Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها آن قدر علم پیشرفت کرده است که دیگر انسان ها به فکر ساختن یک سیاره مجزا هستند تا کشف آن زیرا گویا برای انسان ها دیگر ساختن زحمت کمتری نسبت به کشف کردن دارد. این ساختن و خلق کردن هم دیگر دست گروه های علمی و پژوهشی با بودجه های بسیار زیاد هم نیست بلکه، این روزها انسان ها تنها با یک حساب دو دوتا چهارتای ساده می توانند چیزهایی بسیازند که در نظر عامه آن قدرها هم ساخت و تشکیلشان ساده به نظر نمی رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ آخرین مطلبی که درباره تولید زباله توسط انسان ها منتشر شد، عددی نزدیک به ۱۰ میلیارد تن زباله پلاستیکی را نشان می داد. بدون شک تا به الان این عدد بیشتر شده است اما انسان ها برای این که از همین منبع فراوان و منفی خود نیز استفاده کنند به نظر می رسد که دست به کار شده اند! از آن جایی که یک زباله پلاستیکی تنها ۹ درصدش و تحت شرایط خاصی ذوب شده و از بین می رود، می توان از آن استفاده ای معکوس نمود. برای این کار یک مهندس انگلیسی، که از قضا به این جور فعالیت های هنری مثل خانه سازی هم بسیار علاقه مند است سعی کرده تا از پلاستیک های رها شده در طبیعت استفاده بهتری ببرد. ریچارد سوآ با استفاده از اتخاذ سیستم و فلسفه  فکری خاص، یک جزیره  پلاستیکی ساخته است که از اول تا آخر آن را با استفاده از پلاستیک های بازیافتی طراحی و ساخته است. این مهندس، برای ساخت جزیره ی پلاستیکی خود به مکزیک رفت و روش خلاقانه خود در ساخت این جزیره را به همه نشان داد.

سوآ برای ساخت این جزیره از ۱۰۰ هزار بطری بازیافت شده استفاده کرد و جزیره خود را ساخت. شاید با خودتان فکر کنید که ساخت یک جزیره با همچین فلسفه ای بسیار خطرناک باشد اما باید بگوییم زمانی که سوآ اقدام به ساخت چنین جزیره ای نمود، می دانست که برای تجزیه کامل و صد در صدی یک تکه پلاستیک، ۴۵۰ سال آن هم در شرایط عادی طول خواهد کشید! برای همین هم تصمیم گرفت که از این موقعیت منفی یک شرایط مثبت اتخاذ نماید.

ریچاد سوآ برای این که تصمیمش را عملی سازد با استفاده از این بطری ها و دیگر مواد زباله و دور ریختنی که ارزش استفاده در این پروژه را داشتند، یک برنامه درست و حسابی را تنظیم کرد. او درباره  این پروژه به روزنامه ها گفته است که تمامی چیزهایی که نمی دانیم چه هستند و برای ما چه استفاده ای دارند از چشم من یک مصالح هستند. با توجه به این که مشکل امروز دنیا این است که با زباله ها چه کند، من می گویم که از این چیزی که آینده ی بشریت را مورد تهدید قرار داده به نفع بشریت استفاده کنیم.

مهندس انگلیسی ریچاد سوآ برای ساختن این جزیره پلاستیکی که در کنار جزیره موجرس ساخته شده است، از هزاران پلاستیک بازیافتی استفاده کرده است که برای اجرای آن ها بر روی یک فوندانسیون محکم و قوی از تخته های ۳ لایه ی پرسی و تخته های چوبی استفاده کرده است. همین ها باعث شده است که این جزیره مستحکم و شناور بر روی آب نگه داشته شود. در واقع متریال یا ماده اصلی ساخت این جزیره باعث شده است که این جزیره در حالت شناور کامل قرار بگیرد.

هسته  اصلی این جزیره در یک تور ماهی گیری قرار گرفته است که این پلاستیک ها را در کنار هم قرار می دهد. از نکات جالب زندگی در این جزیره این است که ریچارد قوانینی را وضع کرده است که بر اساس آن، هیچ پلاستیک و یا دور ریزی وجود ندارد بلکه از هر ماده ی دور ریختنی برای بهبود جزیره استفاده می گردد. به طور مثال ریچارد برای بالا بردن سطح جزیره ی خود، از قوطی ها و مواد پلاستیکی استفاده می کند. یا این که حتی سوآ با استفاده از کیسه ها سطح خاک را می پوشاند و تعادل جزیره ی پلاستیکی خود را بهتر حفظ می کند. جزیره ی ریچاد با استفاده از یک قایق و بادبان به حرکت در می آید.

بر روی این جزیره می توانید تا انواع سبزیجات و میوه ها را بکارید و یک زمین زراعتی داشته باشید. ریچارد خانه ای که در این جزیره ساخته را مجهز به سیستم های برقی همچون تهوبه ی هوا، سرمایش و گرمایش، یخچال و سایر وسایل برقی نموده است. انرژی این وسایل از پنل های خورشیدی به دست می آید. جالب است بدانید که این جزیره بارها مورد آسیب قرار گرفته است و طوفان چندین بار جزیره ی پلاستیکی موجس را دچار چالش های جدی کرده است.

او هر بار پس از آسیبی، از اول دوباره این جزیره را مورد ترمیم و بازسازی قرار داده و حتی نسبت به قبلش نیز آن را کامل تر کرده است. نکته ی جالب دیگری که درباره ی جزیره ی پلاستیکی جالب است بدانید این است که؛ درواقع این دومین جزیره ‌ای است که ریچارد سوا ساخته است. او اولین جزیره ی شناور خود را در سال ۱۹۹۸ میلادی با دست های خودش و متکی به دانشی که داشت ساخت. اما این جزیره پس از ساخته شدن متاسفانه در طی طوفان امیلی در سال ۲۰۰۵ میلادی نابود شد. البته او نا امید نشد و سال های بعدی خود را صرف این کرد که این پلاستیک ها را جمع آوری کند و با استفاده ی از آن ها ۳ سال بعد جزیره ی شخصی خود را بسازد. این جزیره ی جدید هم نسبت به بلایای طبیعی همچون طوفان آسیب پذیر است. مثلا در سال ۲۰۱۹ در طوفان این جزیره پلاستیکی دچار مشکل شد اما سوآ طبق معمول همیشه آن را ارتقا داد.

 

 

تجزیه پلاستیک ها!

به بهانه ساخت جزیره پلاستیکی توسط ریچارد سوا، بهتر است تا به شما کمی بیشتر درباره  روند تجزیه  پلاستیک ها و دیگر مواد دست ساز انسان ها اطلاعات بدهیم. برای این که درک بهتری نسبت به این مسئله داشته باشید باید بگوییم که برای تجزیه  هر ماده غیر طبیعی در طبیعت سالیانی بیش از عمر من و شما زمان لازم است. برای تجزیه ی یک تکه آدامس جویده شده ۵ سال، برای پلاستیک از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ سال، برای شیشه نزدیک به ۴ هزار سال و برای تجزیه ی میوه ۶ ماه وقت لازم است. برخی از زباله ها آرام آرام تجزیه می شوند و برخی از آن ها ممکن است که هیچ وقت تجزیه نشوند. در زندگی بشر آن قدر استفاده از پلاستیک زیاد شده است که در همه جا زباله های پلاستیکی دیده می شوند. برخی از زباله های بازیافتی با مواد دیگر هم پس از تجزیه و ساخت دوباره به گونه ای دیگر آسیب می رسانند.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تولید زباله زباله طبیعت فلسفه پلاستیک مکزیک خاک سبزیجات زمین انرژی پلاستیک گردشگری محیط زیست جزیره جزیره ی پلاستیکی پلاستیک ها برای تجزیه انسان ها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۷۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره قلعه جنی کیش

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مسافرانی که قصد سفر به کیش را دارند و در میان جاهای دیدنی آن جستجو کرده‌اند، حتماً نام قلعه جنی کیش را هم شنیده‌اند. اگر شما هم در نظر دارید که با خرید بلیط کیش رهسپار این جزیره زیبا در آب‌های خلیج فارس شوید، برای مطالعه مطلب زیر همراهمان باشید.

قلعه جنی کیش کجاست؟

قلعه جنی یکی از مقاصد تفریحی و البته ماجراجویانه جزیره کیش در استان هرمزگان است که به دلیل ماهیت رازآلود و وهمناک خود و افسانه‌هایی که بین مردم محلی رواج دارد، بین گردشگران و به ویژه جوانان محبوب شده است.

این جاذبه که در غرب جزیره کیش واقع شده، درگذشته کاربری نظامی داشته، اما به دلیل مرگ مشکوک چند سرباز خالی از سکنه شده است. همچنین شایعات و گزارش‌هایی از دیده شدن اشباح و اجنه و شنیده شدن صداهای هولناک از آن شنیده می‌شود و مدت‌هاست که دیگر هیچ استفاده‌ای ندارد. در ادامه با داستان‌ها و روایت‌هایی که باعث شده‌اند این قلعه به نام قلعه جنی‌ها معروف شود، آشنا می‌شویم.

داستان قلعه جنی کیش

بسیاری از مسافرانی که با بلیط تهران کیش به این جزیره سفر می‌کنند، علاقمند به داستان‌های قدیمی و ماوراءالطبیعه هستند. دراین‌میان، برخی از آن‌ها که شجاعت به خرج داده و پا به قلعه متروکه جنی گذاشته‌اند، از صداهای وهمناکی گفته‌اند که پیرامون قلعه به گوش می‌رسد؛ صداهای ناله مانندی که از دل چاه آب این قلعه شنیده می‌شود، صدای پا و حرکات مختلف، صدای همهمه و زمزمه و صداهایی که هر یک می‌توانند ترس را مثل خوره به جان آدم بیندازند! تجربه برخی دیگر از افراد، از سنگینی فضای داخل قلعه و همچنین دیدن سایه‌ها و اشباح عجیب و غریب حکایت دارد.

ماجرای قلعه جنی کیش به دو داستان مرموز و ترسناک برمی‌گردد که بین مردم محلی رواج دارد. هر دوی این روایت‌ها از شوم بودن و بروز اتفاقات ماوراء الطبیعی در این نقطه از جزیره حکایت می‌کند.

روایت اول که تقریباً بیشتر اهالی جزیره آن را باور دارند، داستان مرگ مشکوک ۴ سرباز در این قلعه است. این قلعه تا حدود دهه ۴۰ شمسی به عنوان یک دژ نظامی کاربرد داشت و مقر ژاندارمری جزیره کیش یا پاسگاه هنگ مرزی به حساب می‌آمد؛ اما یک روز صبح، زمانی که سربازان برای تعویض شیفت به قلعه آمدند، با جسد ۴ سربازی مواجه شدند که برای کشیک شبانه در قلعه حضور داشتند. اجساد این چهار سرباز در وضعیت عادی نبود و به شکل عجیبی سیاه و کبود شده بود. در چهره‌های سربازان مرده نشانه‌های ترس و وحشت ناگهانی به وضوح مشاهده می‌شد و هیچ توجیهی برای اتفاقی که رخ داده بود، وجود نداشت. تنها مسئله‌ای که همه به آن باور داشتند، این بود که اتفاقی غیرطبیعی و هولناک در شب گذشته به وقوع پیوسته است.

پس از این اتفاق بود که سربازان و فرماندهانشان دیگر حاضر به ماندن در این مکان مخوف نشدند. به این ترتیب این دژ قدیمی تخلیه و ماجرای سربازان کشته شده، به اصلی‌ترین ماجرایی تبدیل شد که جن‌زدگی این مکان را تأیید می‌کرد.

داستان دوم که به اندازه داستان سربازان ترسناک نیست، اما در ذهن مردم محلی جا افتاده، آن داستان راننده‌ای است که ناخواسته به عروسی جنیان رفت. از قرار معلوم، یک راننده تاکسی مسافری را برای بازدید از کشتی یونانی به این محل رسانده و سپس زمانی که در انتظار بازگشت مسافرش بوده، سری هم به قلعه جنی می‌زند. در این زمان که حوالی غروب آفتاب بوده است، راننده تاکسی داستان ما متوجه برپا شدن سوروسات عروسی و بساط جشن و پایکوبی در قلعه جنی شده و در اوج شگفتی متوجه می‌شود این جشن، نه عروسی انسان‌ها که عروسی جنیان است؛ چرا که شرکت‌کنندگان عروسی همگی لباس‌های بلند سفیدرنگ به تن کرده و البته به جای پای آدمیزاد، سم داشتند! این روایت را راننده تاکسی برای اهالی جزیره تعریف می‌کند که به عنوان روایتی از تسخیرشده بودن قلعه جنی کیش در ذهن مردم می‌ماند.

بسیاری معتقدند این روایت‌ها صرفاً زاییده ذهن مردم است و صرفاً به دلیل رازآلود بودن برای مردم جذابیت پیدا کرده و افراد مختلف به آن دامن زده‌اند. از سوی دیگر برخی معتقدند حتی اگر الان هم به قلعه جنی بروید، شاهد برخی اتفاقات غیرطبیعی خواهید بود و حتماً دلیلی برای این روایت‌های ترسناک وجود دارد.

تاریخچه قلعه جنی کیش

از همه این حرف‌ها که بگذریم، بد نیست بدانیم اساساً تاریخچه قلعه جنی کیش چیست و علت ساخت آن چه بوده است. اگرچه درباره تاریخ ساخت و قدمت این قلعه اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ اما بیشتر کارشناسان معتقدند که در زمان حمله پرتغالی‌ها به خلیج فارس و جزیره هرمز، در قرن هفدهم ساخته شده و از همان ابتدا کاربری نظامی داشته است. البته برخی نیز معتقدند نقشه و معماری این قلعه به ساختمان‌های دهه ۲۰ و ۳۰ شمسی شبیه‌تر بوده و قدمت این قلعه کمتر از آن است که به دوران حمله پرتغالی‌ها برسد.

آنچه در مورد آن اتفاق نظر وجود دارد، این است که این بنا با اهداف نظامی ساخته شده و معماری آن به گونه‌ای است که برای دیده‌بانی، تیراندازی و استقرار تک‌تیراندازها و نگهبانی تناسب دارد.

داخل قلعه جنی کیش

برای اینکه بتوانید از قلعه جنی در کیش و بخش‌های داخلی آن تصور بهتری داشته باشید، بد نیست به پلان و طرح این بنا اشاره کنیم. ساختمان قلعه جنی، برخلاف بسیاری از قلعه‌های تاریخی که بناهایی مدور هستند، به شکل مستطیل طراحی شده و در دو نقطه روبروی هم، دارای دو برجک بزرگ و وسیع است که برجک‌های دیده‌بانی و تک‌تیراندازی هستند.

دیوارهایی که دورتادور این قلعه را احاطه کرده، دیوارهایی بسیار مستحکم هستند که باعث می‌شدند نفوذ به قلعه دشوار باشد. به علاوه یک باغچه کوچک در مرکز قلعه دیده می‌شود. در داخل قلعه نیز چندین اتاق تودرتو و اتاق‌هایی به شکل L وجود دارد و برای دسترسی به بالاترین نقطه برجک‌ها هم راه‌پله‌هایی قدیمی ساخته شده است.

ورود به قلعه جنی کیش در شب

بازدید از قلعه جنی‌ها کیش در شب و ورود به آن در ۲۴ ساعت شبانه‌روز امکان‌پذیر است. شما می‌توانید بدون هیچ مشکل و هزینه‌ای از آن دیدن کنید. بازدید در شب نیز بدون مانع است؛ اما بسیاری از افراد معتقدند بعد از غروب آفتاب حضور در این قلعۀ تسخیرشده، کاری مخاطره‌آمیز بوده و ممکن است به رویارویی با اجنه منجر شود. البته قسمت ورودی قلعه مسدود شده است؛ ولی تقریباً به راحتی می‌توانید از موانع و بلوک‌های مسدودکننده عبور کنید و وارد قلعه شوید.

آدرس قلعه جنی در کیش و نحوه دسترسی به آن

قلعه جنی در غربی‌ترین نقطه جزیره کیش، در جاده جهان، در نزدیکی کشتی یونانی، کمی قبل از رسیدن به آخرین میدان قرار دارد. برای رسیدن به این نقطه می‌توانید از تاکسی‌ها یا وسایل حمل‌ونقل عمومی جزیره که به مقصد کشتی یونانی حرکت می‌کنند، استفاده کنید. همچنین، باتوجه‌به فاصله ۱۰ دقیقه‌ای این جاذبه با فرودگاه کیش، می‌توانید بازدید از آن را به آخرین روز سفر خود منتقل کنید و پس از تماشای آن، با بلیط کیش تهران ارزان به پایتخت بازگردید.

سفر هوایی به جزیره کیش با بلیط هواپیما ارزان تریپ

قطعاً سفر به جزیره کیش، هزینه‌های خود را دارد؛ اما با خرید بلیط هواپیما ارزان می‌توانید در مدیریت بودجه سفر خود تا حد زیادی صرفه‌جویی کنید. آژانس هواپیمایی تریپ با ۱۸ سال تجربه در حوزه توریسم، ارزان‌ترین بلیط هواپیما را به تمامی فرودگاه‌های داخلی و فرودگاه‌های بین‌المللی خارجی ارائه می‌کند. شما می‌توانید با مراجعه به www.trip.ir پرواز موردنظر خود را با قیمتی مناسب رزرو کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6086236

دیگر خبرها

  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • واحد‌های مسکن روستایی ویلایی با ظرفیت‌های مردمی ساخته می‌شوند
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • عرضه کیسه پلاستیکی ممنوع شد + فیلم
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • همه چیز درباره قلعه جنی کیش