Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@07:26:41 GMT

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۲۹۳۵

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

دستیابی به تاریخ اولین ورق فلزی کار آسانی نیست اما مطمئنا قبل از تاریخ ورق های نازک فلزات از طلا و نقره ساخته شده بودند آنها را به روش سرد با چکش کاری به صورت ورقهای نازک بسیار ظریف به دست می آوردند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام کاویان، ورق های نازک برای ساخت جواهرات و ساخت قطعات زره استفاده می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آهن را باید گرم می کردند تا بتوانند به ضخامت های نازک دست پیدا کنند و این نقطه عطفی بود تا برای تولید ورق فلزی از آسیاب غلتکی استفاده کنند. 

تاریخچه ورق

اولین طراحی آسیاب نورد در سال ۱۴۸۰ توسط لئوناردو داوینچی بود که برای اولین بار بین دو غلتک استوانه ای با محورهای موازی برای اصلاح ضخامت ورق فلزی بود. اما این ماشینکاری سرد برای شکل دادن به سرب و قلع بود و هرگز ساخته نشد.

در قرن شانزدهم دو کارخانه برای ساخت سکه و ورق ساخته شد.

در سال ۱۶۱۵ اولین کارخانه صنعتی که برای تولید ورق سرب و قلع ساخته شد.

مزایای روغن کاری ورق

روغن کاری ورق ها باعث می شود از اکسید شدن آنها جلوگیری شود. همانطور که می دانید ورق های سیاه مقاومت خیلی کمی در مقابل زنگ زدگی از خود نشان می دهند و در زمان قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی نامناسب به سرعت زنگ می زنند, اما ورق های روغنی به دلیل وجود لایه ای که روی سطح آنها قرار دارد مقاومت بیشتری دارند و اکسید نمی شوند. همچنین با روغن کاری ورق، سطح ورق صاف می شود و اصطکاک آن با سطوح دیگر کاهش پیدا می کند. در طی فرآیند نورد هم فشار روی ورق کاهش می یابد.

مراحل تولید

تولید ورق روغنی با استفاده از نورد سرد صورت می گیرد. در طی این فرآیند بعد از ذوب شدن فولاد، آن را از میان غلتک های سنگینی عبور می دهند تا به اندازه و ابعاد دلخواه برسد. سپس در طی فرآیند شستشوی اسیدی ناهمواری های موجود روی سطح ورق سیاه از بین می رود.

بعد از تمیز شدن سطح صفحه، رول ها و ورق های صفحه به واحد نورد دو شافت منتقل می شوند. در این مرحله ضخامت ورق با استفاده از غلتک ها و دمای محیط کاهش پیدا می کند. سپس ورق را از غلتک ها عبور می دهند و از آنجایی که مقاومت کششی ورق های روغنی بالا است در طی این فرآیند ضخامت آنها تا ۸۵ درصد کاهش می یابد. به این صورت ورق هایی که قادر هستند ابعاد دقیق تر و سطح مناسب تری داشته باشند تولید می شوند.

 کاربرد ورق روغنی

ورق های روغنی به شکل گسترده ای در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال می توان از ورق های روغنی برای ساخت لوله و پروفیل، ساخت تجهیزات خودرو، لوازم خانگی، کالاهای برقی، ساخت اسباب و اثاثیه منازل و... استفاده کرد.

انواع ورق روغنی

ورق های روغنی را می توان بر اساس میزان حرارت و آلیاژ به کار رفته برای ساخت آن ها به سه دسته کلی تقسیم کرد. در زیر می توانید این سه دسته کلی را همراه با دو دسته فرعی دیگر را مشاهده کنید :

· ST۱۲ (ورق روغنی عادی)

· ST۱۳ (ورق روغنی نیمه کششی)

· ST۱۴ (ورق روغنی ابررسانا)

· EK۲ (ورق روغنی ضد سایش)

· QSTE (ورق روغنی ضد زنگ)

فرآورده های ورق روغنی

حالا که می دانیم ورق روغنی چیست، بهتر است با فرآورده های آن آشنا شویم. از ورق روغنی برای ساخت ورق های فولادی دیگری هم استفاده می شود. از جمله فرآورده های ورق های روغنی می توانیم به ورق های گالوانیزه، ورق رنگی، ورق قلع اندود، ورق آلوزینک و ورق عرشه فولادی اشاره کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و کاربرد هریک از این فرآورده های ورق روغنی آشنا شوید.

۱. ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه یکی از پرکاربردترین ورق ها در جهان هستند. معمولا از این ورق ها در صنایعی مانند تاسیسات، ساخت و ساز، کشاورزی، ساخت پل و بزرگراه و... استفاده می کنند. این ورق ها برای ساخت انواع سازه ها، اتصال دهنده ها، لوله ها، سیم، میخ و... استفاده می شوند. از جمله مزایای آنها هم می توان پایداری، سختی و استحکام، ماندگاری بالا و هزینه مقرون به صرفه را نام برد.

۲. ورق رنگی

این فرآورده ورق روغنی از جنس پلیمر است و به دلیل اینکه یک لایه بر سطح آن وجود دارد در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاومت بالایی نشان می دهد. از این ورق ها برای تولید لوازم خانگی و همچنین سقف های خانه ها استفاده می شود.

۳. ورق قلع اندود (تین پلیت)

۴. ورق آلوزینک

۵. ورق عرشه فولادی گالوانیزه

این ورق ها که به صورت نورد سرد تولید می شوند برای ساخت سقف های فولادی به کار می روند. استفاده از این ورق ها وزن سقف را کاهش و استحکام آن را افزایش می دهد. برای اجرای این سقف نیازی به میلگرد یا قالب بندی نیست. روش اجرای این ورق ها مانند ورق های فولادی است و در طی فرآیند آرماتور بندی و بتن ریزی صورت می گیرد.

کارخانه های تولید÷کننده

در ایران چندین کارخانه وجود دارند که ورق های روغنی تولید می کنند. برای مثال می توانیم به

· کارخانه های فولاد مبارکه

· فولاد هفت الماس

· فولاد غرب آسیا

اشاره کرد.

جهت مشاهده قیمت ورق به سایت فولاد کاویان avian.irk مراجعه فرمایید.

فولاد کاویان ارائه دهنده انواع آهن آلات در بازار آهن تهران ۰۲۱۶۶۳۱۷۸۰۸

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ورق روغنی ورق های روغنی ورق ها ورق روغنی برای ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

پیمان جبلی در حالی از بررسی چند عنوان جدید برای شروع تولید الف ویژه‌هایی در فضای تاریخی و دینی خبر می‌دهد که در این حوزه سال‌هاست بسیاری از کارشناسان به کم‌کاری‌هایی اشاره دارند خصوصاً ساخت سریال و فیلمی درباره امام صادق(ع) که ضرورت آن احساس می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اگرچه تلویزیون این روزها مشغولِ ساخت سریال «سلمان فارسی» و آماده‌سازی مراحل تولید سریال «موسی(ع)» را  در دستور کار خود دارد اما از سال‌های قبل درباره ساخت نسخه سریالی «ملک سلیمان» صحبت می‌شد یا مراحل پژوهش ساخت سریالی درباره شهیدان صیاد شیرازی و حسن باقری و برخی از مجموعه‌های «الف ویژه» دیگر؛ اما همه این‌ها در همان مرحله گفتار باقی مانده و خبری از تولید آنها نشده است. در حالی که هر روز خلأ ساخت سریال‌های مذهبی بیشتر احساس می‌شود.

سریال‌هایی که هر بار روی آنتن آمده‌اند توجه طیف گسترده‌ای از مخاطبین را به جعبه جادو جلب کرده‌اند. یا به نوعی دوباره مخاطب را با آنتن تلویزیون آشتی می‌دهد که این روزها کمتر کارهای جان‌دار با محتوا می‌بینند. این تأثیرگذاری حوزه دینی و مذهبی تلویزیون با سریال‌های «امام علی(ع)»،‌ «مختارنامه»، «یوسف پیامبر»، «اصحاب کهف»، «امام رضا»، «تنهاترین سردار» و حتی «صاحبدلان» که این روزها دوباره تکرار می‌شوند نشان داده که چقدر مؤثر، مفید و پرطرفدار است. اما سال‌هاست که به‌غیر از گام برداشتن برای ساخت سریال «سلمان» و «موسی(ع)»، کاری برای امامان معصوم انجام نمی‌دهیم.

تماشای سریال‌های دینی، جوانان را به مطالعه تاریخ اسلام علاقه‌مند کرده است

همیشه سریال‌های دینی و مذهبی باعث شده‌اند بسیاری از افراد به‌ویژه جوانان به مطالعه تاریخ اسلام علاقه‌مند شوند. فارغ از هر نوع پرداخت دینی و مذهبی دیگر، اولویت ما باید ائمه معصومین(ع) باشد و محدودیت در به‌تصویر کشیدن چهره امامان معصوم بهانه خوبی برای نپرداختن به زندگی آن بزرگواران نیست. اکنون پرداختن به شخصیت امام صادق(ع) و ابعاد علمی و فقهی زندگی ایشان، ضروری به‌نظر می‌رسد.

در تحقیق و بررسی‌ها آمده که قرار بود دهه 1380 تلویزیون سریالی ویژه امام صادق(ع) ساخته و پرداخته کند. اتفاقاً آن روزها نام مهدی سجاده‌چی هم به‌عنوان نویسنده این سریال تلویزیونی اعلام شد. اما برای این کار هیچ‌وقت اتفاقی نیفتاد تا به مراحل تولید برسد و یک تیم سوری و کویتی وارد عمل شدند و سریالی به‌نام «امام الفقها الصادق(ع)» جلوی دوربین بردند در حالی که قرار بود سریال این حضرت ابتدا در صداوسیمای جمهوری اسلامی ساخته شود. «سامی جنادی» نام کارگردان سوری این سریال است.

در خلاصه داستان این سریال، آمده است: گفته شده او (امام صادق(ع)) نخستین مدرس علم کیمیا بوده است که جابربن حیان به‌دست او پرورش یافته است و «صادق» خوانده شده است. برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که این سریال با توجه به نامش نگاهی به تربیت شدن ائمه اربعه اهل‌تسنن به‌دست مبارک امام صادق(ع) داشته باشد.

خبرهایی از ساخت سریال امام صادق(ع) پخش شد اما خودِ سریال آماده نشد!

بالأخره هر کمپانی، تلویزیون و نهاد فرهنگی در کشورهای مختلف، سَنگ فرهنگ و اندیشه‌های خودش را به سینه می‌زند و اگر ما همین‌طور در ورطه غفلت به‌سر ببریم، از دین، دیانت، تمدن و فرهنگ‌مان چیزی باقی نمی‌ماند و همه را با ساخت آثار فرهنگی و هنری خاصّ خودشان مصادره می‌کنند، در صورتی که همگان می‌دانند امام صادق(ع) رئیس مذهب شیعه‌اند و شیعه باید حرف‌های جدّی درباره این امام همام بزند. در سال 1382 خبرهایی درباره ساخت سریال امام صادق(ع) در سیمافیلم منتشر شد و اما هنوز منتظریم تا این مفاهیم ارزشمند را جلوی دوربین ببینیم.

اما نه‌تنها خبری از این سریال نشد بلکه سال‌های بعد کاری تحت عنوان «جابربن حیّان» به آنتن رسید که در گوشه‌ای از اتفاقات شاگرد معروف حضرت یک نگاه کوچک و کوتاهی به حضرت داشت و کماکان تلویزیون خودش را درگیرِ سریال‌های سطحی، پیش‌پاافتاده، زودگذر و تحت لوای لوکیشن‌های آپارتمانی کرده است. شاید به این باور نرسیده که چقدر فرهنگ دینی و اسلامی ما نیازمند کارهای مؤثر و باورساز است.

بعد از این‌همه سال هنوز هم مهدی سجاده‌چی به‌عنوان نویسنده آن سریال دغدغه‌ دارد برای امام صادق(ع) کاری ساخته شود. او همچنین چندی قبل به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفته بود: آن زمان این روال بود که زندگی ائمه اطهار در تلویزیون به‌تصویر کشیده شود اما بعد از مدتی اشتیاق و انگیزه، به‌یک‌باره اراده دوستان برای انجام چنین کار مهم و مؤثری، در سیما فیلم به پایان رسید. در میانه‌های راه تحقیق، پژوهش و نگارش، کار متوقف شد و تا امروز هم هیچ خبری از آن نشد. نه‌تنها در این سال‌ها هیچ صحبت دیگری با من نشد و حتی جایی ندیدم دغدغه‌ای برای ساخت سریالی درباره امام صادق(ع) به‌وجود بیاید. "به‌سراغ این وقایع مهم تاریخی و مذهبی نرفتن کار اشتباهی است و یک طیف گسترده‌ای از مخاطبین را از دست می‌دهد."

غربی‌ها با سریال‌هایی به دنبال تحریف در دین و تاریخ‌اند

اساساً باید از مدیران مربوطه پرسید که وقت آن نرسیده کاری برای شیعه، رئیس مذهب شیعه و آغازگر فصل جدیدی از اتفاقات شیعه، ساخته شود؛ البته درست است که ما درباره احیای فرهنگ جهاد و شهادت در ساخت یک کار خوب برای خانواده‌های شهدای‌مان، هم نتوانسته‌ایم کار تأثیرگذار و فاخری ارائه دهیم اما جامعه دینی و مذهبی ما منتظر یک نگاه شیعه در یک مجموعه تلویزیونی به‌نام امام صادق(ع) است.

هر روز این خلأ جدّی‌تر می‌شود؛ چون به کارهای زودبازده و اصطلاحاً کم تأثیرگذار بیشتر بودجه و میدان اختصاص داده می‌شود که هیچ‌کدام نتوانسته‌اند اقبال مخاطب را نسبت به خودشان جلب کنند. در حالی که هنوز مخاطب طرفدار همان قدیمی‌ها و نوستالژی‌های تلویزیونی است که بخش عمده‌ای از آن‌ها به همین آثار مذهبی و دینی برمی‌گردد. اما چرا امروز بیش از هر برهه‌ای اهمیت دارد واردِ ساخت کارهای دینی و مذهبی بشویم و یا این حوزه را بیشتر جدّی بگیریم؟! چون غربی‌ها با ساخت سریال‌ها و فیلم‌های نامربوط تیشه به ریشه اعتقادات و شرعیات دینی جوامع اسلامی می‌زنند باید از آثار دینی و مذهبی حمایت کرد، البته کارهایی می‌سازند که در داخل توجهات بسیاری را جلب می‌کند اما به‌لحاظ بین‌المللی نتوانسته‌اند تأثیرگذاری داشته باشند.

علت ممنوعیت سریال مصری "حشاشین"؛ تحریف تاریخ ایران

گفت‌وگو با رئیس صداوسیما درباره فقدان آثار دینی و الف ویژه 

با پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این خلأها و کمبودها و همچنین کم‌کاری که در حوزه ساخت آثار درباره فلسطین و حقایقی از جنایت‌های اسرائیل صحبت کردیم؛ او با اشاره به اضافه شدنِ چند الف ویژه جدید به خبرنگار تسنیم گفت: «یکی از دستورکارهای جدّی سیمافیلم در سال جاری تعیین عنوان سوم الف ویژه تاریخی که کلید بخورد و  تولید آنها آغاز شود. در حال حاضر دو سه عنوان در حال بررسی است. علی‌رغم اینکه تولید الف ویژه‌ها هزینه سنگین و برنامه‌ریزی بسیار دقیق و زمان‌مندی را نیاز دارد اما فکر می‌کنیم علاوه بر این دو سریال الف ویژه که در دست ساخت داریم بایستی یک یا دو عنوان دیگر پیش تولید آن را آغاز کنیم تا به تدریج الف ویژه‌های فعلی به مراحل پایانی‌اش می‌رسد وارد تولید و پس‌تولید سریال‌های بعدی برسیم. امیدواریم بتوانیم به گونه‌ای طراحی کنیم در طول سال‌های آینده هر هفته یک اپیزود الف ویژه پخش کنیم و متناسب با تولید ان‌شاءالله این تأمین را در جدول پخش‌مان داشته باشیم.»  

«وعده صادق» محقق شد؛ اما وعده ساخت «بازمانده‌ها» خیر!

وی در خصوص کم‌کاری‌ها در حوزه ساخت آثار درباره فلسطین به این نکته اشاره کرد: حتماً درباره جریان تحریف در این حوزه درست اشاره کردید. چون دشمنان با برنامه‌هایی که در هالیوود و نتفلیکس می‌سازد عملاً تلاش می‌کنند یک موضوع حق را به باطل تبدیل کند و واقعیت را در مقابل چشم جهانیان تحریف کند. وظیفه ما بسیار سنگین است. شاید توانایی‌های فنی ما با کشورهای غربی برابری نکند اما حرف حقی که ما، مردم فلسطین و مردم منطقه می‌زنند قطعاً بر فناوری غلبه پیدا می‌کند؛ همان‌طور که در ماجرای طوفان‌الاقصی و ماجرای غزه همگان حقیقت‌ها را دیدند.

باید به سرعت عقب‌ماندگی‌مان را در حوزه فلسطین جبران کنیم

جبلی در خاتمه افزود: با ابزار فیلم و سریال‌سازی می‌توانیم ‌این منطق را به مردم منتقل کنیم که زوال اسرائیل نزدیک است. ما در صداوسیما پذیرای طرح‌های خوب در زمینه تولید فیلم و سریال هستیم؛ باید به سرعت عقب‌ماندگی خود را در این زمینه جبران کنیم. نباید روزی فرابرسد که شاهد آزادی فلسطین باشیم و ما به عنوان رسانه کاری در شأن آن روز انجام نداده باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • تولید کننده جعبه هاردباکس عمده در تهران
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • اکبرپور برای ساخت گل خط‌کش داشت! (عکس)
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)