Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:43:01 GMT

پروژه‌هایی برای پِرت شدن بیت‌المال!

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۸۲۳۰

پروژه‌هایی برای پِرت شدن بیت‌المال!

بهرنگ کیائیان با بیان این‌که وضعیت تبلیغ کتاب و پشتیبانی از عرضه کتاب در ایران خیلی تعریفی ندارد، از پروژه‌هایی که شکست می‌خورند و به گفته او صرفا به پِرت هزینه، منبع، وقت و بیت‌المال منجر می‌شوند، می‌گوید.

این ناشر و از مسئولان نشر چشمه در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت تبلیغ کتاب‌ و کتابخوانی در رسانه‌ها و فضای شهری اظهار کرد: وضعیت تبلیغ کتاب و پشتیبانی از عرضه کتاب در ایران خیلی تعریفی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خاطر این‌که معمولا هدف بسیاری از ناشران فقط انتشار کتاب است و پس از آن، به سرنوشت کتاب خیلی اهمیت نمی‌دهند؛ در حالی که وقتی کتاب در کشورهای توسعه‌یافته منتشر می‌شود، فعالیت‌های مختلفی متعاقب آن هستند و از آن پشتیبانی می‌شود و آن را معرفی می‌کنند و به سمع و بصر مخاطب و خواننده می‌رسانند ولی در ایران این اتفاق کمتر می‌افتد و کمتر هم بُعد خبری دارد.

او همچنین با اشاره به کمبود رسانه‌های موثر در حوزه کتاب، افزود: متاسفانه نه نشریه‌ای برای تبلیغ درست و حسابی و نقد کتاب‌ها داریم و نه سایت‌های خیلی کارآمدی در این حوزه وجود دارد. در سال‌های اخیر، تنها فعالیت اکثر ناشران به صفحه‌های اجتماعی محدود شده و آن هم غالبا اینستاگرام است که به صورت مطالبی که توسط اینفلوئنسرها - که برای جذب فالوئر فعالیت می‌کنند - برای مخاطبان تولید می‌شود و آن عمق لازم را ندارد.

بهرنگ کیائیان همچنین گفت: متاسفانه جوایز درست و حسابی هم برای کتاب در این مملکت برگزار نمی‌شود، آن‌هایی هم که می‌شدند، به بهانه و مشکلاتی از ادامه کار متوقف شدند و همه این‌ها باعث می‌شود کتاب به آن تیراژی که می‌خواهد نرسد. اگر هم جایزه‌ای برگزار شود، با ذهن مثبتی به آن پرداخته نمی‌شود و مردم به آن اطمینان ندارند.

او ادامه داد: ماجرای کتاب، مثل ماجرای مرغ و تخم مرغ است؛ خیلی از ناشران می‌گویند که چون کتاب تیراژ بالا و فروش ندارد، هزینه تبلیغات و معرفی برای آن توجیه‌ناپذیر است اما از طرفی هم باید برای چیزی هزینه کرد تا به تیراژ دلخواه رسید. ممکن است در این مسیر چندبار حتی هزینه‌هایی بشود اما نتیجه دلخواه حاصل نشود، اما این اصل قضیه را زیر سوال نمی‌برد. 

این ناشر همچنین بر نبود رسانه‌های موثر در حوزه کتاب تاکید و بیان کرد: حتی منتقدانی که درباره کتاب‌ها بنویسند و سرنوشت آن‌ها را تعیین کنند و مخاطب حرف آن‌ها را قبول داشته باشد، نداریم. سال‌هاست منتقدانی به این قوت و شدت نداریم. جلسات، رویدادها و کمپین‌هایی که برای کتاب برگزار می‌شوند هم کم هستند. در حالی که درباره کتاب‌هایی که برای‌شان چنین رویدادهایی برگزار شده، شاهد تاثیر این رویدادها بوده‌ایم. اما در ۹۸، ۹۹ درصد مواقع این اتفاقات برای کتاب‌هایی که در بازار نشر کتاب منتشر می‌شوند، نمی‌افتد.

 کیائیان در پاسخ به پرسشی درباره ظرفیت‌های مغفول‌مانده در حوزه کتاب نیز گفت که قطعا ظرفیت‌هایی مثل تبلیغات محیطی می‌تواند به حد چشم‌گیری موثر باشد و ادامه داد: خیلی عجیب نیست که سرنوشت تیراژ کتاب را در این مملکت تغییر داد.

او در عین حال درخصوص اظهارنظر برخی ناشران مبنی بر عدم توانایی آن‌ها برای تبلیغ در رسانه‌هایی مثل تلویزیون یا در سطح شهر اظهار کرد: در بدو امر، قطعا وقتی کتابی منتشر می‌شود، نمی‌توان میلیون‌ها تومان برای آن خرج یک بیلبورد کرد یا یک آگهی بین مسابقه فوتبال برای آن منتشر کرد. فرسنگ‌ها فاصله با این‌ها وجود دارد. منتها در هر کشوری که این اتفاق برای کتاب افتاده، مثلا در خیابان‌های کشورهای اروپایی تبلیغ کتاب دیده می‌شود و همه جا تبلیغ کتاب وجود دارد. این کار با حمایت و پشتیبانی و اعطای یارانه‌هایی اتفاق می‌افتد. وقتی ناشر بتواند چند پروژه موفق داشته باشد، آن وقت می‌تواند برای کارهای دیگر هزینه کند و این یارانه‌ها هم به کسانی که کمک و پشتیبانی کرده‌اند، برمی‌گردد. اما مشکل اساسی این است که برای این کار هم و غم وجود ندارد؛ همه نگاه کوتاه‌مدت دارند و برای بلندمدت و برای بالا بردن تیراژ، کاری انجام نمی‌شود.

بهرنگ کیائیان در پایان گفت: ما پر از خط‌کشی‌های محتوایی هستیم؛ یعنی قطعا اگر چنین شرایطی هم فراهم شود، برای عده‌ای خاص فراهم می‌شود، برای کسانی که از لحاظ عملکرد و غیره سلایق خاصی را پوشش می‌دهند و این کار باز هم فایده‌ای ندارد. بارها این کار را کرده‌اند در جاهایی که استقبال کمتری می‌شود و مردم خیلی روی خوش نشان نمی‌دهند و برای همین شکست می‌خورد. می‌بینیم که منابع و هزینه‌ها دور ریخته می‌شود، مثل اتفاقی که در هفته‌های کتاب می‌افتد؛ برای شاعران و نویسندگانی دست‌چین‌شده تبلیغات محیطی می‌شود و به هر زوری که شده، می‌خواهند بگویند این‌ها خواننده دارند. اما این‌ها کجا هستند؟ چرا مردم آن‌ها را نمی‌خوانند؟ به غیر از فروش‌های نهادی، سازمانی و ارگانی مگر چقدر خواننده دارند؟ چرا روی بقیه سرمایه‌گذاری نمی‌کنند؟ نویسندگان و شاعران دیگر هم باید این فضا را داشته باشند تا فضای رقابتی سالمی ایجاد شود. در غیر این صورت، این پروژه‌ها منجر به شکست می‌شود و منجر به پِرت هزینه، منبع، وقت و بیت‌المال می‌شود.

  انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تبلیغ کتاب برای کتاب رسانه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۸۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟

علی سلاجقه در نشست هم‌اندیشی شورای عالی استان‌ها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به ظرفیت نهفته و تاثیرگذار شوراهای استان‌ها و شهرها در مباحث فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه محیط زیست گفت: یکی از مسائلی که برای ما دارای اهمیت است، بحث عوارض آلایندگی است. عوارض آلایندگی مالیاتی است که باید صرف آن عارضه‌ای شود که محیط‌ زیست را تحت تاثیر قرار داده اما ظاهراً این گونه نیست عوارض گرفته می‌شود اما پرسش این است که برای آن چه اتفاقی می‌افتد چون مشکل محیط زیستی از این راه حل نمی شود.

وی در ادامه اظهارکرد: از ابتدای دولت سیزدهم درخواست کردیم تا ٢٠ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا برای رفع عوارض آلایندگی در زمینه‌های مختلف هزینه شود اما کار به جایی نرسید . باید به این مسأله توجه بیشتری شود. دو سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان ها ۵۰۰۰ میلیارد تومان شد اما سوال این است که کجا هزینه شده است؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: شورای عالی استان‌ها پتانسیل بالایی در زمینه حفظ محیط‌ زیست دارند و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های نهفته کشور در این زمینه استفاده کنیم، دستاورد خوبی خواهد بود.

سلاجقه اضافه کرد: قوانین محیط زیستی بسیار خوبی در کشور داریم. دو دستاورد خوب هم به دست آمده است که می‌توان با همکاری سازمان عالی شوراها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست به نتایج بسیار مطلوب‌تری دست یافت.

وی گفت: کلیدواژه های زیادی در زمینه محیط زیست داریم اما در شناساندن آن ها به دنیا غفلت کرده‌ایم. در دنیا کشورهای معدودی در زمینه محیط زیست قانون متقن دارند، یکی از آن‌ها ایران است که اصل ۵۰ قانون اساسی را دارد اما چرا در عمل آنطور که باید موفق نبودیم؟

سلاجقه اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب به خوبی به مقوله محیط‌ زیست ورود کردند و فرمودند محیط‌ زیست یک مساله درجه یک است. رئیس جمهوری هم همواره بر حفظ محیط‌ زیست در روند توسعه تاکید دارد بنابراین در این زمینه غنی هستیم.

وی در ادامه گفت: تمام نمودهای تخلف انسانی را در عرصه محیط زیست می‌بینم بنابراین باید مراقب فعالیت‌های خود در بخش‌های مختلف باشیم. ٧٢ درصد وظیفه سازمان محیط‌ زیست فرادستگاهی و ٢٨ درصد آن مربوط به سازمان است. برای آن ٧٢ درصد باید شبکه قوی مردم نهاد را با کمک شوراهای شهر و روستا ایجاد کنیم تا میدان عمل به‌خوبی مدیریت شود.

سلاجقه اضافه کرد: اکنون شاخص‌های محیط زیستی در آستانه قرار دارد. باید در کنار همدیگر مسیر حرکت را به خوبی مشخص و تثبیت کنیم تا از این مرحله با موفقیت بگذریم. متاسفانه در کشور در زمینه‌های مختلف گاز، آب، سوخت، سلامت و محیط زیست ناترازی هایی وجود دارد. از طرفی خودمان هم معتقدیم که کشور همواره دست خودمان بوده و الان شرایط این است بنابراین نباید کسی را مقصر بدانیم.

وی گفت:  سال‌ها ۴١١ کلان‌پروژه  در کشور رها شده بود. از سال ١٣٧٢ تا شروع این دولت این تعداد پروژه بلاتکلیف بود و هم سرمایه گذار و هم مجری سرگردان بودند اما با برگزاری جلسات متعدد و فشرده تمام آن‌ها را تعیین تکلیف کردیم. به عنوان مثالیک پروژه ٣٠ سال است که در حال اجرا است. این برای مردم خوشایند نیست باید تمام اینها ساماندهی شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: نمی‌توان توسعه را متوقف کرد اما باید توسعه همراه با حفظ محیط‌ زیست اتفاق بیفتد که همان توسعه پایدار است .

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی محیط زیست کارهای خوبی انجام داد. بعد از شش سال کنوانسیون تهران که به محیط زیست دریایی خزر می‌پردازد را زنده کرد همچنین در جنوب، کنوانسیون راپمی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان فعالیت می کند و سال‌ها مغفول مانده بود را احیا کردیم و در نظر داریم با همکاری آن خلیج فارس و دریای عمان را ساماندهی کنیم. ایران در ۵۴ کنوانسیون محیط زیستی عضو است.

معاون رئیس جمهوری دیپلماسی محیط زیستی را پیش قراول دیپلماسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: ما بعد از دستگاه سیاست خارجه بالاترین میزان مناسبات را در عرصه بین‌المللی با کشورهای مختلف دنیا داریم و به همین دلیل مبتنی بر پدیده‌های نوظهور در حال برنامه‌ریزی برای محیط زیست کشور هستیم.

وی درباره مشکل گرد و غبار گفت: متاسفانه این مساله در کشورهایی که منبع گرد و غبار هستند، اصلاً در اولویت نیست اما با برگزاری جلسات متعدد و رفت و آمدهای زیاد آن‌ها را مجاب به همکاری کردیم.

سلاجقه با تاکید بر مشارکت حفاظتی گفت: در تلاشیم تا مشارکت حفاظتی به قانون تبدیل شود. مبتنی بر پدیده‌های نوظهور حرکت و قوانین را اصلاح می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه کرد: ٢٠ میلیون هکتار یعنی حدود ١١ درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده است که روستاهای زیادی در آن‌ها محصور شده‌اند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده که با برگزاری جلسات متعدد ۵٠ روستا را از مناطق حفاظت شده خارج کردیم و در مقابل ۵٠٠ هزار هکتار به وسعت مناطق اضافه شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان محیط‌ زیست یک دستگاه نظارتی است، گفت: در زمینه پسماند هم اقدامات خوبی انجام شده لست. در سراوان کارهای خوبی صورت گرفت و الگوی مناسبی در ابن زمینه داریم.

سلاجقه درباره محیط بانان اظهارکرد: اکنون بیش از ۶٠٠ پاسگاه محیط بانی و بیش از ۳۰۰۰ محیط بان داریم که از ابتدای دولت سیزدهم در تلاش برای تجهیز آن ها هستیم .

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان گفت: شبکه مردم نهاد عالی استان‌ها سرمایه بزرگی برای حفظ محیط زیست است و در تلاشیم تا از این ظرفیت و سرمایه به خوبی استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فعالیت ۱۰ هزار نفر در طرح‌های صنعتی ایلام
  • تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با ۹۵ میلیارد تومان اعتبار
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌
  • ۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد
  • عملیات دائمی در لیتوانی پروژه‌ای هزینه‌بر برای ارتش آلمان
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • سهم فرهنگ آب رفت