Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@13:52:15 GMT

یک شهر و هزار سودا/ صدرا و مشکلاتی به اندازه یک کشور

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۵۷۰۲

یک شهر و هزار سودا/ صدرا و مشکلاتی به اندازه یک کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مطالبات برجا و زمین‌مانده مردم شهر صدرا همچون زمین‌خواری، فساد اداری، کمبود مراکز درمانی، فضای آموزشی، نبود امکانات زیرساختی و... همچنان پابرجا است؛ در این راستا خبرگزاری فارس به سراغ مسئولان و مردم این شهر رفته تا خواسته به حق شهروندان را پیگیری کند.

امام‌جمعه صدرا در مورد علت لاینحل ماندن مشکلات این شهر اظهارداشت: فلسفه وجودی احداث شهر جدید صدرا با 200 هزار نفر جمعیت و قابل‌ افزایش به 500 هزار نفر با برخورداری از یک‌چهارم مسکن در این شهر، مغایرت جدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام غلامعلی حسینی نژادیان، افزود: برخورداری از 24 هزار دانش‌آموز، بیمارستان‌های پیوند، سوانح سوختگی و نیز دانشگاه‌های پردیس و آزاد با ظرفیت بیش از 11 هزار دانشجو، عمده‌ترین شاخصه‌های این شهر است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های شهر صدرا، اظهارنظر بعضی از مسئولان بدون مطالعه در مورد الحاق و شهرک نامیدن این شهر به‌عنوان خلاصه‌ای از استان فارس و نیز اسکان مردم استان‌های هم‌جوار و غیر هم‌جوار عمل بسیار غلط و نابجایی است.

حسینی نژادیان بیان داشت: یکسان نبودن بافت‌های فرهنگی مختلف و جمعیتی، عدم نظارت و رها شدن زمین‌های باغ شهری و تعاونی‌ها، افزوده شدن سیل جمعیتی، کمبود مدارس، درمانگاه، مساجد و یک نوبت شدن مدارس از دیگر مشکلاتی است که مردم این شهر با آن روبه‌رو هستند.

 

نیاز صدرا به ادارات مستقل

رئیس شورای اسلامی شهر صدرا نیز اظهارداشت: مستقر شدن فرمانداری، ادارات مستقل دولتی و اداره آموزش‌وپرورش بدون نیاز به مراجعه به اداره کل شهرستان شیراز ازجمله نیاز‌های این شهر است.

خداکرم فیروزمند خاطرنشان کرد: مردم و مسئولان این شهر، منتظر اتفاق مهم با تسریع در زیرساخت‌های عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و معیشتی هستند.

صدرا و مشکلاتی به اندازه یک کشور

یکی از شهروندان این شهر گفت: بر اساس تبصره 2 قانون ماده یک تقسیمات کشوری و تبصره یک، کوچک‌ترین واحد تشکیل‌دهنده را روستا تشکیل می‌دهد اما تبصره 2 ماده یک مکان و مزرعه را نیز موردتوجه قرار داده است و در این مورد منطقه اهل بیت با جمعیتی افزون بر 20 هزار نفر با واگذاری 2 هزار و 500 قطعه زمین به مردم و نیز تنگ جلاب باغشهرهای قره پیری، بهارستان، گلستان، و نیز قصر قمشه هرکدام به‌تنهایی بیش از یک روستا و حتی یک شهر جمعیت دارند.

مبشری بیان داشت: ایجاد مدیریت کلان حاکمیتی در این شهر به‌عنوان عضوی از بخش مرکزی شهرستان شیراز، نیمه‌تمام ماندن پروژه‌ها شامل جاده‌های مواصلاتی، مدارس نیمه‌ساز و تجمع معتادان از دیگر معضلات این شهر است.

وی اضافه کرد: نبود مرکز شبانه‌روزی درمانی دولتی و نیز مرکز و خانه بهداشت از جمله معضلات شهر صدرا است.

 این شهروند ادامه داد: مشکلات موجود این شهر از سوی مردم تدوین در سفر رئیس جمهوری به استان فارس به وی تقدیم شد؛ از استاندار نیز درخواست می‌شود مشکلات این شهر را از نزدیک مشاهده و حاکمیت 2 گانه شهرداری و شرکت عمران و نیز استقرار مدیریت کلان حاکمیتی وابسته به دولت را مد نظر داشته باشد.

یکی دیگر از شهروندان نیز گفت: اگر قرار شود که صدرا به شهر شیراز ملحق شود حداقل چهار منطقه بین این 2 شهر قرار می‌گیرد که چنین چیزی امکان ندارد.

سعید جمعه دخت خاطرنشان کرد: شهر صدرا از ابتدای جاده شهید سلیمانی تا انتهای فاز 2 با بعد مکانی و جمعیت گسترده‌ای به آموزش‌وپرورش، معیشت، شغل، حرفه و... نیاز مبرم و ضروری دارد.

شهر صدرا فاقد نماینده در مجلس شورای اسلامی است

فرمانده پایگاه خواهران سکینه خاتون شهر صدرا هم گفت: این شهر با داشتن جمعیت زیاد از داشتن نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، آموزش‌وپرورش، بانک به‌ویژه در فاز دوم، تصفیه‌خانه و دیگر زیرساخت‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مستقل محروم است.

 

نگهداری تصریح کرد: نداشتن مکان‌های فرهنگی، مذهبی، پارک بانوان، مصلای نماز جمعه و نیز کمبود فضاهای آموزشی و درمانی از دیگر کمبودهای این شهر است.

فرمانده پایگاه خواهران سکینه خاتون بیان داشت: به دلیل مشکلات متعدد بسیاری مردم حاضر به اسکان در این شهر نیستند.

یکی دیگر از بانوان ساکن در شهر صدرا گفت: نداشتن اتوبان، اعتیاد، امنیت، نبود فضا‌های ورزشی و نیز استخر از دیگر مطالبات مردم این شهر است که باید از سوی مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی رسیدگی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر صدرا امام جمعه شهر صدرا مشکلات شهر صدرا شهر صدرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!

راز بقا: چند میلیارد سال پیش ما انسان‌ها موجودات دیگرگونه‌ای بودیم. با گذشت زمان، بر اثر تکامل، ما به به طرز شگفت‌انگیز و پیچیده‌ای به انسانِ امروزی تبدیل شدیم. جالب آن که با رشد هرچه بیش‌تر انسان‌ها، آن‌ها آنقدر به دور خود چرخیدند تا کوچک و کوچکتر شدند.

۴. ما اکنون کوتاه‌تر از ۲۰۰۰۰ سال پیش هستیم

به گزارش راز بقا، مردم امروزِ جهان نسبت به یک یا دو قرن پیش بسیار بلندتر هستند، که ممکن است واضح‌ترین مثالی باشد که ما از تکامل جلوی چشممان داریم. در واقع، این اصلاً تکامل نیست. تکامل بسیار کندتر از این‌ها عمل می‌کند. افزایش قد افراد در مقایسه با وضعیت آن‌ها در دو قرن گذشته، با جنگ‌های بسیار، کاملاً به بهبود تغذیه مربوط می‌شود.

پس باید دیدگاه خود را به چندین هزار سال پیش گسترش دهیم؛ جایی که زمانِ بیشتری برای تکامل شگفت‌انگیز انسان وجود دارد. برای این‌کار، بیایید به بررسی اسکلت‌های انسان‌های پارینه سنگی بپردازیم. برای کاهش تعداد متغیر‌های موجود، ما به یک مکان نسبتاً محدود، فقط اروپا، پایبند هستیم.

با نگاهی به اسکلت‌های بسیار قدیمی که به قبل از یک رویداد اقلیمی عظیم که یخچال‌های طبیعی را در ۲۰۰۰۰ سال پیش جابه‌جا کرد، مربوط است، نمونه اسکلت‌های نر را می‌بینیم که به طور متوسط ۱۷۹ سانتی‌متر ارتفاع دارند. این اندازه قد، بسیار بلندتر از مردم یک قرن پیش است و بیشتر از میانگین قد مردان در بسیاری از کشور‌های اروپایی امروزی است. درواقع میانگین قد در دوره نوسنگیِ پسین، هشت اینچ کمتر شده است.

بیشتر بخوانید انسان چگونه دُم خود را از دست داد؟

مسئله ممکن است دوباره به تغذیه انسان برگردد. در مورد رژیم پالئو شنیده اید؟ در عصر پارینه سنگی، مردم از گوشت و سبزیجات استفاده می‌کردند. پس از آن، ما کشاورزی را اختراع کردیم و به کربوهیدرات روی آوردیم و این همه چیز را تغییر داد.

با این حال، ممکن است کمتر از همیشه مربوط به نوع غذایی باشد که مردم می‌خورند و بیشتر به میزان غذایی که می‌توانسته‌اند به آن دسترسی پیدا کنند، مربوط شود.

برای چندین هزار سال، پس از دوره‌ای که این اسکلت‌ها نشان می‌دهند، مردم نمی‌توانستند غذای کافی پیدا کنند. این تمام دلیلی بود که ما انسان‌ها کشاورزی را اختراع کردیم.

۳. انسان امروز کوچک‌تر از انسان‌های دیگر است

اکنون می‌دانید که چگونه انسان‌ها ممکن است در طول نسل‌ها کوتاه‌تر شوند، بدون هیچ تغییر ژنتیکی. همچنین این امکان وجود دارد که انسان‌ها واقعاً تکامل یافته و کوچک شوند و گونه‌ای کاملاً جدید را تشکیل دهند.

بد نیست انسانِ هومو فلورسینسیس (Homo floresiensis) را ببینید، که اولین نمونه آن «هابیت» نام داشت:

هومو فلورسینسیس هم‌زمان با انسان‌ها زندگی می‌کردند، اما قد آن‌ها کمتر از ۱ متر و ۲۰ سانتی‌متر بود. این احتمال وجود دارد که آن‌ها از نسل هومو ارکتوس، گونه‌ای بلندتر باشند. نمونه‌هایی از فلورسینسیس‌ها در جزیره فلورس اندونزی پیدا شدند که به نظر می‌رسید فرآیند کوتوله‌گی جزیره‌ای (Insular dwarfism) را طی کرده بودند.

کوتوله‌گی جزیره‌ای فرآیند و وضعیت حیوانات بزرگ است که در پی تکامل اندازه بدنشان کاهش پیدا می‌کند. این تغییر وقتی اتفاق می‌افند که جمعیت آن‌ها به یک محیط کوچک، در درجه اول جزایر، بعد مکان‌هایی مانند غار یا دره، محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید ارتباط عجیب دایناسورها با عمر کوتاه انسان‌! دانشمندان راز از بین رفتن مو‌های بدن انسان را کشف کردند

برای مثال ماموت‌های که در کرت پیدا شدند به ماموت‌های کوتوله‌ای تبدیل شده بودند که بلندتر از کمر انسان امروز نیستند. همچنین دایناسور‌ها نیز تمایل به کوچک شدن داشتند. این ممکن است به این دلیل باشد که در این شرایط، حیوانات از کوچک‌تر بودن بیشتر از قدرت بیشتر سود می‌برند.
انسان امروزی نیز در فرآیند تکامل همین روند را طی کرده است. به مروز زمان به دلیل شرایط و محیط زندگی کوچک‌تر شده است.

۲. سزارین‌ها برای زنانی با باسن کوچک‌تر انتخاب شده‌اند

زایمان سخت است. مشکل اینجاست که سر نوزاد در مقایسه با کانال لگن بسیار بزرگ است. شاید سوال این باشد که چرا لگن و کانال‌های لگنی زنان به گونه‌ای تکامل نیافته اند که به راحتی، سر‌های بزرگ نوزاد را در خود جای دهند؟! خصوصا اینکه تعداد بسیار زیادی زن و نوزاد در هنگام زایمان جان خود را از دست دادند. فشار تکامل بسیار زیاد بوده است.

پاسخ سرراست این است: تکامل جادو نیست! این معمولاً توضیح درستی است که در پس هر نقص فرضی در چگونگی تکامل گونه‌ها وجود دارد. همچنین ممکن است بر اساس سرعت تکامل مغز‌های بزرگ، زمان کافی برای تکامل صحیح لگن نداشته‌ایم.

به گزارش زی‌سان، دانشمندانی که هرگز به پاسخ‌های آسان رضایت نمی‌دهند، دلایل احتمالی دیگری را پیشنهاد کرده اند. شاید کانال‌های بزرگ‌تر لگن، مضرات تکاملی را به همراه داشته باشد که بر مزایای زایمان آسان‌تر برتری دارد.

به نظر می‌رسد که در سال‌های اخیر فشار تکاملی روی باسن وجود داشته است. مادران بیشتری نسبت به قبل به سزارین نیاز دارند (به غیر از تعداد بسیار بیشتری از بیمارانی که صرفاً به انتخاب خود سزارین می‌کنند).

درنتیجه برخی از دانشمندان ادعا می‌کنند که این اثباتی بر تکامل در عمل است. بر اساس این منطق، سزارین‌ها یک واکنش زنجیره‌ای ایجاد می‌کنند. هنگامی که سزارین رایج شد، زنانی که در غیر این صورت در هنگام زایمان جان خود را از دست داده بودند، زنده ماندند و ژن‌های آن‌ها در داشتنِ باسن کوچک نیز زنده ماند و تکثیر شد.

بیشتر بخوانید اجداد بشر از چه زمانی شروع به دفن مردگان خود کردند؟ آیا انسان‌های اولیه عاشق می‌شدند؟ آنها چگونه همسر خود را انتخاب می‌کردند؟

۱. روزی روزگاری مغز ما بسیار بزرگ‌تر بود

مغز‌های بزرگ برای انسان‌های باهوش‌تر ساخته شده اند، گویی این بدیهی‌ترین چیز در جهان است. با این حال، تکامل مغز یک موضوع ساده برای رشد در طول چندین نسل نیست. چراکه انسان‌ها ۲۰۰۰۰ سال پیش مغز بزرگتری نسبت به الان داشتند. به طور متوسط مغز انسان به اندازه یک توپ تنیس، در حد فاصل آن زمان و اکنون کوچک شده است.

مغز‌های بزرگ‌تر همیشه مغز‌های باهوش‌تر نیستند. به عنوان مثال، وقتی گفتیم که مغز‌ها به اندازه یک توپ تنیس کوچک شده اند، در واقع منظور ما مغز مردان است، زیرا مغز زنان کوچکتر است و به مقدار کمتر (اما متناسب) کوچکتر شده است. با این وجود علم توانسته تعیین کند که زنان به اندازه مردان باهوش هستند.

درنتیجه ما اکنون باهوش‌تر از انسان‌های باستانی هستیم. بنابراین، شاید مغز‌ها تنها به این دلیل کوچکتر شدند که کارآمدتر شوند.

به گزارش راز بقا، ما فقط اندازه مغز‌های باستانی را می‌دانیم، نه ساختار یا پیچیدگی آن‌ها را. این احتمال وجود دارد که مغز‌ها از قدرت کمتری برخوردار شده‌اند، زیرا جامعه مغز ما را مکیده است. برخی از دانشمندان علوم شناختی به این نتیجه رسیده اند که زمانی که انسان پیوند‌های اجتماعی ایجاد کرد، مغزش به سرعت کوچک شده و عملکرد خود را از دست داد.

بعد از اینکه به یکدیگر تکیه کردیم، شناخت فردی اهمیت کمتری پیدا کرد، بنابراین شاید فشار تکاملی در این رابطه کمتر به نفع هوش عمل کرد.

tags # انسان اولیه ، علم سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • نهادینه کردن عدالت آموزشی از اهداف مجموعه مدارس «صدرا» است
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!
  • نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان
  • راه اندازی خط جدید صدرا تا فلکه اطلسی شیراز
  • گلایه نماینده ولی فقیه در مازندران از انتصاب وزیر سابق به استانداری
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر