Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، برخی انسان ها در هر جایی که پا میگذارند اقدام به تخریب محیط زیست و تولید پسماند می کنند. پسماند هایی که با شیرابه ، دود ، دفن و پراکنده شدن در سطح شهر، هم فضای شهری را بهم میریزند و هم به محیط زیست آسیب میزنند .

 

 پسماند عبارت از موادی اﺟﺘﻨﺎب ﻧﺎﭘﺬﯾﺮ ﻧﺎﺷﯽ از ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی اﻧﺴﺎﻧﯽ است ، ﮐﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ و در آﯾﻨﺪه ﻧﺰدﯾﮏ ﻧﯿﺎزی ﺑﻪ آن ﻧﯿﺴﺖ و ﭘﺮدازش و ﯾﺎ دﻓﻊ آن ﺿﺮوری اﺳﺖ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، پسماند را این گونه تعریف می‌کند: اﺷﯿﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﺎﻟﮑﺸﺎنشان آن‌ها را ﻧﻤﯽﺧﻮاﻫند، ﯾﺎ ﻧﯿﺎزی ﺑﻪ آن‌ها ﻧﺪارد، یا از آن‌ها استفاده نمی‌کنند و به پردازش و دفع نیاز دارند.

بر اساس گزارش ها تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک در اقیانوس های جهان از ماهی ها بیشتر می شود

 

در ایران به صورت سالانه ۲۱ میلیون پسماند شهری ۳۰ میلیون تن پسماند صنعتی ۸ میلیون تن پسماند خطرناک و ۱۷۰ میلیون تن پسماند کشاورزی  تولید می شود .

پسماند سوزی یکی از راه های خطرناک دفع پسماند است که برخی از افراد متخلف برای کاهش هزینه ها اقدام به آتش زدن آنها می کنند ، سردرد و ناراحتی عصبی ، سوزش دستگاه تنفسی ، افزایش فشار خون و آلودگی هوا و خاک یکی از مضرات سوزاندن پسماند است .

سوزاندن پسماند سبب انتشار ۲۷ نوع از فلزات سنگین، ۲۱ نوع از ترکیبات سرطان زا و بیش از ۴۰۰ نوع ترکیبات آلی می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


در کشور‌های اروپایی جرایم زیادی برای ریختن پسماند و پسماند سوزی در نظر گرفته شده است مانند: زباله ریختن در خیابان ها که شامل جریمه ۲۰۰۰ دلار و خوردن غذا در مکان‌های عمومی و خیابان‌ها شامل ۵۰۰ دلار می شود .

 

حسن پسندیده مديركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ، در مورد مدیریت پسماند کشور گفت : مدیریت اجرایی پسماند عادی و شهری بر عهده شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخش داری‌ها است و مدیریت سایر پسماند‌ها مانند پسماند شهری، کشاورزی و پزشکی بر عهده تولید کننده است .

 

وی افزود : مدیریت پسماند‌ها انواع مختلفی دارد. مانند بازیافت، زباله سوزی و پسماند‌هایی که باید تثبیت و تصفیه و بی خطر شوند و سایر پسماندها  که باید دفع خطر شوند.


مديركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در مورد انباشت و پسماند سوزی در فضای باز گفت:  در ماده ۲۰ قانون هوای پاک انباشت پسماند بیمارستانی، ساختمانی، کشاورزی و زراعی در معابر عمومی و فضای باز و سوزاندن آن‌ها جرم است و برای خاطیان جرایمی در نظر گرفته شده است.


وی افزود :  ۷۰ درصد پسماند ها تر و ۳۰ درصد پسماند ها خشک هستند، برخی از این پسماندهای‌ تر در محل‌های مناسب تبدیل به کمپوست می‌شوند ، اساس موضوع و هدف ما بر این است که تفکیک صحیح در مبدا و منازل صورت گیرد.

این مقام مسئول در مورد پسماند سوزی‌ها گفت: در ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن پسماند جزء مصادیق مجرمانه است، این قانون شامل سوزاندن در پسماند سوز‌های غیر استاندارد هم می شود ، در بخش‌های محدودی از کشور پسماند سوزی رخ می دهد، در تهران، در منطقه آراد کوه یک سیستم زباله سوز شهری با ظرفیت ۲۰۰ تن در روز با مدیریت شهرداری تهران کار می‌کند که دارای مجوز‌های لازم از محیط زیست است و خروجی‌های آن توسط آزمایش گاه‌های معتمد مورد سنجش قرار میگیرد .

پسندیده تصریح کرد : در حال حاضر در مجتمع دفع و پردازش آرادکوه، پسماند‌های شهری جداسازی و کمپوست (کودآلی) تولید می‌شود، با توجه به میزان بسیار زیاد ضایعات تولیدی در شهر تهران که روزانه بالغ بر ۷۰۰۰ تن است و هم چنین با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد پسماند‌های شهر تهران را مواد آلی به خود اختصاص می‌دهد، استفاده از فرایند کمپوست سازی به جهت دفع صحیح و بهداشتی ضایعات تولیدی و انجام پردازش علمی بر روی ضایعات تولیدی، منطقی به نظر می‌رسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بازیافت پسماند

در این مجتمع پسماند‌های آلی از پسماند‌های خشک جداسازی شده و در فرایند هوادهی (روش ویندرو) به کمپوست تبدیل می‌شود و مواد خشک به روش‌های بهینه جدا سازی شده و به چرخه تولید باز خواهند گشت که این موجب بهبود محیط زیست شهری و بهبود وضعیت اجتماعی و بهداشتی مردم خواهد شد. کاهش شیرابه و عدم تولید گاز‌های گلخانه‌ای (متان)، کاهش میزان مواد دفنی و افزایش طول عمر مراکز دفن، جلوگیری از دفن مواد با ارزش از دیگر مزایای زیست محیطی احداث واحد‌های پردازش است. تهیه کمپوست از پسماند‌ها علاوه بر کاهش میزان پسماند‌های دفن شده و کاهش تولید شیرابه و گاز متان و بوی نامطبوع شده، باعث بهبود هوای منطقه و حفظ سلامتی افراد ساکن در اطراف مجتمع و حفظ بهداشت محیط نیز شده و اثرات اقتصادی دارد.

کاهش هزینه‌ها در مرکز دفن به دلیل جلوگیری از دفن پسماند ، تولید کمپوست، فروش آن و کسب در آمد  ، جلوگیری از هدر رفتن سالیانه چندین هکتار زمین ناشی از دفن پسماند‌ها ، ایجاد اشتغال و درآمدزائی  ، بازیافت پسماند‌های خشک با ارزش، فروش آن‌ها و کسب در آمد  از جمله این موارد است.

از آنجایی که یکی از اهداف استراتژیک مدیریت پسماند، کاهش تدریجی دفن و افزایش ظرفیت بازیافت و پردازش است لذا در این مجتمع، واحد‌های جدید پردازش پسماند‌ها و تولید کمپوست احداث شده است. احداث واحد‌های جدید پردازش و تولید کمپوست از دفن پسماند‌ها جلوگیری و از آلودگی آب، خاک و هوا جلوگیری نموده و موجب بهبود محیط زیست شهری و بهبود وضعیت اجتماعی و بهداشتی مردم خواهد شد.

احداث خطوط استحصال کود و گرانوله نمودن کمپوست، نظر به سیاست‌های کلان شهرداری تهران مبنی بر پردازش هرچه بیشتر پسماند و هم چنین کاهش اثرات سوء زیست محیطی حاصل از دفن پسماند به روش سنتی باعث تولید شیرابه، گاز متان و از بین رفتن اراضی می‌شود. با عنایت به اینکه کمپوست نابالغ حاصل از سایت‌های هوادهی دارای ناخالصی‌های مختلفی هستند، واحد‌های پالایش جدیدی با هدف افزایش خلوص کمپوست تولید و درجه بندی آن‌ها در مجتمع آرادکوه و با همکاری بخش خصوصی راه اندازی شده است. جدول ذیر آمار مربوط به تعداد و ظرفیت واحد‌های پالایش کمپوست در آرادکوه را نشان می‌دهد.

 

از سوی دیگر با توجه به سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر جایگزینی کود‌های بیولوژیک و کود کمپوست به جای کود‌های شیمیایی، با هدف افزایش مواد آلی در اراضی کشاورزی و حاصل خیز نمودن اراضی، تولید کود کمپوست با کیفیت و براساس استاندارد‌های روز جهانی از سوی دیگر برنامه‌های سازمان بازیافت می‌باشد که تولید کمپوست به شکل گرانوله و بسته بندی در کیسه‌های مختلف باعث کاهش هزینه‌های حمل و نقل و هم چنین استفاده راحت‌تر کشاورزان در سیستم‌های کود دهی به اراضی خواهد شد.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پسماند سوزی محیط زیست آلودگی هوا دفع پسماند شهرداری آرادکوه زباله سوز مدیریت پسماند دفن پسماند تولید کمپوست پسماند سوزی محیط زیست پسماند ها تن پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد

به گزارش قدس خراسان، حسن ابراهیمی عنوان کرد: زباله‌ها در مناطق شهری توسط شهرداری‌ها به نحو مطلوب جمع‌آوری می‌شود و مشکلی در این بخش وجود ندارد ولی بعد از جمع‌آوری و در زمینه تفکیک و دفع پسماند با معضل جدی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: زباله گاه‌ها (محل انباشت و دفن زباله‌های جمع‌آوری شده) شهرداری‌های گناباد استاندارد نیست و مدیریت لازم بر آن‌ها اعمال نمی‌شود و این معضل موجب پراکنده شدن پلاستیک و زباله‌های سبک در اطراف زباله گاه‌ها و در نتیجه آلودگی عرصه‌های منابع طبیعی می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: شهرداری‌های گناباد و شهرهای تابعه آن هیچ برنامه جامعی برای تفکیک پسماند و جمع‌آوری پسماندهای خشک ندارند.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری چهار جلسه کارگروه پسماند طی سال گذشته در گناباد افزود: با وجود مشکلات جدی در مدیریت پسماند ولی شهرداران و نماینده دهیاران اهتمام جدی برای حضور در این جلسه‌ها ندارند و این مسأله موجب شده که مصوبه‌های این جلسات به درستی اجرا نشود و ضمانت اجرایی نداشته باشد.
وی ادامه داد: در مناطق روستایی این شهرستان جمع‌آوری زباله‌ها با مشکلات جدی مواجه است و مورد تأیید محیط زیست نیست و تجمیع و دفن زباله‌های روستاها هم به صورت اصولی انجام نمی‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: در قانون موارد بازدارنده برای برخورد با اشخاصی که در مدیریت پسماند اهتمام جدی ندارند پیش‌بینی شده و تاکنون بیشتر تلاش شده است با برگزاری جلسات کارگروه مدیریت پسماند موضوع‌ها مطرح و پیگیری شود.
ابراهیمی افزود: در جلسه‌های کارگروه مدیریت پسماند سال گذشته به صورت مکرر بابت کوتاهی در مدیریت و دفع پسماند به مسوولان ذیربط اخطار داده شده و از ابتدای امسال در گشت‌های زیست محیطی این مسأله بررسی می‌شود.
وی اضافه کرد: اگر شهرداران و دهیاران به این مسأله عنایت کافی نداشته باشند و مصوبه‌ها را اجرا نکنند برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی مردم و جامعه از طریق مراجع قضایی با خاطیان برخورد می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد در خصوص مشکلات جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی گفت: بر اساس قانون مراکز درمانی و مطب‌های پزشکی موظف هستند که زباله‌های خود را به مرکز امحای زباله‌های پزشکی انتقال داده و بعد از بی‌خطرسازی آن‌ها را به شهرداری‌ها تحویل دهند.
ابراهیمی افزود: انباشت زباله‌های بیمارستانی و مراکز درمانی در سطل زباله سطح شهر ممنوع است و در صورت مشاهده این مسأله با خاطیان برخورد می‌شود و باید بعد از بی‌خطرسازی برای دفن آن‌ها در زباله گاه‌ها تحویل شهرداری‌ها داده شود.
وی با بیان این که مصوبه‌های کمیته پسماند زباله‌های بیمارستانی تاکنون اجرا نشده است از پزشکان خواست به عنوان متولیان بهداشت و سلامت جامعه در بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی و مراکز درمانی مطب‌های خود اهتمام بورزند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: این اداره با همکاری شهرداری شهر کاخک از توابع این شهرستان و همراهی صنایع، گروه‌های مردمی دوستدار محیط زیست در هفته زمین پاک امسال به صورت نمادین و با هدف ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست و پاسداری از زمین، رودخانه این شهر را پاکسازی کردند.
ابراهیمی، پاکسازی عرصه‌های منابع طبیعی روستای زیرجان، قله بنفش و پارک جنگلی قوژد گناباد با همکاری دوستداران محیط زیست را از سایر برنامه‌های هفته زمین پاک برشمرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد