Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - هر چند وضعیت استان فارس به لحاظ ابتلا و فوتی رو به کاهش است اما تاکید مسئولان استان فارس تکمیل چرخه واکسیناسیون است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس آخرین وضعیت ثبت‌ شده درباره رنگ‌بندی استان‌ها و شهرستان‌ها که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده همه شهرستان‌های استان فارس در وضعیت کم خطر قرار دارند و شیراز نیز در وضعیت آبی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر این اساس شهرستان‌های صفاشهر، ممسنی، آباده، طشک، نی‌ریز، استهبان، جهرم، خفر، کوار و زرین دشت در وضعیت زرد قرار دارند و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت آبی هستند که این موضوع سبب شده روند ابتلا و فوت کرونا در استان نیز رو به کاهش باشد. 

سید وحید حسینی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان نگرانی از ورود احتمالی سویه جدید کرونا به کشور جدیت در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را کلید ایمنی در برابر هر سویه جدید عنوان کرد.به گفته وی از ابتدای شیوع کرونا سویه‌های بسیاری از این ویروس منتشر شده اما راهکار محافظتی مهم در برابر تمامی این سویه‌ها، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به همراه واکسیناسیون همگانی است.

روند نزولی در کنار رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی 

در همین راستا عباس رضائیان‌زاده سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از روند نزولی کرونا در استان فارس خبر داد ولی بر این نکته تاکید کرد که نباید نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی غفلت کرد چرا که این امر سبب طغیان مجدد بیماری می‌شود. 

به گفته وی اگر چه در چند روز گذشته روند وضعیت کرونا و بستری بیماران کووید19 در بیمارستان‌های فارس نزولی شده اما این شرایط نباید سبب غفلت و سهل‌انگاری مردم نسبت به کرونا باشد و لازم است همچنان با جدیت شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت شود. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به رنگ‌بندی شهرستان‌ها نیز اشاره کرده که هر چند هیچ شهرستانی در استان فارس وضعیت قرمز و نارنجی ندارد، اما شیوع نوع جدید کرونا با عنوان «اُمیکرون» در برخی کشورها، زنگ خطری برای سایر نقاط جهان محسوب می‌شود و باید آمادگی مواجهه احتمالی با این سویه جدید کرونا را نیز داشته باشیم.

جزئیات و شرایط تزریق دز سوم 

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به 6 میلیون و سه هزار و 41 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون 190 هزار و 774 دُز نوبت اول و دو میلیون و 812 هزار و 267 دُز نوبت دوم واکسن بوده است. 

بر این اساس متولدین سال 1388 و قبل از آن که در سامانه https://salamat.gov.ir نام‌نویسی کرده و پیامک نوبت‌دهی دریافت کرده‌اند، همچنین افرادی که موعد دریافت نوبت دوم واکسن آنها فرا رسیده است، طی دو شیفت از ساعت 8 صبح در شیفت صبح و از ساعت 13 در شیفت عصر تا پایان حضور مراجعان واکسن های «کووایران برکت، اسپایکوژن، اسپوتنیک، پاستوکووک، پاستوکووک پلاس، آسترازنکا و سینوفارم» تزریق می‌شود.

 همچنین در صورت عدم امکان حضور در مراکز واکسیناسیون اعلام شده، می‌توانند برای تزریق واکسن از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر به مرکز واکسیناسیون خودرویی پارس مراجعه کنند. 

در ادامه توضیحات اعلام شده از سوی دانشگاه و ترغیب افراد برای دریافت دزهای تکمیلی واکسن آمده است که افرادی که از واکسن های غیرفعال شده(سینوفارم،  بهارات و کووایران برکت) استفاده کرده‌اند و 3 ماه از نوبت دوم واکسن آنها گذشته و سن آنها بالای 40 سـال است بایستی نوبت سـوم واکسن را ترجیحا مشـابه نوبت اول(غیرفعال شده) دریافت کنند.

افـرادی که از واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا استفاده کرده‌اند و 6 مـاه از نوبت دوم آنها گذشته و سـن آنها بالای 60 سال است یا کارکنان بهداشت و درمان، افراد با ریسک بالای ساکن در مراکز نگهداری، افـراد ساکن در خـانه‌های سالمندان و پرسنل خـانه‌های سالمندان، جانبازان سـاکن در مراکز نگهداری و پـرسنل این مـراکز ، افـراد کم توان ذهنی و جسمی سـاکن در مراکز نگهداری و پرسنل این مـراکز جانبـازان بالای 50 درصد و جانبازان شیمیـایی تنفسی  و افراد با ضعف سیستم ایمنی (مانند ابتلا به بیماری‌های خـاص از قبیل سـرطان تحت درمـان با شیمی درمانی یا پرتو درمـانی، بیمـاران پیوند عضو شده، یا سـایر بیماران دریافت‌کننده داروهـای سرکوب کننده یا تضعیف کننده ایمنـی یا مبتلا به نقص سیستـم ایمنـی، ابتـلا به MS ، بیمـاری مزمن کلیوی و غیره) می‌بایست با مـراجعه به مراکـز واکسیناسیون نوبت سوم واکسن خود را دریافت کنند.

همچنین افرادی که شرایط نوبت سوم واکسن را دارند، در صورت عدم امکان حضور در مراکز واکسیناسیون اعلام شده، می‌توانند برای تزریق واکسن از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر به مرکز واکسیناسیون خودرویی پارس مراجعه کنند.

تزریق دز سوم باید جدی گرفته شود

در همین راستا اسماعیل محبی‌پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا ضمن اعلام اجرای محدودیت هوشمند از امروز در استان فارس و بیان جزئیات آن روند تزریق دز سوم واکسن را در فارس عقب دانست. به گفته وی هر چند وضعیت استان از نظر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تزریق واکسن در مقایسه با کل کشور مطلوب است اما در تزریق دوز سوم کمی عقب هستیم. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس خواستار این شد که مردم موضوع را جدی‌ بگیرند و برای تزریق دوز سوم به مراکز مراجعه کنند چراکه با تزریق دوز سوم می‌توان بسیاری از محدودیت‌ها را رفع کرد.

محبی‌پور همچنین از دانشگاه علوم‌پزشکی درخواست کرد که ارزیابی مجددی صورت دهند و چنانچه احتمال نیاز به افزایش فعالیت و مراکز واکسیناسیون باشد همچنان با قوت این اقدام را عملی خواهیم کرد.

حضور کارکنان دولت بدون کارت واکسن در ادارات قزوین ممنوع شدآخرین وضعیت کرونا در ترکیه؛ ثبت مواردی از اومیکرون و مقاومت در مقابل دوز دوم واکسنبیش از 80 درصد مردم استان مازندران دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند

به گفته وی متاسفانه 15 درصد جمعیت مقیم استان فارس برای واکسیناسیون مراجعه نکرده‌اند و ضروری است این افراد به این مهم اقدام کنند؛ افزون بر این شناسایی این افراد باید صورت گیرد. جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا ایجاد امنیت جمعی را مشروط به هماهنگی همه مردم دانست و از فعالیت کمیته‌های 11گانه ستاد مبارزه با کرونا برای ایمنی کامل جامعه خبر داد. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رعایت شیوه نامه های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز استان فارس شهرستان ها اعلام شده دوم واکسن نوبت دوم ز نوبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور