Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدسعیدسیف مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در  گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: تمرکز بیش از حد روی مقالات از جمله مواردی است که در دانشگاه‌ها زیاد دیده می‌شود.

او افزود: روی آئین نامه‌های ارتقا و ارزیابی دانشگاه‌ها اکثر اعضای جامعه دانشگاهی روی مقالات تاکید دارند که طبیعتا این موضوع شاید برای افراد دچار ابهام باشد؛ چرا که همخوانی زیادی با اثربخشی دانشگاه‌ها در ارتباط با صنعت و جامعه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیف تصریح کرد: در ستاد وزارت علوم و تدوین آئین نامه جدید باید این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا استادان زمان زیادی را روی ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت بگذارند و جدا از بحث مقالات، آموزش و پژوهش به فکر دغدغه‌های کشور باشند و در جهت رفع آن‌ها تلاش کنند.

مدیر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در ارزیابی ها، حمایت‌ها و تشویق‌های خود همواره سعی کرده ایم تا ارتباط و اثربخشی دانشگاه‌ها با صنعت و جامعه بیشتر ملاک قرار دهیم، امسال اعضای هیئت علمی برتر در جامعه و صنعت معرفی می‌شود.

سیف گفت: باید الگو‌های جدیدی را در دانشگاه‌ها ترویج کنیم تا آن‌ها بتوانند روش نوینی را ارائه دهند و به اینصورت اعضای هیئت علمی به سمت و سوی پاسخگویی بیشتر به نیاز‌های کشور هدایت شوند.

سیف با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد‌های مرتبط با صنعت در دانشگاه‌ها حدود ۸۴۰۰ تعداد است، تاکید کرد: این تعداد قرارداد نسبت به اعضای هیئت علمی بسیار کم است. در حال حاضر تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه فعالیت نمی‌کنند و پژوهش‌های آنان بیشتر در جهت توسعه مرز‌های دانش قرار دارد. با توجه به نیاز‌های گسترده کسور بنظر باید بیشتر از گذشته از این ظرفیت‌ها بصورت هدفمند استفاده کرد.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم تصریح کرد: فعالیت اعضای هیئت علمی باید در جهت نیاز‌ها و اولویت‌های کشور جهت داده شود تا خروجی‌ها و دستاورد‌های پژوهش‌ها کمک موثری به رفع مشکلات جاری جامعه کنند.

سیف درباره تمهیدات اندیشیده شده در خصوص بهتر شدن وضعیت فعالیت اعضای هیئت علمی در صنعت گفت: برای رفع این مشکل باید با وزارتخانه ها، شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی تفاهم نامه‌ها و شیوه‌های دقیقی مشخص شود؛ در حال حاضر بخشی از این ارتباطات تنظیم شده و با اعلام نیاز‌ها و حمایت‌های مالی فعالیت اعضای هیئت علمی در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه رونق پیدا کرده است.

او ادامه داد: مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت نیز، قوانین و حمایت‌هایی به منظور فعالیت اعضای هیئت علمی در حوزه صنعت مصوب کرده‌اند تا همکاری ها، پشتیبانی‌ها و حمایت‌هایی در این زمینه انجام شود.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: این وزارتخانه برای تقویت بیشتر کردن فعالیت‌های صنعتی در شاخص ها، بررسی‌ها و عملکرد استادان و دانشگاه‌ها اقدامات خوبی انجام داده است؛ در حال حاضر ارزیابی‌های جامع تری در این زمینه داریم و دیگر تنها به مقالات نگاه نمی‌شود بلکه به مواردی مثل تعداد قرارداد‌های تقاضا محور و همچنین تعامل بیشتر با جامعه و صنعت توجه میشود.

سیف با بیان اینکه طرح منسجم «تحول در همکاری‌های دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت» از سال گذشته تصویب شده، تاکید کرد: در این طرح جامع و کامل ۴۴ اقدام مشخص از قبیل موارد دانشجویی، پایان نامه ها، ارتقای اعضای هیئت علمی و ... پیش بینی شده تا از این طریق بتوان به یک بازنگری و بهبود اساسی در همکاری‌های دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت کمک کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم مقالات فعالیت اعضای هیئت علمی ارتباط با صنعت و جامعه اعضای هیئت علمی جامعه و صنعت دانشگاه ها حال حاضر وزارت علوم حمایت ها نیاز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۲۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال ۱۳۵۳ به عنوان اولین دانشگاه در استان تأسیس شد درواقع پیش از آن در استان دانشگاه وجود نداشت.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشینه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به سال ۱۳۴۸ بازمی‌گردد، افزود: پس از سال ۱۳۵۹ که انقلاب فرهنگی رخ داد در ساختار و محتوای درسی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییراتی ایجاد و در سال ۱۳۶۴ نیز این دانشگاه احیا شد؛ در سال ۱۳۶۶ نیز با عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهرکرد آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تا مدتی پس از آن تنها یک مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری فعال بود اما به برکت انقلاب اسلامی امروز ۶ مرکز از مجموعه دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در استان فعالیت دارند.

مؤمنی با اشاره به وجود ۱۸۰ مرکز آموزشکده فنی و حرفه‌ای در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در تمامی استان‌های کشور وجود دارند که وظیفه آن‌ها نیز تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان ۳۸ کد رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کاردانی و ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از واحدهای درسی دانشجویان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای عملی هستند، تصریح کرد: امسال ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و طی این مدت این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تربیت نیروی کار ماهر داشته چراکه بر اساس آمار موجود بخش زیادی از فارغ التحصلان این دانشگاه وارد بازار کار شده‌اند.

مؤمنی یادآور شد: امروز با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب در کشور برای ایجاد جهش تولید همچنین به دلیل وجود فشار اقتصادی بیگانگان و لزوم کسب توانمندی در حوزه‌های مختلف تربیت نیروی ماهر یکی از نیازهای اساسی محسوب می‌شود و دستگاهی که توانایی انجام این مأموریت را دارد دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر تربیت نیروهای دارای مهارت در دستور کار بگیرد بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال کشور برطرف خواهد شد و این موضوع یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به معنای حقیقی کلمه برقرار شود، افزود: از سال گذشته فعالیت‌هایی در راستای تحقق این امر انجام شده برای مثال تفاهم‌نامه‌هایی بین بخش‌های صنعت و دانشگاه منعقد شده است.

مؤمنی ادامه داد: در قانون ششم توسعه تکلیف قانونی برای موضوع مهارت این بود که ۳۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی هدایت شوند درحالیکه تا پایان این قانون تنها ۱۶ درصد از این امر محقق شده بود، در قانون هفتم توسعه هدایت ۴۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن لازم است برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم تربیت مهارت‌محور دانشجویان در تمامی دانشگاه‌ها، عنوان کرد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی برای به نمایش گذاشتن ایده‌ها و توانمندسازی دانشجویان، ایجاد شهر مشاغل با همکاری شهرداری و صنایع خلاق از جمله طرح‌هایی هستند که توسط این دانشگاه در حال پیگیری است و می‌تواند اثرات مثبتی برای استان به همراه داشته باشد.

نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود

وی اضافه کرد: از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ اردیبهشت ماه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری برقرار خواهد شد و ایده‌هایی که طی یک سال توسط دانشجویان به مرحله تولید رسیده در معرض دید قرار می‌گیرند، نکته مهم این است که این محصولات مورد حمایت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته و در ادامه نیز برای تولید به پارک علم و فناوری استان معرفی می‌شوند.

مؤمنی تصریح کرد: «فردایی بهتر از امروز» شعار در نظر گرفته شده برای نمایشگاه توانمندی‌ها و کار در چهارمحال و بختیاری است، اهداف این نمایشگاه نیز شامل بازدید همگانی از دانشگاه، کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها، فروش محصولات تولید شده در مرکز رشد دانشگاه، نمایش پروژه‌های کاربردی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانشجویان می‌شود.

کد خبر 6091991

دیگر خبرها

  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد