Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@23:11:10 GMT

افزایش واردات نفت چین از ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۶۵۷۷

پالایشگاه های چینی خصوصی واردات نفت ایران در ماه میلادی گذشته بدنبال دریافت سهمیه های واردات جدید از دولت، افزایش دادند.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از آمار شرکت کپلر گزارش کرد چین در نوامبر  ۱۸ میلیون بشکه معادل ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد که ۴۰ درصد نسبت به اکتبر افزایش یافت و بزرگترین حجم واردات از اوت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال واردات چین از همه منابع کند خواهد شد زیرا چین در واکنش به شیوع واریانت اُمیکرون محدودیتها را تشدید می کند و پکن به نظارت بر فعالیت پالایشگاههای خصوصی ادامه می دهد. تلاش برای مقابله با آلودگی هوا در آستانه برگزاری بازیهای المپیک زمستانی و تعطیلات سال نوی چینی هم تاثیر منفی بر واردات خواهد گذاشت.

طبق برآورد شرکت مشاوره FGE، واردات چین در مارس سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که حدود یک میلیون بشکه در روز کمتر از واردات مارس امسال خواهد بود.

آمار اداره کل گمرک چین نشان می دهد واردات نفت به چین امسال کاهش سالانه در مقایسه با سال ۲۰۲۰ خواهد داشت و نخستین کاهش میانگین واردات سالانه نفت از سال ۲۰۰۴ خواهد بود.

با این حال واردات نفت ایران از سوی پالایشگاههای خصوصی به دلیل قیمت رقابتی که به خصوص در مقایسه با نفت عربستان سعودی دارد، قوی است. عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت به چین است، قیمت فروش رسمی نفت خود به مشتریان آسیایی را افزایش داده است. به گفته معامله گران، ایران نفت خود را چهار دلار در هر بشکه ارزانتر از قیمت معاملات نفت برنت ICE می فروشد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه پالایشگاههای دولتی چین به دلیل تحریمهای آمریکا حداقل به شکل علنی از ایران نفت خریداری نمی کنند اما پالایشگاههای خصوصی در معرض تفحص بین المللی قرار ندارند و هرگز خرید نفت ایران را متوقف نکردند. همچنین این پالایشگاهها برخلاف همتایان دولتی خود قراردادهای بلندمدت خرید با صادرکنندگان دیگر ندارند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: واردات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۶۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود تا جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که پیش از این‌نیز بانک جهانی گفته بود این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تأیید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی