Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از کارشناسان اعتقاد دارند تاخیر در دریافت دز دوم واکسن می‌تواند اثر بخشی آن را کاهش دهد، اما برخی دیگر می‌گویند تحقیقات درباره اینکه تأخیر در تزریق دز دوم می‌تواند کارآیی دز اول را از بین ببرد، تکمیل نشده است.

خبرگزاری میزان _ آنا نوشت: بعد از شیوع ویروس منحوس کرونا در جهان، از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا کشور‌های مختلف همگان به‌دنبال تولید واکسن و دارویی برای مقابله با این ویروس ناشناخته شدند تا اینکه برخی از کشور‌ها بعد از گذشت حدود یک سال و نیم از شیوع این ویروس موفق به تولید واکسن شدند و تحقیقات درباره واکسن‌ها نیز حاکی از این بود که تزریق واکسن‌های تولیدی می‌تواند بدن را تا حدودی در برابر این ویروس مقاوم کند و حداقل این نتیجه را دارد که اگر هم افراد به این بیماری مبتلا شدند، حداقل به واسطه تزریق واکسن، جان خود را از دست ندهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه این تفاسیر، واکسیناسیون سراسری در کشور‌های مختلف از جمله ایران آغاز شد و با اینکه برخی از مردم مخالف اجرای طرح واکسیناسیون اجباری بودند، اما آحاد مردم اقدام به واکسن زدن کردند و خوشبختانه از زمان آغاز واکسیناسیون سراسری در کشور، آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور نزولی شد. از زمان آغاز واکسیناسیون همواره سوالات مختلفی مانند اینکه مردم چند نوبت باید واکسن بزنند یا اینکه مادران باردار چه موقع و چه واکسنی باید تزریق کنند مطرح شد. نگرانی مردم نیز به دلیل ناشناخته بودن ویروس طبیعی بود.

حالا موضوع جدید تأخیر در تزریق دُز دوم واکسن کروناست. برخی از پژوهشگران و پزشکان معتقدند که تأخیر در تزریق دُز دوم واکسن کرونا می‌تواند اثربخشی دُز اول و کارآیی آن را از بین ببرد، اما برخی نیز معتقدند که هنوز تحقیقات درباره اینکه تأخیر در تزریق دُز دوم می‌تواند کارآیی دُز اول را از بین ببرد، تکمیل نشده است.

از طرفی برای قضاوت درباره اثرات احتمالی تأخیر در تزریق دُز دوم واکسن کرونا، داده‌های علمی نیازمند است و درحال حاضر در کشور‌های مختلف و سازمان بهداشت جهانی تحقیقات درباره اثرات احتمالی تأخیر در تزریق دُز دوم واکسن ادامه دارد و پژوهشگران به‌دنبال این هستند که آیا این تأخیر کارآیی واکسن را از بین می‌برد یا خیر؟ که هنوز داده‌های علمی درباره تمام واکسن‌های تولیدی در دسترس نیست.

فقط در مورد واکسن آسترازنکا که دُز دوم پس از ۸ تا ۱۲ هفته از دُز اول تزریق می‌شود، طبق اطلاعاتی که منتشر شده، حتی اگر دُز دوم تا ۴۵ هفته بعد از دُز اول تزریق شود، هیچ تأثیر منفی بر اثربخشی واکسن ندارد و حتی ممکن است ایمنی قوی‌تر و پایدارتری هم ایجاد کند. در مورد سایر واکسن‌ها فعلاً اطلاعاتی از این دست وجود ندارد، اما قطعاً این طور نیست که بر اثر یک تأخیر چندروزه در تزریق دُز دوم، کارایی واکسن از بین برود. هرچند ممکن است قدری کمتر شود.

از طرفی در کشور خودمان نیز تحقیقات در این باره ادامه دارد، اما معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز چندی پیش اعلام کرده بود که تأخیر در دریافت دُز دوم واکسن مانند این است که فرد اصلاً دُز اول را نیز دریافت نکرده و قطعاً اثربخشی و کارآیی خود را از دست می‌دهد.

با این حال با توجه به شیوع و گردش بالای ویروس در جامعه، توصیه می‌شود دستورالعمل سازنده واکسن رعایت شود و دُز دوم در موعد مقرر تزریق شود. مگر اینکه در فاصله بین دُز اول و دوم، فرد بیمار شده باشد.

بیشتر بخوانید: ابهام در اجرای قرنطینه هوشمند؛ تکلیف جریمه واکسن نزده‌ها با رنگ بندی کرونایی جدید چه می‌شود؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: واکسن واکسن کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن واکسن کرونا تأخیر در تزریق د ز دوم واکسن تحقیقات درباره واکسن کرونا واکسن ها کشور ها د ز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح

رسانه‌ها از تردید‌هایی در مورد استراتژی رژیم صهیونیستی و اثربخشی عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند.

براساس گزارش المیادین، پایگاه اینترنتی «اسرائیل نیوز ۲۴» اعلام کرد که مقامات امنیتی سابق رژیم صهیونیستی نسبت به توانایی ارتش شغالگر برای دستیابی به اهداف خود در هر حمله احتمالی به رفح ابراز تردید کرده اند.

این وب‌سایت اضافه کرد که گفتگو‌هایی که در محافل رسانه‌ای و اطلاعاتی صورت می‌گیرد منعکس کننده عمق چالش‌های پیش روی سران رژیم صهیونیستی در برخورد با جنبش حماس است.

در همین راستا، این وب‌سایت به نقل از یوسی کوهن، رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد، اعلام کرد که اظهارات رسمی این رژیم در مورد قصد ورود به رفح ممکن است اغراق‌آمیز باشد.

کوهن تاکید کرد که بیانیه‌های ایده آل همیشه واقعیت عملیاتی یا استراتژیک را منعکس نمی‌کند. او توانایی رژیم صهیونیستی برای حذف کامل حماس در غزه را رد و اعلام کرد نابودی کامل این جنبش غیرواقعی است. 

از سویی دیگر آمنون آبراموویچ، خبرنگار امور سیاسی کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، به فقدان جایگزین سازمان یافته برای حماس در پنج ماه و نیم گذشته اشاره کرد که مشکلات اسرائیل در برچیدن ساختار سازمانی حماس را تأیید می‌کند.

اسرائیل زیو، رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی نیز مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی در رفح اعلام کرد. زیو در یک مصاحبه رادیویی گفت که حمله به رفح یک تله استراتژیک است که توسط حماس آماده شده است که می‌تواند به فاجعه‌ای منجر شود که مسئولیت آن بر عهده طرف صهیونیستی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه رفح علاوه بر حساسیت مصر و آمریکا نسبت به آن، مکان بسیار دشوار و شلوغی برای نبرد است گفت که این عملیات از هر کاری که ارتش در شمال نوار غزه انجام داد خطر بیشتری دارد.

این در حالی است که تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح افزایش یافته است. طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، این شهر دارای تراکم جمعیتی حدود ۱.۱ میلیون نفر است که در مساحتی به وسعت ۶۳.۱ کیلومتر مربع زندگی می‌کنند.

با این حال، تردید‌های اعلام شده از سوی مقامات امنیتی سابق، عمق بحران استراتژیک رژیم صهیونیستی را در برخورد با نوار غزه و جنبش حماس، در زمانی که چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همچنان تشدید می‌کند، آشکار می‌کند.

علاوه بر این، سایت «اسرائیل نیوز ۲۴» از مذاکرات جاری میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی خبر داد و گفت: هنوز شاهد تحولات هستیم.زیرا پیشنهادات جدیدی برای از سرگیری مذاکرات تبادل اسرا در حال بررسی است که شامل بازگشت اسرای اسرائیلی در ازای بازگشت مردم غزه به شمال و مواردی از این دست است.

این وب‌سایت افزود: این اقدامات در زمانی صورت می‌گیرد که روابط بین آمریکا و اسرائیل شاهد تنش است که موقعیت حماس را در مذاکرات تقویت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور