Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، نشست مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با هیئت مدیران و کارشناسان ادارات کل کمیسیون اروپا در محل مجموعه جهانی کاخ گلستان برگزار شد.

در این نشست که عصر یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ برگزار شد و مدیرانی از وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، مهم‌ترین محورهای همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا در حوزه‌های مأموریت‌های سه‌گانه این وزارتخانه بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سارا رینالدی رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی اداره کل بین‌الملل کمیسیون اروپا در سخنانی گفت: به‌طور حتم با توجه به ظرفیت‌های فراوان ایران در حوزه گردشگری و نیز آثار تاریخی و صنایع‌دستی این امکان وجود دارد تا زمینه‌های همکاری بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزه‌های یادشده گسترش یابد.

تدوین برنامه همکاری هفت ساله بین ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده

رینالدی اظهار کرد: برنامه همکاری هفت ساله بین ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده تدوین خواهد شد. این استراتژی هفت ساله موضوعات مختلفی را در بر می‌گیرد که یکی از آن‌ها همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی است که البته بخش مهمی از این برنامه هفت ساله به حساب می‌آید. این برنامه شامل کمک به مدیریت گردشگری، افزایش آگاهی در جهان نسبت به ایران، حمایت از حوزه میراث‌فرهنگی، ایجاد کانال‌های گفت‌وگو بین هنرمندان صنایع‌دستی ایران و اتحادیه اروپا و … است.

رینالدی خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی که از سوی ایران در این نشست معرفی شده‌اند پروژه‌های بسیار عالی هستند. البته سرمایه‌گذاری در این باره بر عهده بخش خصوصی است و ما از این سرمایه‌گذاری به‌طور حتم حمایت خواهیم کرد.

موزه ملی و اورامانات نمونه‌ای برای همکاری ایران و کمیسیون اروپا

در ادامه محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به مهم‌ترین محورهای همکاری بین ایران و اروپا افزود: موزه‌ها مهم‌ترین محور همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا می‌تواند باشد و در این میان موضوعاتی مثل بازسازی و استفاده از فناوری‌های نوین در موزه‌های مهمی مثل موزه ملی ایران می‌تواند یکی از اصلی‌ترین اقدامات مشترک باشد.

او همچنین به ثبت جهانی اورامانات / هورامان اشاره کرد و افزود: این منطقه به عنوان یک سایت مهم از سوی یونسکو ثبت جهانی شده و این سایت نیز می‌تواند محور همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا قرار گیرد.

کارگر خاطرنشان کرد: حفاظت از بناهای تاریخی، اقتصادی کردن میراث‌فرهنگی، خواهرخواندگی بین شهرهای فرهنگی ایران و اروپا، استرداد اموال تاریخی، معرفی فرهنگ و تمدن ایران و … نیز می‌تواند محورهای دیگر همکاری‌ها بین ایران و کشورهای اروپایی باشد.

همچنین جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران نیز در این نشست گفت: آثاری که در موزه ملی ایران نگهداری می‌شوند متعلق به بشر هستند و برای صیانت از آن‌ها نیازمند همکاری‌های بین‌المللی هستیم. ما پروژه به‌سازی موزه ملی ایران را دنبال می‌کنیم که این پروژه می‌تواند محور همکاری ایران با کشورهای کمیسیون اروپا باشد.

او خاطرنشان کرد: موزه ملی ایران با کشورهای اتحادیه اروپا از جمله موزه لوور همکاری دارد. این در حالی است که باستان‌شناسانی از کشورهای اتحادیه اروپا در کاوش‌های مختلف با ایران همکاری دارند.

کد خبر 5374195 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: اتحادیه اروپا رئیس کمیسیون اروپا میراث فرهنگی شهرداری تهران قوه قضاییه لایحه بودجه 1401 وزارت آموزش و پرورش لایحه بودجه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آلودگی هوا سازمان تامین اجتماعی ناجا روز پرستار آتش سوزی یوسف نوری تصادفات رانندگی شورای شهر تهران ایران و اتحادیه اروپا ایران و کمیسیون اروپا همکاری بین ایران کمیسیون اروپا اتحادیه اروپا موزه ملی ایران صنایع دستی هفت ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۹۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد