Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «علیمراد سرافرازی» در نشست مشترک نمایندگان سازمان‌های تابعه وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان اتحادیه اروپا که در محل سالن شهیدان نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: کشور ایران و اتحادیه اروپا در گذشته همکاری‌های خوبی را در حوزه کشاورزی داشته‌اند که در سال‌های اخیر به دلیل شرایط تحریم کاهش یافته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابراز امیدواری نسبت به از سرگیری این همکاری‌ها، عنوان کرد: پروژه‌های مشترکی از پیش تعریف شده که به دلیل فراگیری کووید- ۱۹ در حالت تعلیق قرار دارد، همچنین در وزارت جهاد کشاورزی ایران، اولویت‌هایی برای همکاری با اتحادیه اروپا وجود دارد که می‌تواند در قالب پروژه‌های مشترک جدید، تعریف شود.

مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به رویکرد اصلی وزارت جهاد کشاورزی در ایجاد امنیت غذایی و تامین مواد غذایی سالم برای کشور، موضوعات اولویت‌دار این وزارتخانه را برشمرد.

وی افزود: با توجه به آمار چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفری کشاورزان ایران، یکی از اولویت‌های مهم این وزارتخانه، طراحی و اصلاح سیستم ملی تحقیقات کشاورزی است.

وی  تصریح کرد: ایران تمایل دارد با بهره‌گیری از تجربیات اتحادیه اروپا، فضای کسب‌وکار کشاورزی در ایران را بهبود بخشد و ساختار مناسب اشتغال کشاورزی در روستاها را با تاکید بر اشتغال زنان روستایی و عشایر  طراحی کند.

سرافرازی گفت: وزارت جهاد کشاورزی، به منظور حذف واسطه‌ها در زنجیره محصولات کشاورزی، تقویت و توسعه کسب‌وکارهای نوپا در کشاورزی را  در دستور کار خود قرار داده و امید است با استفاده از تجربه اتحادیه اروپا، خصوصا در حوزه کاربرد بلاک‌چین، به این مهم دست یابد.

وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و اثرات گسترده آن، نیاز است زیرساخت‌های ترویج کشاورزی توسعه یابد و از آسیب‌پذیری جوامع روستایی و کشاورزی جلوگیری شود.

مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی، هوشمندسازی کشاورزی، افزایش بهره‌وری آب و استفاده از انرژی خورشیدی در صنعت کشاورزی را نیز از دیگر موضوعات مورد اهمیت برای استفاده از پتانسیل‌های همکاری اتحادیه اروپا برشمرد.

وی افزود: تولید، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک و همچنین ثبت نشان‌های جغرافیایی (GI) محصولات کشاورزی و تطابق استانداردها، از موضوعات مطرح شده در گذشته بوده است که به دلیل فراگیری کووید-۱۹ متوقف شد و نیاز است دوباره از سر گرفته شود.

سرافرازی پیشنهاد داد: یک کارگروه مشترک تخصصی میان نماینده‌های ایران و اتحادیه اروپا ایجاد شود و موضوعات کلی مطرح شده در این نشست، برای همکاری‌های آینده، به صورت جزئی مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه، نماینده‌های سازمان‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی به بیان اولویت‌ها و نیازهای بخش ذیربط خود برای همکاری با اتحادیه اروپا پرداختند.

بودجه ۸۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران برای گسترش همکاری های کشاورزی 

«سارا رینالدی» مدیرکل بخش آسیا و خاورمیانه دفتر مشارکت‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا، از برگزاری این نشست ابراز خرسندی کرد و گفت: یک سند راهبردی هفت ساله برای گسترش همکاری میان ایران و اتحادیه اروپا تدوین شده‌ و بودجه ۸۷ میلیون یورویی توسط اتحادیه اروپا، جهت کمک‌های توسعه‌ای جدید به دولت جمهوری‌اسلامی‌ایران اختصاص یافته‌است.

وی اظهار داشت: این جلسه و نشست‌های آتی، فرصتی خواهد بود تا اتحادیه اروپا با اولویت‌ها و نیازهای توسعه‌ای وزارت جهاد کشاورزی ایران آشنا شود و این اولویت‌ها را در سند جامع همکاری‌های آتی، لحاظ کند.

مدیرکل بخش آسیا و خاورمیانه دفتر مشارکت‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا در خصوص اولویت وزارت جهاد کشاورزی ایران در ایجاد امنیت غذایی و تامین غذای سالم، عنوان کرد: راهبرد کلی اتحادیه اروپا نیز اتخاذ راهکارهای طبیعی در موضوعات کشاورزی است.

رینالدی ابراز داشت: اتحادیه اروپا آماده است در موضوعات بازاریابی محصولات کشاورزی ایران، استانداردسازی، محصولات ارگانیک و توسعه پایدار زنجیره ارزش، موضوعات همکاری از پیش مطرح شده را ادامه دهد و همکاری‌های جدیدی را نیز آغاز کند.

وی افزود: مباحث مطرح شده توسط نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی ایران از جمله هوشمندسازی کشاورزی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، افزایش بهره‌وری آب، استفاده از انرژی‌های نو و انتقال تجربه و دانش توسط کارشناسان فنی اتحادیه اروپا به ایران نیز در این سند راهبردی به صورت کلی گنجانده‌شده و اتحادیه اروپا با توسعه همکاری در این حوزه‌ها با وزارت جهاد کشاورزی هم‌سو است.

نماینده اتحادیه اروپا اظهار داشت: حمایت‌های این اتحادیه تاکنون در حوزه دامداری، برای تجهیز آزمایشگاه‌های استاندارد با همکاری دولت فرانسه و همچنین در حوزه شیلات، استانداردسازی و تسهیل صادرات این محصولات به کشورهای حوزه اتحادیه اروپا بوده‌است.

وی افزود: بر اساس روابطی که وزارت جهاد کشاورزی ایران با سازمان فائو و زیرمجموعه‌های مرتبط دیگر سازمان ملل متحد، مانند UNIDO و UNDP دارد، می‌توان اساس همکاری این کشور با اتحادیه اروپا را در حوزه کشاورزی تعریف کرد.

وی گفت: امیدواریم با توجه به محدودیت‌های موجود، با شروع گام‌های کوچک اما عملیاتی‌تر مانند ظرفیت‌سازی و تبادل گفت‌وگو میان کارشناسان، ادامه همکاری‌ برای طرح‌های گسترده‌تر تسهیل شود.

رینالدی افزود: مجموعه پیشنهادهای مطرح شده در این جلسه به بخش‌های کشاورزی و تجارت اتحادیه اروپا منعکس می‌شود و در سند راهبردی همکاری میان ایران و این اتحادیه لحاظ خواهد شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی روابط خارجی سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی روابط خارجی سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی روابط خارجی سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی ایران اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا همکاری ها اولویت ها مطرح شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۷۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه

وزیر توسعه دیجیتال و حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان اعلام کرد: در مورد همکاری اتحادیه اروپا و آذربایجان در زمینه حمل‌ونقل به ویژه توسعه کریدور میانی گفتگو کردیم.

به گزارش مشرق، «رشاد نبی اف» وزیر توسعه دیجیتال و حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان پس از دیدار با «گرت یان کوپمن» مدیرکل بخش توسعه کمیسیون اروپا در تاریخ ۴ مه، در شبکه X نوشت: ما با گرت یان کوپمن، مدیرکل مذاکرات همسایگی و گسترش کمیسیون اروپا که در کشورمان به سر می‌برد، ملاقات کردیم. ما در مورد همکاری اتحادیه اروپا و آذربایجان در زمینه حمل‌ونقل به ویژه توسعه کریدور میانی گفتگو کردیم.

بر اساس اطلاعات کمیسیون اروپا، حمله روسیه به اوکراین اهمیت یافتن مسیرهای تجاری قابل اعتماد و کارآمد جایگزین بین اروپا و آسیا را که از روسیه عبور نمی‌کنند، افزایش داده است.

بنابراین، در ۲۹ ژانویه سال جاری، مجمع جهانی سرمایه‌گذاران ترانزیت در مورد اتصال حمل‌ونقل اتحادیه اروپا به آسیای مرکزی در بروکسل برگزار شد که دولت‌ها، مؤسسات مالی، مشاغل و جامعه مدنی را از اروپا و آسیای مرکزی گرد هم می‌آورد.

والدیس دامبروسکیس معاون اجرایی کمیسیون اروپا اعلام کرد که مؤسسات مالی اروپایی و بین‌المللی شرکت‌کننده در این مجمع ۱۰ میلیارد یورو برای حمایت و سرمایه‌گذاری در ارتباطات حمل‌ونقل پایدار در آسیای مرکزی اختصاص خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: بانک سرمایه‌گذاری اروپا تفاهم‌نامه‌هایی را با دولت‌های قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و همچنین بانک توسعه قزاقستان به ارزش کل ۱.۴۷ میلیارد یورو امضا کرده است. این وام‌ها با توجه به تضمین‌های کمیسیون اروپا امکان‌پذیر خواهد بود.

به گفته دامبروسکیس، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای تبدیل کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر به مدرن‌ترین، چندوجهی‌ترین و کارآمدترین مسیر ارتباطی اروپا و آسیای مرکزی ظرف ۱۵ روز جذب خواهد شد.

کمیسیون اروپا گفت که تعدادی از تعهدات مهم در این مجمع به عنوان بخشی از مجموع ۱۰ میلیارد یورو انجام شده است.

کریدور میانه، شامل حمل‌ونقل بار از چین به ترکیه و همچنین به کشورهای اروپایی و بالعکس است.

کریدور حمل‌ونقل اروپا-قفقاز-آسیا یک پروژه در چارچوب کمک‌های فنی ارائه‌شده به کشورهای مشترک‌المنافع است که با حمایت اتحادیه اروپا اجرا می‌شود. این پروژه در کنفرانسی که در ماه می ۱۹۹۳ در بروکسل با حضور ۸ کشور (۵ جمهوری آسیای مرکزی و ۳ جمهوری قفقازی) برگزار شد، به تصویب رسید.

برای اهداف کریدور حمل‌ونقل اروپا-قفقاز-آسیا اعلام شده است: بستری پایدار برای گرد هم آوردن منافع، یافتن راه‌های بهینه برای ایجاد همکاری‌های متقابل و سودمند، از جمله توسعه روابط اقتصادی، تجارت و ارتباطات حمل‌ونقل در مناطق اروپا، دریای سیاه، قفقاز، دریای خزر و آسیا.

جمهوری آذربایجان به توسعه کریدور میانی اهمیت داده و بر اجرای پروژه‌هایی در این راستا متمرکز بوده است.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در نشست بین‌المللی «COP۲۹ و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» که در ۲۳ آوریل برگزار شد، تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به کریدور میانه نیاز است و سال به سال محموله‌هایی که از چین وارد می‌شود و از آذربایجان می‌گذرد افزایش می‌یابد. در سفر دولتی ماه گذشته رئیس‌جمهور قزاقستان به آذربایجان، مراسم استقبال مشترک از قطار کانتینری که سیان را ترک کرده و وارد باکو شده بود، برگزار کردیم. بنابراین این یک نمایش مشترک از همکاری مابین کشورهایمان بود. ناگفته نماند که قزاقستان و چین فعال‌تر همکاری می‌کنند. با این حال، آذربایجان و چین نیز همکاری‌های خود را بسیار امیدوارکننده و نتیجه گرا توسعه می‌دهند.

گفتنی است در ۳ سال گذشته تعداد کامیون‌های خارجی و آذربایجانی که حمل‌ونقل ترانزیت بار با استفاده از خاک جمهوری آذربایجان را انجام می‌دهند افزایش چشمگیری داشته است. به این ترتیب در سال ۲۰۲۱، ۸۵ هزار و ۲۹۳ واحد حمل‌ونقل ترانزیتی با وسایل نقلیه خارجی از طریق خاک جمهوری آذربایجان انجام شده است، در سال ۲۰۲۲، ۱۷۶ هزار و ۷۸۹ دستگاه و در سال ۲۰۲۳، ۲۲۹ هزار و ۷۵۶ دستگاه حمل‌ونقل ترانزیتی انجام شده است.

به این ترتیب در سه سال گذشته مجموع محموله‌های ترانزیتی که از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای از طریق جمهوری آذربایجان انجام شده در سال ۲۰۲۱، ۹۴ هزار و ۸۴۴ بار، در سال ۲۰۲۲، ۲۰۰ هزار و ۱۵۵ و در سال ۲۰۲۳، ۲۶ هزار و ۶۱۴۳ بار بوده است. به طور کلی حمل‌ونقل کالای ترانزیتی از طریق جاده در ۳ سال گذشته ۲.۸ برابر شده است.

همه این‌ها نشان می‌دهد که جمهوری آذربایجان در سال‌های اخیر به طور کامل به تعهدات خود برای تحقق کریدور میانه در بالاترین سطح عمل کرده است. این کشور پروژه‌های بزرگی را در رابطه با راه‌اندازی خط راه‌آهن باکو - تفلیس - قارص و افزایش ظرفیت بارگیری بندر تجارت دریایی بین‌المللی باکو و همچنین بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک در این جمهوری اجرا کرده است.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها