Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر ارجمند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاوش‌های باستان‌شناسی معدن تاریخی نمک به‌منظور دست‌یابی به لایه‌های قدیمی‌تر در یک ترانشه انجام شد که بررسی‌های جدید در این معدن می‌تواند نتایج بهتری درباره پیشینه تاریخی مردان نمکی ارائه دهد.

وی اضافه کرد: حفاری فقط در بخشی از محدوده کاوش شده در فصول قبل و در زیر سوله‌ حفاظتی از بخش کاوش شده برپا کرده، انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مسوول، گروه کاوش شامل متخصصین باستان‌شناسی، گیاه‌شناسی و زمین‌شناسی به مدت یک ماه مشغول بودند.

ارجمند افزود: مردان نمکی مکشوفه در معدن نمک روستای چهرآباد زنجان گوهری بی‌همتا در خاورمیانه و جهان به شمار می‌رود نتایج فصل پنجم کاوش‌ها در مرحله تدوین است و به‌زودی منتشر می‌شود.

وی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده فصل بعدی کاوش‌ها بر روی مردان نمکی زنجان اردیبهشت‌ سال ۱۴۰۱ خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان خاطرنشان کرد: گروه ۱۲ نفری از باستان شناسان دانشگاه آلمان و معاونت میراث‌فرهنگی استان کاوشی را در محل کشف مردان نمکی چهرآباد زنجان انجام دادند.

به گزارش ایرنا، نخستین مرد نمکی  زمستان سال ۱۳۷۲ هنگامی‌که معدن‌ کاران مشغول باطله ‌برداری و استخراج نمک با بولدوزر بودند کشف شد.

هم‌اکنون اجساد مومیایی این مردان که عمر آنها به ۲ هزارو ۳۷۵ سال می‌رسد در موزه ذوالفقاری یا مردان نمکی زنجان نگه‌داری می‌شود.

قدیمی‌ترین معدن نمک دنیا که همان چهرآباد زنجان است در ۷۵ کیلومتری غرب شهر زنجان واقع است.

برچسب‌ها میراث فرهنگی آلمان زنجان باستان شناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی آلمان زنجان میراث فرهنگی آلمان زنجان باستان شناسی مردان نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی از انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز برای نمایش در نمایشگاه روز جهانی موزه‌ها خبر داد.

احمد حمزه‌زاده روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به‌ مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان‌ از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌ شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌ شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

وی گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

به‌ گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌ شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • فریم هایی از مردان معدن
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)