Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزات خودکار آماده ‎سازی نمونه ‏های آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و قراردادن آنها روی صفحه شیشه‌ای آزمایشگاه‌ها توسط پویشگر دیجیتال انجام می‌شود. ذخیره‏‌سازی و ارسال تصاویر که در بستر فناوری ابری است، پیشنهاد شده است.

 

سامانه‌های هوشمند نرم ‏افزاری

این طرح، همچنین شامل سامانه ‏های هوشمند نرم ‏افزاری برای بهبود تصاویر، سامانه‌‏های توصیه‌گر پزشکی  مبتنی بر هوش مصنوعی و الگوریتم‏ های یادگیری ماشینی، وب‌گاه و  زیرساخت مدیریت تصویر با کاربران مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاربران متعددی اعم از تکنیسین فنی آزمایشگاه، پزشک پاتولوژیست، پزشک معالج و بیمار، انجمن‌‏های تبادل دانش می توانند از این سامانه استفاده کنند.

سامانه‌ای که دارای قابلیت‌های متعددی مانند اشتراک تصاویر در کاربردهای آکادمیک و آموزشی، تشکیل مراکز داده با قابلیت داده‏ کاوی و تجزیه و تحلیل داده، عرضه خدمات به سیاستگذاران و فعالین بخش سلامت، تجاری ‏سازی و فروش داده به مراکز پژوهشی داخلی و خارجی برای استفاده در زمینه علوم داده و سایر زمینه‏های تحقیقاتی نیز به شمار می‌رود.

بخش ‌های مختلف این سامانه فازبندی شده و بر اساس تامین مالی صورت گرفته، فازهای مختلف به ترتیب اولویت مورد تحقیق توسعه قرار گرفته یا اجرایی می‏ شوند.

 

آسیب کم‌تر در زمانی کوتاه

در روند سنتی، هنگامی که بیمار به پاتولوژیست ارجاع می ‏شود، دنباله ای از اقدامات شامل نمونه ‏برداری از بیمار و استخراج بافت، آماده‏ سازی نمونه و قرار دادن آن روی اسلاید آغاز شده و در نهایت بررسی نمونه توسط پاتولوژیست و با استفاده از میکروسکوپ سنتی صورت می‏ گیرد.

در صورتی که پاتولوژیست در تشخیص با مشکل روبرو شود، با سایر همکارانش که ممکن است در یک آزمایشگاه یا شهر دیگر باشند مشورت می‏ کند. این مشورت مستلزم بسته ‏بندی، برچسب‏ گذاری و ارسال نمونه به محل استقرار متخصص دوم است.

از آنجا که تحویل سالم نمونه از اهمیت بسیاری در صحت تشخیص برخوردار است، بسته بندی و انتقال آن بسیار هزینه ‏بر خواهد بود. ضمن اینکه کل این فرایند ممکن است چند روز تا هفته طول بکشد. اگرچه با بسته ‏بندی دقیق، احتمال آسیب به اسلایدها کم می ‏شود اما کاملا ناممکن نخواهد بود.

در چنین سیستمی، جستجو و بازیابیی اسلایدها، تصاویر و اطلاعات مربوط به پرونده در بایگانی بیمارستان ‏ها برای پاتولوژیست بسیار دشوار است. علاوه بر این، دقت تشخیص به شرایط جسمی پاتولوژیست از لحاظ خستگی، وابسته بوده و ممکن است نتایج به دلایل خطای انسانی تحت تاثیر قرار گیرند.

 

رفع اشکالات سیستم فعلی پاتولوژی

این طرح با معرفی یک سامانه یکپارچه از دستگاه ‏های خودکار آماده ‎سازی نمونه ‏های پاتولوژی و قراردادن آنها روی لام تا پویش لام‏ ها توسط پویشگر دیجیتال لام، ذخیره ‏سازی و ارسال تصاویر در بستر فناوری ابری، بسیاری از نقائص اشاره شده را برطرف می‏ کند.

راه ‏اندازی چنین سامانه ‏هایی موجب توسعه عدالت درمانی در کشور شده، مراجعات بیماران به مراکز استان‏ ها و تهران را به شدت کاهش می ‏دهد. ضمن آن که آرشیوی یکپارچه با قابلیت تشکیل پرونده سلامت و پیگیری روند درمان بیماران، دیتاسنتر و دیتاست‏ های استاندارد جهت استفاده در سیاستگذاری بخش سلامت و مراکز پژوهشی که هم ‏اکنون یکی از مباحث مغفول در کشور است را ایجاد می‏‌کند.

ایجاد چنین بسترهایی فواید پرشماری در راستای افزایش دقت و سرعت تشخیص و کاهش هزینه‌‏های درمانی درمان بیماران علی الخصوص بیماران مبتلا به سرطان خواهد داشت. همچنین رصد روند کلان درمانی و قابلیت تهیه انواع گزارش ‏ها به صورت دقیق و برخط از دیگر دستاوردهای قابل ذکر برای این سامانه‏ یکپارچه است.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری پزشکی هوش مصنوعی سازی نمونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب

حجت الاسلام باباخانی گفت: یکی از راه‌های ارتباط هیئات، مهرواره «هوای نو» است که تلاش می‌کند فضای هیئت را برای چهل‌واره دوم انقلاب اسلامی مهیا کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان اسلام سراسر کشور با سخنرانی حجج الاسلام محمد خواجوی و مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت‌ها و تشکل‌ها دنبال شد.

حجت الاسلام خواجوی با موضوع فلسفه سیاسی نظام اسلامی از منظر امامین انقلاب صحبت کرد و گفت: معتقدم بسیاری از ما اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب را هنوز به درستی فهم نکردیم، در حالی که بسیاری از مقامات خارجی ابعاد فکری ایشان را بهتر شناخته‌اند. نمونه این موضوع را می‌توان در گفته‌های روسای جمهور روسیه، ترکمنستان و ... در دیدارهایی که با آیت الله خامنه‌ای داشته‌اند، مشاهده کرد.

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

وی با ذکر یک مثال صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: همه دشمنان در روزهای ابتدایی اغتشاشات در ایران فکر می‌کردند کار نظام تمام شده است اما در همان روزها دیدید که رهبری با دختران 9 ساله نوجوان در جشن تکلیف‌شان شرکت کردند و پیام بسیار مهمی را از این طریق دادند. سپس وقتی اوضاع کمی آرام شد، ایشان سخنرانی‌های مهم و راهبردی خود را بیان کردند.

او تاکید کرد: در دوره سختی قرار داریم و بیش از هر زمان دیگری به منظومه فکری امامین انقلاب نیاز داریم. باید این سوال را پرسید که چرا در بیان فلسفه سیاسی نظام اسلامی سراغ اندیشه‌های امام خمینی و مقام معظم رهبری نمی‌رویم؟ چرا از اندیشه‌های شهید مطهری استفاده نمی‌کنیم؟‌

در بخش دیگری از این مراسم، حجت الاسلام باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکل‌ها گفت: به جرأت می‌گویم که سازمان تبلیغاتِ در میدان، شماها هستید. شما هستید که در میدان تبلیغات، مبارزه و جهاد می‌کنید و ما تنها یک ستاد برای کمک به شما هستیم.  وظیفه ماست که مقدمه فعالیت بهتر شما را فراهم کنیم. مبنای سازمان تبلیغات اسلامی این است که به عنوان سازمان پشتیبان عمل بکند، نه اینکه خودش برنامه اجرا کند.

وی با اشاره به لزوم هم افزایی هیئات سراسر کشور گفت: هدف ما این است که همه هیئت‌های فعال در استان‌های سراسر کشور، هم‌افزایی داشته باشند. یکی از راه‌های ارتباط هیئات، مهرواره «هوای نو» است. این مهرواره اختصاص به معرفی برگزیدگان سال هیئت دارد و امسال در اتفاقی جدید در فضای بین‌الملل هم برگزار خواهد شد. این جشنواره بستر عادلانه‌ای برای همه هیئاتی است که توانستند اقدامی را در این حوزه رقم بزنند. ما از آنها حمایت می‌کنیم و بهشان خدمات ویژه‌ای ارائه می‌دهیم تا در جریان رسانه‌ای کشور تبدیل به یک الگو بشوند.

باباخانی تأکید کرد: هوای نو تلاش می‌کند فضای هیئات را برای چهل‌واره دوم انقلاب اسلامی فراهم بکند. خواهش من از شما این است که کارهای موفقی که هیئات رزمندگان اسلام در سراسر کشور در استان‌ها رقم زدند و می‌تواند الگو باشد را در سامانه «هوای نو» ثبت کنند تا داوری شود. نزدیک به یکصد داور در حدود بیش از 40 رشته، این ابتکارات را داوری می‌کنند و از برگزیدگان آن تقدیر خواهد شد.

گفتنی است در پایان همایش سه روزه مدیران هیئت‌های رزمندگان اسلام که در مشهد مقدس برگزار می‌شد، از 20 مدیر موفق تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان