد اما اینکه ما در جاده‌ها برویم و یقیه رانندگان اتوبوس و مینی‌بوس را در آنجا بگیریم که ببینیم لیست مسافر دارند یا خیر وظیفه ما نیست و ما باید حرکت‌هایی که در پایانه های مسافربری تعریف شده انجام می‌شود را کنترل کنیم و این کار انجام می‌شود. همه لیست مسافران کنترل می شود اما وقتی بدون هماهنگی و بدون رعایت مجاری قانونی این اتفاق می افتد در جایگاهی نیستیم که ببنیم نیمه شب مینی‌بوسی در جاده فرعی حرکت کرده و جلوی آن را بگیریم. نظارت هایی که سازمان راهداری انجام می‌دهد در مبادی مانند پایانه‌هاست اما نظارت‌های بین جاده‌ای باید از پلیس راه بپرسید.

مدیرکل ایمنی حریم و مدیرکل ایمنی ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تاکید کرد: آن چیزی که قانونمند است اینکه برای مواردی که کارت هوشمند صادر شده اگر تخلفی صورت بگیرد مسلما در قالب کمیسیون برخورد تخلفات حمل ونقل عمومی با متخلفان برخورد جدی و قانونی می‌شود اما مواردی هم هست خارج از این چارچوب فعالیت انجام یم‌شود و اگر اتفاق و حادثه‌ای رخ دهد متوجه می شوید که یک جاده یک اتوبوس یا مینی‌بوس در جاده‌ای حرکت کرده بدون اینکه از مجاری قانونی مجوزی برای تردد داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ترافیک مردم ایران تین حمل و نقل تصادف پلیس راه مشکلات مالی اتوبوس مسافران پلیس راهور قیر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای سوانح جاده ای سازمان راهداری جاده های کشور سوانح جاده ای مدیرکل ایمنی عامل انسانی حمل ونقل مینی بوس جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان گفت:سرعت متوسط ناوگان خودرویی سالانه در حال افزایش است و این زنگ خطری برای بالارفتن آمار تصادفات محسوب می شود که باید برای کاهش آن برنامه داشت و اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، معید ذهبیون امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت روز ایمنی حمل و نقل، اظهار کرد: اولین عامل به عنوان شاخصه تصادفات به دلیل عامل انسانی، موضوع سرعت است.

وی افزود: سرعت متوسط وسائل نقلیه سالانه در حال افزایش است، به طوری‌که حدود پنج کیلومتر بر ساعت، نسبت به سال گذشته در استان اصفهان افزایش نشان می‌دهد و حتی این عدد در ایام نوروز امسال ۱۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر شده است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان ادامه داد: همین عامل باعث تصادفات بیشتری شده که ضروری است با اتخاذ تدابیر و برنامه‌هایی از تبعات این افزایش سرعت جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: اگر این روند میانگین رشد سرعت ادامه‌دار باشد سال آینده باز هم شاهد افزایش تعداد تصادف‌های جاده ای خواهیم بود اما اگر این سرعت کمتر شود، به همین نسبت شمار تصادفات هم کاهش خواهد یافت.

ذهبیون با اشاره به اینکه در موضوع عامل انسانی و ارتباط آن با تصادف شاخص‌های متعددی نقش دارند، اطهار کرد: سن و سال راننده، نوع وسیله نقلیه، نوع کار و حتی نشستن سرنشین جلو در کنار راننده را باید در این رابطه در نظر گرفت و در امتداد همین عوامل، انتخاب مسیر و سرعت خودرو را هم لحاظ کرد.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان با تاکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از کمربند و کلاه ایمنی، اظهار کرد: نزدیک به یک‌صد نفر از راکبان موتور سیکلت هر ساله در تصادفات جاده های برون شهری فوت می‌کنند و حدود یک‌هزار نفر نیز مجروح می‌شوند.

به گفته وی، به منظور کاهش آمار تلفات راکبان موتورسیکلت اداره کل راهداری اقدام به اجرای طرح چهره به چهره و شناسایی محل‌های حادثه خیز در معابر مختلف کرده است.

ذهبیون گفت: محورهای شرق اصفهان و کوهپایه، فلاورجان، نجف‌آباد و شاهین‌شهر چهار منطقه‌ای هستند که حدود ۸۰ درصد تصادفات موتوری استان در آن‌ها رخ می‌دهد که در شماری از آن‌ها راکبان موتور جانشان را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به تعمیر رایگان سیستم روشنایی موتورسیکلت بیش از دوهزار موتورسیکلت در سال گذشته، خاطر نشان کرد: در مجموع حدود پنج هزار موتور سیکلت در چند سال گذشته با کمک اداره کل راهداری تعمیر شده است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با بیان اینکه ۹۰ درصد جان باختگان خودرویی کمربند ایمنی نبسته‌اند، ادامه داد: ۹۵ درصد موتورسواران فوتی هم فاقد کلاه ایمنی بوده اند.

آموزش ایمنی و ترافیک به دانش‌آموزان

محمدعلی صلواتی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان در ادامه، اظهار کرد: ۲۵ هزار دانش‌آموز در سال گذشته آموزش‌های ویژه در موضوع ایمنی و ترافیک را سپری کردند و علاوه بر این پنج هزار راننده روستایی نیز آموزش دیدند.

وی با اشاره به اینکه ۴۸ دستگاه در امر سوانح رانندگی مسئول هستند، اظهار کرد: رسانه‌ها از جمله موثرترین نهادهای مسئول در این رابطه هستند که می‌توانند در کاهش تلفات جاده‌ای، آموزش، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی موثر باشند.

اهمیت مقوله خواب و تغذیه در رانندگی

حسین حسین‌زاده، مدیر جدید جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها نیز در ادامه گفت: «خواب‌آلودگی» راننده عامل ۷۷ درصد از تصادفات جاده ای است که همین عامل نشان از اهمین موضوع خواب و شناخت ابعاد و زوایای مختلف این عنصر حیاتی در رانندگی دارد.

به گفته وی، تغذیه نیز عامل دیگری است که با توجه به تغییر سبک زندگی و الگوهای غذایی در رانندگی نقش مهمی دارد، اما کمتر به آن پرداخته شده است.

مدیر جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها افزود: کشورهای توسعه‌یافته روی مسئله آموزش شهروندان به طور خاص کار می کنند، اما سمت و سوی رسانه‌های ما بیشتر در مسیر اطلاع‌رسانی است.

حسین‌زاده تاکید کرد: رسانه‌ای موفق و تاثیرگذار است که آموزش را به صورت جدی مدنظر قرار دهد و در کنار کار اطلاع‌رسانی دنبال کند.

کد خبر 749132

دیگر خبرها

  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت
  • امداد رسانی به مصدومان واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر به شادمهر
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • مصدومیت ۱۴ نفر بر اثر واژگونی مینی‌بوس در جاده سنندج _ سقز