Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت برق عراق اعلام کرد که با جمهوری اسلامی ایران برای افزایش واردات گاز مایع به عراق در حال رایزنی است و هیاتی را به همین منظور راهی تهران خواهد کرد. وی اما زمان انجام سفر هیات عراقی به ایران را اعلام نکرد.

به گزارش برنا، وزارت برق عراق تایید کرد که مذاکراتی برای افزایش گاز وارداتی از جمهوری اسلای ایران در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، « احمد موسی»، سخنگوی این وزارتخانه در اظهاراتی  گفت که هیاتی از  وزارت برق برای گفت‌وگو و رایزنی با مقام های ایرانی به منظور افزایش صادرات گاز به عراق راهی تهران خواهد شد، به ویژه اینکه ایران صادرات گاز را  از ۵۰ میلیون متر مکعب به هشت میلیون مکعب کاهش داده است.

سخنگوی وزارت برق عراق همچنین خبر داد که مذاکرات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و وزارت نیرو برای افزایش صادرات گاز ادامه دارد.

موسی بیان کرد که این وزارتخانه افزون بر  این با همکاری وزارت نفت برای جبران کمبودها و  تامین گاز  یا سوخت جایگزین برای راه اندازی نیروگاه هایی که از کاهش واردات گاز تاثیر پذیرافته اند، تلاش می کند.

وی تاکید کرد که عراق همچنان به واردات گاز نیازمند است؛ زیرا طرح وزارت نفت که سوخت تمام نیروگاه ها را از داخل تامین می کند، هنوز تکمیل نشده است.

عراق بیش از یک سوم انرژی مورد نیاز خود را از طریق واردات برق و گاز از جمهوری اسلامی ایران تأمین می‌کند.

بر پایه برخی گزارش ها، حجم بدهی عراق به جمهوری اسلامی ایران بابت واردات گاز و برق به بیش از ۷ میلیارد دلار می رسد.

شهریور گذشته معاون مدیر بین‌الملل در بازاریابی و عملیات گاز شرکت ملی نفت ایران گفته بود که عراق نباید از کاهش صادرات گاز انتقاد کند زیرا پرداخت‌های این کشور در ازای گاز و برق دریافتی به موقع نبوده است، بنابراین اقدام ایران هم در کاهش میزان صادرات غیرمنطقی و غیرقانونی نیست.

بغداد مدعی شده بود که اقدام ایران در کاهش صادرات گاز منجر به کاهش ۶۰۰۰ مگاواتی تولید برق عراق شده است.

کاهش صادرات گاز از سوی ایران در حالی است که دریافت پول حاصل از صدور برق و گاز به عراق همواره با چالش مواجه بوده و بغداد تحریم های ظالمانه آمریکا را بهانه ناتوانی در پرداخت و تسویه بدهی های خود مطرح کرده است.

در همین پیوند، هفته گذشته برخی رسانه های منطقه اعلام کردند که آمریکا با پرداخت و تسویه ۲ میلیارد دلار از طلب های ناشی از صادرات گاز و برق ایران توسط عراق موافقت کرده است.

اواخر آبان گذشته «احمد موسی» سخنگوی وزارت برق عراق در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده بود که این وزارتخانه آماده پرداخت همه بهای گاز خریداری شده جاری از ایران برای نیروگاه های برق است.

سخنگوی وزارت برق عراق با تاکید بر آمادگی برای پرداخت بهای فعلی (فاکتورهای جاری) گاز خریداری شده از ایران تصریح کرد که بدهی های پیشین مربوط به وزرات دارایی عراق است و درباره فاکتورهای جاری فعلی، مشکلی برای پرداخت از سوی وزارت برق عراق وجود ندارد.

این توضیح مقام عراقی ناظر به توافقی جدید است که این وزارتخانه را ملزم به پرداخت فاکتور بهای گاز مصرفی صادر شده از ایران برای نیروگاه های برق عراق می کند.

احمد موسی توضیح داد که بدهی های سابق عراق به ایران به وزرات دارایی مربوط می شود و وزارت برق به همه طرف ها از جمله دولت و پارلمان سابق و وزارت دارایی عراق اعلام کرده است که باید بدهی ایران را پرداخت کرد.

موسی تصریح کرد که چند هیات عراقی با طرف ایرانی درباره پرداخت بدهی ها و نحوه های پرداخت از جمله قسط بندی دیون، گفت و گو کرده اند.

پیش تر خبری به نقل از سخنگوی وزارت برق عراق با این مضمون منتشر شد که دولت عراق با ایران بر سر تعهدات خود درباره پرداخت همه بدهی‌های مربوط به واردات گاز و برق از ایران به توافق رسیده و آماده پرداخت بدهی‌های خود است.

ایران اخیرا صادرات گاز خود به عراق را از ۵۰ میلیون متر مکعب در روز به ۸ میلیون متر مکعب کاهش داده بود.

روز ۱۲ آبان گذشته، «مصطفی غالب مخیف» رئیس بانک مرکزی عراق، میزبان «علی صالح آبادی» همتای ایرانی خود بود و دو طرف در این دیدار راهکارهای همکاری بانکی بین دو کشور و موضوع پرداخت بدهی های عراق به ایران را بررسی کردند.

در این دیدار، دو طرف درباره راهکارهای همکاری در بخش بانکی و پرداخت بدهی های عراق به طرف ایرانی بر اساس توافق جدید گفت و گو کردند. 

بنا بر اعلام مسئولان، بدهی های دولت عراق به ایران بابت انرژی حدود ۷ میلیارد دلار است.

منابع عراقی خبر دادند که دولت عراق تنها در ماه گذشته میلادی بیش از ۷ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت داشته است.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برق گاز ایران وزارتخانه عراق جمهوری اسلامی ایران وزارت نیرو وزارت نفت سوخت جایگزین واردات گاز واردات نفت انرژی جمهوری اسلامی اسلامی ایران دلار شرکت ملی نفت ایران کاهش صادرات پول رسانه دولت بانک مرکزی درآمد ایران برق جمهوری اسلامی ایران عراق واردات گاز سخنگوی وزارت برق عراق جمهوری اسلامی ایران پرداخت بدهی ها میلیارد دلار برای افزایش واردات گاز نیروگاه ها صادرات گاز گاز و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با اعلام این خبر افزود: اصلاحات مالی جامعی در صنعت برق با ابلاغیه وزیر نیرو در حال انجام است به طوری که حساب‌های وکالتی شرکت‌های توزیع ماهانه تا ٢ هزار میلیارد تومان و به صورت هفتگی شارژ خواهد شد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در سال جاری از طریق بورس بخش مهمی از بدهی‌های صنعت برق پرداخت شود، خاطرنشان کرد: در گذشته مشترکان بالای ٥ مگاوات ملزم به تأمین برق مورد نیاز خود از بورس بودند و در سال گذشته هم الزام خرید برق مورد نیاز از بورس به مشترکان بالای یک مگاوات ابلاغ و در مجموع سال گذشته ٣ تراوات ساعت برق کشور از طریق بورس یا قراردادهای دوجانبه تأمین شد.

وی هدف گذاری انجام شده برای تأمین برق مورد نیاز از بورس را در برنامه هفتم توسعه تا ٦٠ درصد مجموع برق کشور عنوان کرد و گفت: بر اساس هدف گذاری مقرر شده که ٢١٠ تراوات ساعت از برق کشور از طریق بورس یا قراردادهای دوجانبه تأمین شود به طوری که در سال اول برنامه هفتم تا ٣٠ درصد و در سال پایانی این میزان به ٦٠ درصد از مجموع برق مصرفی کشور خواهد رسید.

سخنگوی صنعت برق این اقدام را گامی مهم در جهت اصلاح اقتصاد برق و توقف موتور تولید بدهی در این صنعت دانست و تصریح کرد: با این اقدام ارتباط مستقیم میان خریدار و فروشنده برقرار می‌شود و نقش دولت در این بازار به حداقل خواهد رسید و به توسعه رقابت، شفافیت قیمت، توسعه و رونق نیروگاه‌ها به دلیل دریافت نقدی پول از بورس و… کمک خواهد کرد. از سوی دیگر این اقدام به استقلال مالی شرکت‌های توزیع نیز کمک خواهد کرد که امیدواریم در ٦ ماه دوم امسال از طریق اخذ مصوبات لازم، این هدف محقق شود.

رجبی مشهدی با اشاره به اینکه بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق مطالبات بخش خصوصی باید در طول ٣ سال پرداخت شود، خاطرنشان کرد: سال گذشته موفق به پرداخت ٣٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق شدیم، اما هنوز هم حدود ١٠٠ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران، سازندگان و… بدهی داریم، اما امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های قانونی تعریف شده، بتوانیم این مطالبات را پرداخت و موتور تولید بدهی را نیز با تغییرات انجام شده، متوقف کنیم.

کد خبر 6091042 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • چین میزبان رایزنی نمایندگان فتح و حماس
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس