Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم رئیسی به مجلس رفت و بعد از نطقی به‌نسبت طولانی در دفاع از لایحه‌ای که در دولت تحت امرش به‌منظور ساماندهی و مدیریت دخل و خرج سالانه کشور در سال 1401 تدوین و تصویب شده، لایحه بودجه 1401 کل کشور را تقدیم رئیس مجلس کرد.

پیرو روالی نانوشته که طی چندسال اخیر همزمان با تقدیم لایحه بودجه به مجلس رقم می‌خورد،موجی از واکنش شهروندان در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی نسبت‌به این یا آن بند و ماده و تبصره لایحه دولت به راه افتاد که باتوجه به برخی تصمیمات عجیب دولت در تدوین این لایحه، واکنش کاربران و کارشناسان نسبت‌به آن نیز انتقادی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقادهایی نسبت‌به افزایش چشم‌گیر بودجه سازمان صداوسیما یا نیروهای مسلح، آن هم در حالی که حقوق کارکنان دولت با افزایشی حداقلی روبرو بوده و از دیگر سو در شرایطی که هنوز سایه کرونا بر اقتصاد مملکت سنگینی می‌کند و بسیاری از کسب‌وکارها همچنان پس از 2 سال از ورود کرونا و محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری، نتوانسته‌اند به شرایط پیش از ورود کووید-19 بازگردند، دولت می‌خواهد بخش عمده درآمدهایش را ازطریق دریافت مالیات تامین کند. شرایطی که درمجموع به باور یک نماینده پیشین مجلس، با نگاهی واقع‌بینانه، اگر ناظر بر وخامت بیشتر اوضاع نباشد، منجر به تدوام وضع کنونی تا پایان سال آینده خواهد بود. 

جلال جلالی‌زاده  می‌گوید: «وقتی دولت لایحه بودجه سالانه را تقدیم مجلس می‌کند، باید باتوجه به نظرات کارشناسان، مسائل مهم جامعه را در بودجه جای دهد و با درنظر گرفتن تجارب بودجه‌ریزی طی سنوات گذشته، در میزان اعتباراتی که به نهادها و ارگان‌هایی تخصیص می‌دهد که خروجی مشخصی نداشته و فاقد اثرگذاری در جامعه هستند، تجدیدنظر کند.» 

این عضو ارشد حزب اتحاد ملت با اشاره به نارضایتی و گلایه شهروندان نسبت‌به تخصیص اعتبارات سنگین به نهادهایی همچون سازمان صداوسیما، می‌گوید: «صداوسیما به‌عنوان رسانه حاکمیتی که به طور نسبی از کمترین میزان مخاطب برخوردار است و هرگز قادر به دستیابی به اهداف تعیین شده به‌ عنوان «رسانه ملی» نبوده، امروز با افزایش بیش از 50 درصدی اعتبارات تخصیصی مواجه است و طبیعی است که شهروندان نسبت‌به چنین تصمیمی معترض باشند.»

جلالی‌زاده با بیان این‌که «دولت باید در تخصیص اعتبار برای ردیف‌هایی که فاقد کارآیی بودند، خودداری کند»، می‌گوید: «متاسفانه باتوجه به شرایطی که در انتخابات شاهد بودیم، دولت قادر به تصمیم‌گیری مستقل نیست و نمی‌تواند با درنظر گرفتن شرایط جامعه، از تخصیص اعتبارات ناضرور برای بخش‌های مختلف که فاقد کارایی هستند، خودداری کنند. امروز صداوسیما به‌عنوان یک رسانه انحصاری که در خدمت نگاهی خاص است، عملاً مخاطب چندانی ندارد. حال آن‌که شهروندان ازطریق شبکه‌های اجتماعی و دیگر رسانه‌ها نیاز خود را برطرف می‌کنند.» 

او همچنین با انتقاد به پیش‌بینی درآمد بسیار بالا از محل دریافت مالیات از شهروندان گفته است: «در شرایطی که کشور هنوز سخت درگیر شرایط کرونایی است و اقتصاد و بازار به این دلیل مضاعف، در رکورد به‌سر می‌برد، دولت نمی‌تواند از مردم مالیات سنگین طلب کند. چراکه مردم فاقد پشتوانه مالی بوده و تورم شدید همزمان با رکود اقتصاد و تولید، شهروندان را در تامین زندگی روزمره با چالش مواجه ساخته است.» 

او می‌گوید: «انتظار این است که مجلس با شهامت در راستای منافع ملت، روند بررسی و تصویب لایحه بودجه را دنبال کند و با چکش‌کاری کلیات بودجه و حذف برخی ردیف‌های ناضرور در این سند دخل و خرج سالانه مملکت، تعادلی نسبی برقرار کند اما متاسفانه باید بگوییم که این اتفاق بسیار بعید است.» 

23217

کد خبر 1582317

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حزب اتحاد ملت لایحه بودجه سازمان صدا و سیما لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۰۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

زی‌سان: بررسی حساب و کتاب‌های گیج کنند‌های که در ابلاغیه حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ می‌بینیم بر اســاس آیین نامــه حقوق و دســتمزد بخش خصوصی در سال، ۱۴۰۳ حداقل مزد ۳۵ و نیم درصد افزایش پیــدا کرده اســت. 

یعنی حداقل دستمزد کارگرانی که به آنها حداقلی بگیر گفته می‌شـود از ۵ میلیــون و ۳۰۸ هــزار تومان به ۷ میلیون و ۱۸۲ هزار تومان تبدیل شــده که البتــه این خالــص رقم دریافتی آنها نخواهد بــود. 

از آنجایــی که همــه کارگران حداقلی بگیر نیستند و گروه بزرگتر کارگر‌ها در رده‌های دیگر دستمزدی قرار میگیرند میزان افزایش حقوق آنها هــم اهمیــت دارد. اینطور که شورای عالی کار در نهایت تصمیم گرفــت و بعضــی از نماینده‌های کارگری را هم عصبانی کرد، غیر از حداقلــی بگیر‌ها بقیــه گروه‌های کارگــری باید حداقــل ۲۲ درصد افزایش حقوق داشــته باشند.

این شکاف ۱۳ درصدی بیــن حقوق حداقلی بگیر‌ها و ســایر رده‌های شغلی اگرچه صدای فعالان کارگری را در آورده، اما چندان غیر عادی نیســت. دو ســال پیش که حداقل حقوق کارگران بیشتر از ۵۷ درصد رشد کرد، سایر رده‌های درآمدی ۳۸ درصد رشد دســتمزد داشتند یا در ســال ۹۸وقتی حداقلی بگیر‌ها با رشــد ۳۶ درصدی حقــوق روبه رو شدند، بقیه رده‌های دستمزدی فقط ۱۳ درصد افزایش دستمزد گرفتند.

نماینده‌های کارفرمایی میگویند ســایر رده‌های درآمدی هم قدرت چانه زنی زیادی دارند هم بعضا حقوق‌های بالایی دریافت میکنند پس چندان نیازی به حمایت شورای عالــی کار ندارند امــا نماینده‌های کارگــری میگوینــد کارگرانی که چنــدان حقوق بالاتری نســبت به حداقل نداشــته اند و تعدادشان هم بسیار زیاد است قربانی بزرگ چنین شکافی هستند. 

یکی از نکته‌هــای قابل توجه در مورد حقوق کارگران پایه سنوات آنها اســت. در واقــع بــه رقــم حقوق کارگرانی که بیشــتر از یک سال در یک مجموعــه کار کرده انــد پایه سنواتی هم اضافه میشود که برای ســال ۱۴۰۳ بدون تغییــر مانده و روزانه ۷ هزارتومــان یعنی ماهانه نزدیک بــه ۲۱۰ هزار تومان در نظر گرفته شــده اســت.

همچنین یک میلیــون و ۴۰۰ هزارتومان کمک هزینه خرید خواروبار یا همان بن کارگری هم باید به حقوق کارگران اضافه شود که نسبت به سال گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است. یک ۹۰۰ هزار تومان هم بابت حق مســکن و یک ۵۰۰ هزار تومان هم بابت حق تاهل به کارگــران تعلق میگیرد که هــم کارگران زن و هم کارگران مرد را در بر میگیرد.

به این ترتیب حداقــل حقــوق کارگران متاهل بدون فرزند بــه ۹میلیون و ۸۸۸هزار تومان میرسد و حداقل حقوق کارگران دارای دو و سه فرزند هم به ترتیب ۱۰ میلیون و ۸۹۰ هزارتومــان و ۱۱ میلیــون و ۱۰۷ هزار تومان خواهد بود.

در نهایت بد نیست یک نگاهی هم به کف و سقف عیدی سال ۱۴۰۳ بیندازیم که در انتهای سال و اواخــر بهمن و اوایل اســفند به دست کارگران میرســد. مبنای عیدی کارگران پایــه حقوق آنها است، اما شورای عالی کار برای آن سقفی هم تعیین میکند تا شکاف زیادی بین عیدی حداقلی بگیر‌ها و بقیه ایجاد نشــود.

بــه این ترتیب حداقل عیدی سال ۱۴۰۳ دو برابر کف پایه حقوق یعنی ۱۴ میلیون و ۳۶۵ هزار تومان و حداکثر آن، سه برابر حقوق پایه یعنی بالغ بر ۲۱/۵ میلیون خواهد بود.


منبع: کانال پیش بینی اقتصادی

tags # حقوق کارگران سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان