Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید جواد رضوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه به‌طور میانگین ۱۲ تا ۱۶ میلیون شاخه گل نرگس از باغات شهرستان خوسف برداشت می‌شد اما امسال به دلیل کمبود بارندگی، خشک شدن قنوات و آبیاری نشدن مزارع پیش‌بینی برداشت پنج تا ۶ میلیون شاخه گل است.

وی میزان خسارت وارده به نرگس‌کاران این شهرستان را حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سال‌های اخیر خشکسالی بر همه محصولات کشاورزی از جمله گل نرگس تاثیر گذاشته است که بیشترین خسارت متوجه کشاورزان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف اظهار داشت: با توجه به خسارت‌های ایجاد شده ناشی از خشکسالی، نرگس‌کاران مانند سایر کشاورزان نیاز به حمایت دارند و میزان خسارت‌ها جمع بندی و به اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اعلام خواهد شد.

وی افزود: هر سال برداشت گل نرگس در خوسف از اواسط پاییز آغاز می‌شد اما امسال با تاخیر بیش از یک ماه آغاز شد.

رضوی عنوان کرد: اوایل ماه جاری شاخه گل نرگس در استان‌های مجاور به قیمت پنج هزار تومان فروش رفت اما با ورود گل سایر استان‌ها از جمله فارس اکنون شاخه‌ای هزار تا ۲ هزار تومان فروخته می‌شود در حالی که بهترین کیفیت گل نرگس کشور را از لحاظ بو داریم.

وی سطح زیرکشت گل نرگس شهرستان خوسف را ۲۴ هکتار اعلام کرد و گفت: هرچند در ۲ سال اخیر سطح زیرکشت این محصول ۶ هکتار افزایش یافته اما همین میزان نیز از کشت خارج و منسوخ شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوسف از این شهرستان به عنوان خاستگاه گل نرگس شرق کشور یاد کرد و گفت: در این شهرستان معیشت برخی خانوارهای روستایی از جمله کوه نرگسی و دستگرد از محل برداشت و فروش گل نرگس تامین می‌شود که با وجود خشکسالی اهالی این روستاها نیز دچار مشکل شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه توسعه گل نرگس نیاز به نقدینگی زیادی دارد افزود: برای احداث یک هکتار باغ باید کشاورز ۴۰۰ میلیون تومان هزینه کند در حالی که تسهیلات پرداختی به نرگس‌کاران حداکثر ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است.

رضوی گفت: امسال تاکنون تسهیلاتی به متقاضیان پرداخت نشده و اینکه اقساط پرداختی از ماه نخست آغاز می‌شود و میزان کم تسهیلات، کشاورزان را کم‌انگیزه کرده است.

وی بیان کرد: برای توسعه باغات گل نرگس باید تسهیلات بیشتر و آسان‌تر در اختیار متقاضیان قرار گیرد و از آنجا که این باغات بعد از گذشت سه سال وارد فاز گلدهی می‌شود، دوره تنفس دو ساله در نظر گرفته شود.

سطح زیرکشت گل نرگس در خراسان جنوبی ۳۹ هکتار است و ۷۵۰ بهره‌بردار گل نرگس در این استان فعالیت دارند که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان خوسف با ۲۴ هکتار و سپس شهرستان طبس با ۱۴.۵ هکتار است.

برداشت گل نرگس در خراسان جنوبی به‌طور معمول از اواخر آبان آغاز می‌شود و در صورتی که شرایط جوی استان مساعد باشد تا نیمه اسفند ادامه دارد.

برچسب‌ها خوسف برداشت محصول کشاورزی خراسان جنوبی خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوسف برداشت محصول کشاورزی خوسف برداشت محصول کشاورزی خراسان جنوبی خشکسالی شهرستان خوسف خراسان جنوبی گل نرگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد

سید محمدرضا سید حسینی با بیان اینکه در سال زراعی  ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم رفته است گفت: کار برداشت حدود ۳۰ درصد از گندمزارهای این استان به اتمام رسیده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید جهت تحویل گندم کشاورزان در سیستان و بلوچستان پیش بینی و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در استان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ