Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@06:36:01 GMT

مذاکرات، خط تحریف و چند نکته قابل تامل

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۱۹۵۲

رونق اقتصادی نه صرفا در گرو لغو تحریم‌ها که در گرو کارآمدی، وحدت ملی در رفع کاستی‌ها و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای است. این همان حقیقتی است که غرب به دنبال وارونه جلوه دادن آن است.

خبرگزاری میزان - بنا به اعلام نورنیوز، مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ برای لغو تحریم‌ها در وین در حالی در جریان است که بیشترین تقلای طرف غربی خط «تحریف» است تا از آن برای متشنج‌سازی فضای داخل ایران، بر هم زدن تمرکز تیم ایران در مذاکرات و امتیازگیری بیشتر استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چارچوب تحولاتی مشاهده می‌شود که روایت حقیقی آن‌ها برای زدودن پرده وارونه‌نگاری غرب امری قابل توجه است.

نخست؛ ایران از ابتدا با حسن‌نیت و تلاش برای رسیدن به توافق مطلوب ضمن استفاده از کارشناسان خبره، چند بسته پیشنهادی روی میز مذاکرات قرار داده که اگر غرب واقعا به دنبال توافق باشد باید از آن استقبال کند، حال آنکه رویه تهدید و تشدید فشار و تحریم را در پیش گرفته است.

«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس در اندیشکده چتم‌هاوس و سپس در نشست گروه ۷ در لندن، بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام گفته؛ مذاکرات وین آخرین شانس ایران برای پیوستن به برجام است!

در همین حال خزانه‌داری آمریکا نیز تحریم‌هایی علیه چند نهاد و شخصیت ایرانی اعمال کرده است.

از سوی دیگر بایدن نیز در توجیه نظامی‌گری آمریکا در منطقه ادعای حضور در عربستان برای مقابله با ایران را سر داده است.

وزیر خارجه تازه‌کار و بی‌تجربه آلمان نیز که تلاش دارد تا نزدیکی خود به آمریکا و صهیونیست‌ها را در همان روز‌های اول کاری‌اش اثبات نماید، از غیر سازنده بودن پیشنهاد و عملکرد مذاکراتی ایران سخن می‌گوید.

نگاهی بر این مواضع به خوبی آشکار می‌سازد که ادعا‌هایی که ایران را متهم به رفتار‌ها و خواسته‌های بدون منطق کرده اند، مواضعی کاملا غیرمنطقی و صرفا در چارچوب جوسازی برای امتیازخواهی بوده است.

نکته مهم آنکه ایران به هیچ عنوان از برجام خارج نشده است و حتی کاهش تعهدات برجامی آن نیز در قالب بند‌های ۲۶ و ۳۷ برجام بوده است و این آمریکا بوده که از برجام خارج و اروپا نیز فاقد اقدام عملی برای اجرای تعهدات برجامی‌اش بوده است.

دوم؛ بعد دیگری که نیازمند روایت واقعی برای مقابله با روایت دروغین غرب است درباره محور مذاکرات است، چه، محور مذاکرات صرفا درباره رفع تحریم‌ها و تعهدپذیر شدن آمریکا و اروپاست، نه مسئله هسته‌ای و یا حاشیه‌هایی همچون موشکی و منطقه‌ای.

سوم؛ محور دیگر خط تحریف را در ادعای گزینه‌های روی میز می‌توان مشاهده کرد. مواضع برخی مقامات غربی از جمله وزرای دفاع و خارجه آمریکا مبنی بر گزینه نظامی روی میز به دور از هرگونه پایه معقولی است چرا که جهانیان اذعان دارند که آمریکا و تمام متحدانش جرات اقدام نظامی نداشته و ادعای آن‌ها بیشتر به یک طنز بی‌معنا شباهت دارد.

چهارم؛ طی روز‌های اخیر برخی افراد و محافل رسانه‌ای التهاب مصنوعی بازار را به ابزاری برای فشار بر تیم مذاکره‌کننده ایران برای عقب‌نشینی در مذاکرات تبدیل کرده‌اند حال آنکه این تحولات ارتباطی به مذاکرات ندارد و البته با تدابیر ارکان اقتصادی دولت و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای و اقتصادی در حال مدیریت است.

حقیقت آن است که رونق اقتصادی نه صرفا در گرو لغو تحریم‌ها و وعده‌های گاه و بی‌گاه غرب که در گرو کارآمدی، وحدت ملی در رفع کاستی‌ها و مشکلات و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای است. این همان حقیقتی است که غرب به دنبال وارونه جلوه دادن آن و معرفی خود از متهم به ناجی است.

بیشتر بخوانید: دومین بیانیه تروئیکای اروپایی و طرح موضوعات تکراری

انتهای پیام/

برچسب ها: مذاکرات وین تحریم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مذاکرات وین تحریم تحریم ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۱۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را به صورت موقت کاهش داده است.

بنابراین، خزانه داری ایالات متحده اجازه معامله نفت، گاز و الوار با بانک‌های روسیه را صادر کرده است.

 این تصمیم موقت است و تا ۱ نوامبر ۲۰۲۴ معتبر است با این حال، احتمال تمدید آن وجود دارد.

کاهش تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه شامل بانک دولتی توسعه و امور اقتصادی خارجی، شرکت سهامی عام اوتکریتی، شرکت سهامی ساوکومبانک، سبربانک روسیه، بانک وی تی بی سهامی عام، آلفابانک، روسبانک سهامی عام، بانک زنیت، بانک سن پترزبورگ و بانک مرکزی فدراسیون روسیه می‌شود.

وزیر انرژی آمریکا اخیرا اعلام کرد دولت جو بایدن احتمال اعمال تحریم علیه کشور‌هایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ اوکراین می‌خرند، منتفی ندانسته است، ولی درباره تاثیر این اقدام روی بازار‌های نفت دقت دارد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا همراه با انگلیس و کانادا ممنوعیت‌هایی درباره خرید نفت روسیه اعمال کرده اند، ولی واشنگتن تحریم‌های ثانویه علیه کشور‌هایی وضع نکرده است که نفت مسکو را می‌خرند. این مدل تحریم اقدامی است که آمریکا علیه کشور‌هایی که نفت از ایران می‌خرند، اتخاذ کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌فارس کوتاه نخواهد آمد
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد