Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@18:41:25 GMT

واکسن کرونا را صبح بزنیم یا بعدازظهر؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۲۷۶۵

واکسن کرونا را صبح بزنیم یا بعدازظهر؟

به نظر می‌رسد زمان واکسیناسیون برای واکسن کووید ۱۹ نیز اهمیت دارد.

به گزارش برنا؛ محققان بیمارستان عمومی ماساچوست می‌گویند: ممکن است پاسخ آنتی‌بادی بیمار به زمانی از روز که واکسن کووید دریافت می‌کند، بستگی داشته باشد. علاوه بر این نتایج تحقیق آنان نشان می‌دهد دریافت واکسن در بعد از ظهر بهتر از صبح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نتایج مطالعات نشان می‌دهد زمان استفاده تفاوت زیادی در تاثیرگذاری برخی از داروها و واکسن‌ها ایجاد می‌کند. حتی برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های ریوی نیز علائم شدیدتری در ساعات مختلف روز نشان می‌دهد.

تحقیق پیشین بر روی مردان مسن که واکسن آنفلوآنزای سالانه دریافت کرده بودند، انجام و بر اساس آن مشخص شد اگر بیماران صبح واکسن را دریافت می‌کردند، سطح آنتی‌بادی بالاتری داشتند.

نتایج کارآزمایی‌های دیگر نیز نشان داد شیمی‌درمانی در ساعات معینی از روز منجر به هدف قرار دادن موثرتر سلول‌های سرطانی می‌شود؛ در حالی که آسیب سمی به سلول‌های سالم را نیز محدود می‌کند. حال واکسیناسیون کووید نتایجی کاملا بر عکس نتایج تحقیق واکسن آنفلوآنزا را نشان می‌دهد.

محققان می‌گویند: به نظر می‌رسد زمان واکسیناسیون برای واکسن کووید ۱۹ نیز اهمیت دارد.

دکتر الیزابت کلرمن، از بخش نوروفیزیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست(MGH)، می‌گوید: نتایج مطالعه مشاهده‌ای ما اثبات می‌کند که زمان واکسیناسیون بر پاسخ ایمنی به سارس کوو ۲ تاثیر می‌گذارد؛ یافته‌هایی که ممکن است با بهینه‌سازی و اثربخشی واکسن مرتبط باشد. 

برای دریافت واکسن کووید برنامه‌ریزی کنید

این گروه سطوح آنتی‌بادی را میان تقریبا ۲۲۰۰ کارمند مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا پس از دریافت واکسن کووید مورد بررسی قرار دادند. محققان در زمان واکسیناسیون از کارکنان بیمارستان مورد آزمایش نمونه خون جمع‌آوری کردند؛ هر یک از کارکنان آن مجموعه واکسن mRNA فایزر یا واکسن آدنوویروسی آسترازنکا را دریافت کرده بودند.

محققان دریافتند پاسخ‌های آنتی‌بادی میان شرکت‌کنندگانی که واکسن خود را در اواخر روز دریافت کرده بودند، بیشتر بود. همچنین سطوح آنتی‌بادی در میان کارکنان بیمارستانی که واکسن فایزر دریافت کرده بودند، زنان و افراد جوان‌تر بالاتر بود.

چرا یک واکسن در صبح و دیگری در بعد از ظهر بهتر عمل می‌کند؟

کلرمن توضیح داد: واکسن سارس کوو ۲ و واکسن آنفلوانزا مکانیسم‌های اثرگذاری متفاوتی با یکدیگر دارد و پاسخ آنتی‌بادی سیستم ایمنی ممکن است بر اساس تشخیص و یا مواجه شدن قبلی با عامل بیماری‌زا از عفونت‌های قبلی مانند آنفلوآنزا بسیار متفاوت باشد.

محققان خاطرنشان کردند: مطالعه آنان سابقه پزشکی هر یک از شرکت‌کنندگان یا الگوهای خواب و کار آن‌ها را در نظر نگرفته است.

وی تاکید کرد: ما باید یافته‌های خود را تکرار کنیم و درک بهتری از فیزیولوژی زمینه‌ای سارس کوو ۲و واکنش بدن به واکسیناسیون ایجاد کنیم، قبل از اینکه به افرادی دریافت‌کننده واکسن مانند افراد مسن‌تر تزریق آن را توصیه کنیم یا به افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، تاکید کنیم که دریافت واکسن خود را برای بعد از ظهر برنامه‌ریزی کنند.

کلرمن افزود: این تحقیق اولین قدم برای نشان دادن اهمیت پاسخ روزانه به سارس کوو ۲ است.

کلرمن می‌گوید: صرف‌ نظر از اینکه چه زمانی واکسن کووید ۱۹ دریافت می‌شود، واکسیناسیون هنوز بخش مهمی از تلاش برای پایان دادن به همه‌گیری است. با این حال یافته‌های جدید تاکید می‌کند که پزشکان باید زمان تزریق واکسن را در پرونده‌های بیمار یادداشت کنند.

وی نتیجه گرفت: اگر داده‌های اولیه تفاوتی را در اثربخشی و عوارض جانبی دارو یا واکسن بر اساس زمان روز نشان دهد، شرکت‌های دارویی موظفند دارو را در زمان بهینه تجویز کنند که تعداد شرکت‌کنندگان مورد نیاز برای به دست آوردن آمار معنی‌دار متفاوت بین دارو و دارونما کاهش یابد.

این مطالعه در نشریه Biological Rhythms منتشر شده است.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیمارستان مردان واکسیناسیون بریتانیا زنان آنفلوانزا سیستم ایمنی فیزیولوژی دارو واکسن کرونا دریافت کرده بودند زمان واکسیناسیون دریافت واکسن واکسن کووید نشان می دهد آنتی بادی سارس کوو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟

چرت زدن برای مدتی کوتاه در یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای اطمینان از بیدارشدن به‌موقع می‌تواند بهره‌وری شما در طول روز را افزایش دهد.

در زندگی مدرن و پرشتاب امروز، یافتن راه‌هایی برای افزایش انرژی و بهره‌وری بسیار مهم است. «چرت زدن» به عنوان یک راه ساده و در عین حال موثر برای دستیابی به این هدف است. گنجاندن چرت‌های کوتاه در برنامه روزانه می‌تواند به میزان قابل توجهی سطح انرژی، عملکرد شناختی و سلامت کلی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که چرت زدن‌های کوتاه‌مدت می‌تواند منجر به بهبود حافظه، کاهش استرس، افزایش خلاقیت و ارتقای سلامت قلب و عروق شود. بهترین زمان برای چرت زدن، در اوایل بعد از ظهر است، یعنی درست زمانی که بدن با کاهش طبیعی سطح انرژی مواجه است. کوتاه نگه داشتن مدت چرت‌ها، ایجاد یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای بیدار شدن به موقع، استراتژی‌های کلیدی برای به حداکثر رساندن مزایای چرت‌های روزانه است.

چرت زدن و افزایش بهره‌وری مغز

دانشمندان علوم خواب، اثرات چرت زدن بر مغز و بدن انسان را به طور گسترده مورد مطالعه قرار داده‌اند و تحقیقات پیرامون این موضوع نشان می‌دهد که چرت زدن، بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه، می‌تواند منجر به بهبود عملکرد شناختی، تقویت حافظه و تنظیم خلق و خو شود. این پدیده به نقش چرت زدن در تثبیت خاطرات و پاک کردن اطلاعات اضافی، تمرکز بیشتر و هوشیاری ذهن نسبت داده می‌شود. علاوه بر این، چرت زدن به مغز این امکان را می‌دهد که از فعالیت‌های شناختی مستمر مانند حل مسئله و تصمیم‌گیری رهایی یابد و برای دقایقی استراحت کند. درست مانند ماهیچه‌ها که برای ریکاوری و قوی‌تر شدن به استراحت نیاز دارند، مغز نیز از استراحت‌های کوتاه برای شارژ شدن و بهبود عملکرد بهره می‌برد.

بهترین زمان برای چرت زدن

زمان چرت زدن شما می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سطح انرژی و بهره‌وری کلی شما داشته باشد. ریتم شبانه‌روزی یا ساعت درونی بدن ما، نقش مهمی در تعیین زمان ایده‌آل برای چرت زدن دارد. کاهش طبیعی سطح انرژی که در اوایل بعدازظهر اتفاق می‌افتد، معمولاً بین ساعت ۱۳ تا ۳ بعد از ظهر، فرصتی مناسب برای چرت زدن است.

توجه داشته باشید چرت زدن دیرهنگام، به خصوص در عصر و ساعات منتهی به شب، می‌تواند با خواب شبانه تداخل داشته باشد، روتین خواب شما را مختل کند و باعث شود به سختی به خواب شبانه فرو بروید یا حتی صبح خواب بمانید و به سختی بتوانید بیدار شوید.

سایر مزایای چرت زدن

چرت زدن، فوایدی فراتر از احساس راحتی و استراحت را ارائه می‌دهد. مهم‌ترین مزایای چرت زدن عبارتند از:

۱) افزایش انرژی و هوشیاری: یکی از مزایای اولیه چرت زدن، افزایش سریع انرژی و هوشیاری است. وقتی یک چرت کوتاه می‌زنیم، به مغزمان اجازه می‌دهیم استراحت کند و دوباره شارژ شود. چرت روزانه، خستگی را کاهش و توانایی ما را برای متمرکز ماندن و بهره‌وری در طول روز افزایش می‌دهد.

۲) تقویت حافظه و یادگیری: چرت زدن با تقویت حافظه و یادگیری مرتبط است. در طول یک چرت، مغز اطلاعات تازه به‌دست‌آمده را پردازش و سازماندهی می‌کند که منجر به حفظ و یادآوری بهتر می‌شود.

۳) کاهش استرس: چرت زدن باعث آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و نوراپی نفرین می‌شود که در کاهش استرس و ایجاد حس آرامش نقش دارند.

۴) بهبود خلاقیت: چرت زدن می‌تواند تفکر خلاق را تحریک کند. هنگامی که ذهن استراحت خوب و کافی داشته باشد، می‌تواند از زوایای مختلف با مسائل و مشکلات روبه‌رو شود و راه‌حل‌های ابتکاری پیدا کند.

برای برخورداری از فواید چرت زدن به این نکات توجه کنید:

الف) کوتاه چرت بزنید: بهتر است مدت زمان چرت‌های روزانه بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه باشد تا از گیجی و اختلال در خواب شبانه جلوگیری شود.

ب) در محیطی آرام چرت بزنید: چرت زدن در فضای آرام و کم‌نور به افزایش کیفیت خواب و مزایای آن کمک می‌کند.

ج) آلارم تنظیم کنید: برای اطمینان از اینکه غرق خواب نشوید و برنامه خواب شبانه‌تان را مختل نکنید، یک زنگ هشدار تنظیم کنید که شما را از چرت زدن بیدار کند.

د) در زمان مناسب چرت بزنید: سعی کنید در اوایل بعدازظهر، بین ساعت ۱ تا ۳ بعد از ظهر چرت بزنید تا با ریتم طبیعی شبانه‌روزی بدن هماهنگ شوید و به طور کامل از مزایای چرت زدن برخوردار شوید.

دیگر خبرها

  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان