Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه «فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه‌اندازی  شده است و در سریع‌ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می‌پردازد

«زنان کارتن خواب محلی برای اسکان ندارند» یکی از عناوینی بود که از طریق مخاطبان در این سامانه به ثبت رسید که موضوع را پیگیری کردیم.

کارتن خوابی و بی‌خانمانی زنان  از جمله مسائل اجتماعی بسیار مهمی که نه تنها اهواز بلکه اکثر کلانشهرهای کشور با آن درگیر هستند و در سال‌های اخیر با توجه به وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوارها به شکل جدی‌تری گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از شهرها و کلانشهرهای کشور زنان بی‌خانمان شب‌ها به مددسراهای شهرداری روانه می‌شوند تا شب‌ را با امنیت و آرامش بیشتری  به صبح برسانند، بخشی از زنان نیز  توسط گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری‌ها شناسایی و به مددسراها ارجاع داده می‌شوند.

این در حالی است که زنان کارتن خواب در اهواز و سایر شهرهای استان سرپناه اصلی و دائمی آن‌ها خیابان بوده و برخی از آن‌ها با افرادی به صورت غیر رسمی زندگی می‌کنند از طرفی با وجود  چندین سال مطالبه گرمخانه به عنوان محلی برای اسکان زنان بی‌خانمان  از شهرداری اهواز این مهم محقق نشده است.

اهواز کلانشهری بدون گرمخانه برای زنان

بنفشه حدادی رئیس کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در خصوص حمایت از افراد بی‌خانمان وجود داشت در سال 1378 آیین نامه‌ایی به تصویب شورای عالی اداری رسید، که این آیین نامه معروف به آیین نامه ساماندهی متکدیان و افراد بی خانمان است.

وی افزود: در این آیین نامه دستگاه‌هایی مانند شهرداری، بهزیستی ،کمیته امداد، دادگستری، اداره کل فنی و‌حرفه‌ای استان، اداره زندان‌ها، بیمه سلامت، خدمات درمانی، تامین اجتماعی، فرمانداری، استانداری، اداره کار و امور اجتماعی و.... مسؤول رسیدگی به این موضوع شدند.

رئیس کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری گفت: افراد مورد مشمول این قانون، افراد معلول و ناتوان اعم از جسمی و ذهنی، بی سرپرست، مجهول الهویه، در راه مانده، گمشده، متواری، افراد نیازمند غیر حرفه‌ای، متکدیان و ولگردان حرفه‌ای هستند.

حدادی بیان کرد: در کنار این آیین نامه ماده 16 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر نیز وجود دارد که در خصوص معتادین متجاهر ورود می‌کند.

وی افزود: قانون گذار در خصوص بی‌خانمان‌هایی که معتاد، بیمار مزمن روانی و یا غیر مزمن، دارای معلولیت و یا عقب مانده ذهنی هستند و یا سالمند رها شده باشند نیز  قانون و آیین نامه مخصوص وضع کرده است.

حدادی با بیان اینکه کلیه این قوانین و آیین نامه‌های وضع شده نشان از اهمیت این موضوع دارد، عنوان کرد: در بسیاری از شهر‌های ایران گرمخانه‌هایی برای حمایت از افراد بی خانمان ایجاد شده است اما در اهواز و استان با وجود آمار بالای افراد بی‌خانمان و شرایط بد آب و هوایی از گرمخانه بهره نمی‌بریم.

وی افزایش بیماری‌های جسمانی و روانی، انتقال بیماری‌های واگیردار، تخریب اموال عمومی، اعتیاد به مواد مخدر، تکدی‌گری، سرقت، فحشا و... را از جمله پیامدهای بی خانمانی و کارتن‌خوابی برشمرد، و گفت: افراد بی‌خانمان به دلیل اینکه در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مطلوبی قرار ندارند، به جرایم و انحرافات اجتماعی روی می آورند تا از این طریق بتوانند زندگی خود را بگذرانند.

آمار دقیقی از زنان بی‌خانمان نداریم

 مریم پورهادی فعال حوزه زنان با بیان اینکه نداشتن آمار  زنان بی‌خانمان در جامعه معضل جدی است، اظهار کرد: قطعاً ارائه آمار صحیح  و دقیق از سوی دستگاههای اجرایی می‌تواند به حل مشکل کمک بسیاری بکند.

وی افزود: ضرورت وجود گرمخانه (مددسرا ) برای استان خوزستان به جد پیگیری و اجرایی نشده است که مهمترین دلیل آن نداشتن آمار صحیح و دقیق از تعداد زنان  و مردان معتاد و کارتن خواب در سطح کلانشر اهواز و استان است.

این فعال حوزه زنان با اشاره به طرح گرمخانه در سطح مناطق 12 گانه شهرداری تهران در حال اجرا است، گفت: از مسؤولان مربوط و متولی امور شهری انتظار می‌رود به منظور ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌ها در آینده در اجرای طرح گرمخانه مساعدت کنند.

وجود یکهزار و ۶۰ زن معتاد شناسنامه دار در اهواز

 طیبه جعفری مددکار اجتماعی و فعال حوزه زنان نیز اظهار کرد: اهواز کلانشهری است که از نظر وسعت حاشیه نشینی دومین شهر ایران است و خروجی حاشیه‌نشینی چیزی جز  فقر و اعتیاد و آسیب های اجتماعی نیست.

وی افزود: طبق آمار رسمی در کلانشهر اهواز تعداد یک هزارو 60 زن معتاد شناسنامه دار خدمات روزانه دریافت می‌کنند که قطعا آمار غیر رسمی بیش از این است.

این مددکار اجتماعی با طرح این سوال مبنی بر اینکه آیا از این تعداد ما زنان کارتن خواب نداریم، گفت: در حوزه زنان خشونت دیده و یا تحت خشونت نیز ما گاهی با مواردی مواجه می‌شویم که به ناچار در خیابان‌ها سرگردان می‌شوند.

جعفری بیان کرد: وجود دختران فراری، زنان مصرف‌کننده مواد، زنان بدسرپرست و...  ضرورت وجود گرمخانه  در استان را امری اجتناب ناپذیر کرده است.

وی عنوان کرد: در سازمان بهزیستی مراکزی برای گروهی از این زنان تعریف شده است  اما با ظرفیت پذیرش محدود و حکم قضایی مواجه هستند و دود این محدودیت ها و نبود گرمخانه در چشم همه ما به عنوان شهروند خواهد رفت.

دو هزار و 700 زن بی‌خانمان

یکی از فعالان حوزه زنان در سال 97  با اشاره به نبود آمار دقیق از زنان بی‌خانمان در اهواز، گفت: تعداد دو هزارو 700 نفر زن بی‌خانمان  و بالغ بر 80 پاتوق  برای آنها در اهواز شناسایی شده است که این افراد هیچگونه محلی برای شب خوابی ندارند.

به گزارش خبرگزاری فارس، شهروندانی که محلی برای سکونت و یا شب خوابی ندارند را به «بی خانمان» یا «کارتن خواب» تعبیر می کنند.

در صورت تمایل از این کمپین حمایت کنید «زنان کارتن خواب محلی برای اسکان ندارند»

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اهواز زنان کارتن خواب گرمخانه نبود گرمخانه مددسرا افراد بی خانمان زنان کارتن خواب زنان بی خانمان آیین نامه حوزه زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- عاطفه قلع ریز: شورای اسلامی شهر اصفهان اخیراً آمار نقاط جرم خیز یا همان نقاط بی دفاع شهری اولویت دار اصفهان را بالغ بر یک هزار نقطه اعلام کرده است که پیش از این آمار این نقاط به صورت تفکیک شده نزدیک به ۷ هزار نقطه اعلام شد.

رصدخانه فرهنگی اصفهان بالاترین نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری را در اصفهان به ترتیب در منطقه (سه، چهار، پنج، یک و دو) اعلام کرده که نشان از درگیری مناطق برخوردار شهر اصفهان با بالاترین میزان جرم و آسیب‌های اجتماعی است.

اصفهان طی سال‌های اخیر اصفهان به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک‌سو و فرسودگی و تخریب مناطق قدیمی از سوی دیگر با رشد نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری مواجه است.

نقاط بی دفاع شهری در مناطق مختلف اصفهان باعث شده که بخش‌هایی از شهر خالی از سکنه شوند و مناطقی را برای حضور مجرمان و فرار سرمایه‌گذاران آماده کرده‌اند.

فرزانه کلاهدوزان، رئیس کمیسیون ویژه خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۸۰۰ نقطه بی دفاع شهری شناسایی شده است، افزود: عدم رویت‌پذیری، محاط بودن و نبود فرصت نظارتی، خلوتی و تاریکی، بی ثباتی و ناپایداری جمعیت، ازدحام و تراکم جمعیت، فرسودگی و آشفتگی فضا خصوصیت اصلی فضاهای بی دفاع شهری و فقدان عنصر نظارت اجتماعی است.

وی توضیح داد: فضاهایی که در آن رفت و آمد کم است (روز یا شب) یا در صورت استمداد احتمال یا امکان کمک رسانی به فردی که مورد تهاجم واقع شده کمتر است، جسارت بیشتری را به مجرمان برای ارتکاب جرم می‌دهد.

لزوم توجه شهرداری به رفع نقاط بی دفاع شهری اصفهان

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: فضاهای بی‌دفاع مناسب‌ترین نقطه برای مزاحمان و مجرمان هستند، فضاهای اطراف تقاطع بزرگراه‌های درون شهری، اطراف و زیرپل‌های درون شهری کم رفت و آمد (بدون کاربری اجتماعی)، فضاهای مجاور ساخت و سازی‌های نیمه‌کاره و به ویژه رها شده، این فضاها اغلب جایگاه امنی برای خلاف‌کاران است و طبعاً کمین‌گاه مناسبی برای آنکه در ساعات کم رفت و آمد مورد استفاده برای حمله قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اطلاعات مناطق بی دفاع شهری از ۱۳۷ استخراج و در کمیسیون ویژه بانوان شورا مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: زنان و کودکان بیشترین قربانیان این نقاط هستند و سه ارگان خدمات شهری، محیط زیست، معاونت تخلفات شهری و زیباسازی شهرداری اصفهان در عدم شکل گیری نقاط بی دفاع شهری و رفع این نقاط نقش پررنگ‌تری دارند.

کلاهدوزان با اعلام اینکه سازمان زیباسازی شهری از طریق المان‌های نوری باید نقاط تاریک شهر که محلی مناسبی برای جرم خیزی شده را رفع کند، گفت: همچنین معاونت تخلفات شهری با حصارکشی دورتادور ساختمان‌های نیمه کاره می‌تواند از تبدیل شدن آن به یک مکان جرم خیز ممانعت کند.

ستاره عباسی، محقق و پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در اصفهان که بیش از یک دهه است منحصراً در این عرصه مشغول به کار است با اعلام اینکه هر روز به جمعیت بانوانی که دچار آسیب شده‌اند افزوده می‌شود به خبرنگار مهر گفت: با توجه به روند رو به افزایش آنها مکان برای نگهداری این زنان دیده شده که با ایجاد یک مکان امن از آسیب دیدن بیشتر آنها ممانعت شود.

دستگاه‌های دولتی در کارگروه آسیب‌های اجتماعی فقط حاضری می‌زنند

وی با بیان اینکه در حالی کارگروه آسیب‌های اجتماعی در استانداری اصفهان با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیش از یک سوم دستگاه‌های حاضر در این کارگروه اقدامی برای رفع آسیب‌های اجتماعی نمی‌کنند، طی مطالعه‌ای که بر روی این زنان صورت گرفت بسیاری از آنها به دلیل نداشتن یک حامی مالی، بی خانمانی و بی کسی در یک مقطعی دچار آسیب شده‌اند.

این محقق گفت: اگر چه تاکنون این افراد را برای تأمین مالی به ارگان‌های مختلف برای اشتغال‌زایی معرفی کرده‌ایم اما چون دستمزد پایین دریافت می‌کردند با ساعات کاری بالا، ماندگاری این افراد در این مشاغل به چند روز ختم می‌شد.

لزوم اصلاح قوانین برای کاهش جمعیت زنان آسیب دیده اصفهان

وی خاطرنشان کرد: غالب این بانوان دچار آسیب، متأهل هستند که از سوی خانواده در یک دوره‌ای طرد شده اند یا از خانواده‌هایی با سطح مالی پایین هستند و یا در مواردی به اجبار دچار آسیب شده‌اند.

این پژوهشگر افزود: زنان آسیب دیده‌ای نیز هستند که با حمایت و نگهداری آنها توانسته‌اند مسیر درست زندگی را پیدا کنند و بیش از ۴ سال در فضایی که با همکاری شهرداری اصفهان و استانداری در اصفهان ساخته شده، نگهداری شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که از جمعیت این زنان کاسته شود، ادامه داد: غالب این زنان کسانی هستند که همسران آنها به دلایل مختلفی در زندان به سر می‌برند یا به دلیل قاچاق مواد مخدر اعدام شده‌اند؛ اگر مسؤولان امر تمهیداتی بیندیشند مردان به دلیل بدهی سال‌ها در زندان نباشند و زنان دارای فرزند برای تأمین مخارج دچار آسیب نشوند می‌توان نسبت به کاهش این آسیب امیدوار بود.

به گفته عباسی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اصفهان اصلاً شرایط مناسبی ندارد و اصفهان مقری شده برای گم شدن در جامعه که این زنان از شهرهای دیگر به آن پناه می‌آورند و آمار در این خصوص نگران کننده است.

وی ادامه داد: موضوع زنان و سکونت‌گاه‌های غیررسمی یا فضاهایی که تعریف جدی از رفع مشکلات اجتماعی ندارد، مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی افزود: افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند از امنیت روانی، اجتماعی، اقتصادی و … برخوردار نیستند که همین موضوع آسیبی به ساکنان چنین مناطقی وارد می‌کند.

جمعیت اصفهان در یکصد سال اخیر از هشتاد هزار نفر به بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. این میزان از صنعتی‌شدن افسارگسیخته و شهرنشینی بدون شهرگرایی و توسعۀ پایدار سبب ایجاد محله‌هایی شده است که می‌توان آنها را محله‌های فوق بدخیم یا نقاط بی دفاع شهری نامید؛ محله‌هایی که در آنها بسته‌ای از آسیب‌های اجتماعی به‌همراه جرایم خشن و احساس امنیت پایین وجود دارد. در کنار این مسائل، فقر، بیکاری، وجود بافت‌های فرسوده و امکانات ناچیز رفاهی و خدماتی، هرگونه امید به بهبود وضعیت آنها را از بین برده است و به نوعی در بافت مرکزی شهر اصفهان شاهد محله‌های خالی از سکنه هستیم.

محلات بی‌دفاع شهری که امروزه شورا و شهرداری اصفهان را بر آن داشته است که نگاه ویژه‌تر و جدی تری به این مقوله داشته باشند و در همین ارتباط کمیسیون ویژه خانواده و زنان و جوانان از یکسال گذشته تشکیل شده که ضمن هویت بخشی به این اقشار، شهری امن را برای طبقات در معرض آسیب‌های اجتماعی شکل دهد.

کد خبر 6091772

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • وزیر کار : طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • برگزیدگان ششمین دوره کنگره ملی شعر خلیج فارس معرفی شدند
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه