Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جواد مهر علی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح واکسیناسیون رایگان تب برفکی در جمعیت دام سنگین و سبک شهرستان فراهان از شانزدهم آبان‌ماه آغاز و تا پنجم دی ماه امسال ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود هشت هزار راس دام سنگین در واحدهای سنتی و روستایی و ۱۰۰ هزار راس دام سبک شهرستان فراهان در این مدت علیه بیماری تب برفکی ایمن سازی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فراهان جمعیت دام سبک این شهرستان را ۱۰۰ هزار راس عنوان کرد و گفت: طرح واکسیناسیون تب برفکی در تمام جمعیت دام سبک شهرستان با تامین اعتبار خرید واکسن مورد نیاز در حال انجام است.

مهرعلی یادآور شد: بیماری تب برفکی به دلیل سرعت انتشار و زیان‌های اقتصادی که به صنعت دامداری وارد می کند، از جمله مهمترین بیماری واگیر دامی است.

مهرعلی ادامه داد: واکسیناسیون دام‌ها به خصوص واکسیناسیون بیماری تب برفکی، از جمله ابزار موازی با سایر روش‌های کنترلی بوده و واکسیناسیون دام‌ها به شرط رعایت سایر ضوابط امنیت زیستی و بهداشتی، منجر به پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی می‌شود.

وی تب بالا، کاهش تولید شیر، بی حالی، افزایش بزاق، تاول‌های اولیه در سطح زبان، مخاطات لثه، لب‌ها، سم و پستان را از جمله علایم بیماری تب برفکی عنوان کرد و گفت: ویروس عامل بیماری  همراه بزاق، شیر، ادرار و ترشحات تاول‌ها از بدن دام بیمار خارج شده و از طریق هوا علوفه، آب و محیط پرورش دام را آلوده و موجب انتشار سریع بیماری می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فراهان افزود: دامداران برای مقابله با شیوع احتمالی تب برفکی باید علاوه بر واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری، ضدعفونی جایگاه دام، جلوگیری از نقل و انتقال دام‌های آلوده، انجام قرنطینه بهداشتی، استفاده از حوضچه ضدعفونی، دفن بهداشتی تلفات ( در گودال عمیق و پوشانیدن با آهک ) و جلوگیری از رفت و آمد افراد غیر ضرور به دامداری‌ها را در دستور کار خود قرار دهند.

مهرعلی، واکسیناسیون دام‌های شهرستان فراهان علیه بیماری تب برفکی را از جمله برنامه‌های اولویت دار دامپزشکی این شهرستان در شش ماهه دوم سال عنوان کرد و گفت: با توجه آغاز فصل سرما و انتقال دام پایه پروار از سایر استان‌ها به این شهرستان، به دامداران توصیه می‌شود در اولین فرصت نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود علیه این بیماری اقدام کنند.

شهرستان فراهان از توابع استان مرکزی دارای ۲ بخش مرکزی و  ۲۹ هزار نفر جمعیت دارد.

برچسب‌ها استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور فراهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور فراهان استان مرکزی سازمان دامپزشکی کشور فراهان واکسیناسیون دام ها بیماری تب برفکی شهرستان فراهان هزار راس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۶۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب

معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، رضا مقدم، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در راستای اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات در شهرستان میاندوآب اظهار کرد: قبل از شروع بارندگی‌ها، جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، در سطح ۴۸۰ هکتار از مزارع غلات، کانون‌کوبی انجام شده است.

وی افزود: همچنین در راستای کنترل بیماری زنگ زرد، ارقام گندم مقاوم به این بیماری از جمله پیشگام و میهن توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان جهت کشت به گندم‌کاران توصیه شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات به ویژه زنگ زرد در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان با حضور ۲۷ اکیپ شامل هشت اکیپ از کارشناسان ستاد مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی، ۱۶ اکیپ از کارشناسان شرکت‌های فنی مهندسی کشاورزی، سه اکیپ از مسئولان فنی داروخانه‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی این شهرستان، صبح امروز در مزارع غلات برگزار شد.

مقدم ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب‌وهوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری‌های لکه برگی غلات به ویژه زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.

وی تصریح کرد: در راستای کنترل عوامل خسارت‌زا و تولید محصول سالم، تاکنون در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم با علف‌های هرز و در هشت هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

مقدم خاطرنشان کرد: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، عمده‌ترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

کد خبر 751825

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • ۱۰۰ برنامه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرکزی هدفگذاری شد
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند