Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@08:25:34 GMT

سلام بر فاطمه (س) و پدرش (ص)

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۷۶۸۹

سلام بر فاطمه (س) و پدرش (ص)

امروز مصادف با ۱۳ جمادی الاولی بنا به روایتی سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است؛ چشمهایت را ببند. تصور کن در کنار حرم نبوی و بر روی خاک های قبرستان بقیع نشسته ای؛ آن هم نه از پشت پنجره های آهنی. نمی دانی کجای این قبرستان برای سوگواری دختر رسول خدا بنشینی و سوره ای را در کنار مزارش تلاوت کنی. فقط به خاطر می آوری که مداحان و روضه خوانان هنگام ذکر مصیبت فاطمه زهرا (س) این سفارش را از زبان دختر پیامبر به همسرش بیان می کردند که علی جان! پس از دفن، بالای سرم بنشین و برایم بسیار قرآن و دعا بخوان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون این ساعتی است که متوفی نیاز دارد با زنده ای بر سر مزارش انس بگیرد.

به یاد دیگر سفارش های آن حضرت می افتی که مظلومانه برای اول مظلوم عالم وصیت می کرد: مرا شبانه غسل بده، شبانه کفن کن و به خاک بسپار و کسی در تشییع من حاضر نشود. حتی تصور به خاک سپاری فاطمه زهرا (س) تنها دختر آخرین پیامبر و همسر جانشین رسول خدا (ص) بسیار سخت است ولی غلامرضا سازگار، این شاعر آیینی گوشه ای از این تدفین دردناک را به تصویر کشیده است؛ تصویری که قدیمی ترها با این شعر، ناله و نوحه سر می دادند و در مظلومیت علی (ع) می گریستند:

بریز آب روان اسما، ولی آهسته آهسته/ به جسم اطهر زهرا ولی آهسته آهسته

بریز آب روان تا من، بشویم مخفی از دشمن/ تنش از زیر پیراهن، ولی آهسته آهسته

ببین بشکسته پهلویش، سیه گردیده بازویش/ تو خود ریز آب بر رویش، ولی آهسته آهسته

همه خواب و علی بیدار، سرش بنهاده بر دیوار/ بگرید از فراق یار، ولی آهسته آهسته

حسن (ع) ای نورچشمانم حسین (ع) ای راحت جانم/ بنالید ای عزیزانم، ولی آهسته آهسته

بیا ای دخترم زینب (س) به پیش مادرت امشب/ بخوان او را به تاب و تب، ولی آهسته آهسته

روم شب ها سراغ او، به قبر بی چراغ او/ کنم زاری ز داغ او، ولی آهسته آهسته

حالا به فاطمه زهرا (س) سلام می دهی و آن حضرت را زیارت می کنی: السلام علیک یا بنت رسول الله؛ سلام بر تو ای دختر پیامبر خدا، سلام بر تو ای دختر بهترین رسولش، سلام بر تو ای بهترین زنان عالم از اولین و آخرین، سلام بر تو ای همسر ولی خدا و بهترین انسان ها بعد از رسول خدا(ص)، سلام بر تو ای مادر حسن و حسین آقایان اهل بهشت، سلام بر توی ای صدیقه شهیده...

اما علی(ع) چه کرد در این مصیبت سخت؟ امیرمومنان (ع) طبق سفارش همسر خود، پیکر مطهر آن حضرت را شبانه در قبر جای داد و در حالی که از فراق دختر رسول خدا (ص) می سوخت، روی خود را به سوی مرقد پیامبر (ص) برگرداند و با ناله ای دردمندانه گفت: سلام بر تو ای رسول خدا (ص). هم اکنون دختر بزرگوار و نور دیدگانت به دیدار تو می آید اما یا رسول الله، چه زود فاطمه به تو ملحق شد.

آنگاه همسر فاطمه خطاب به پیامبر اینگونه نجوا کرد: در پی از دست دادن او صبرم تمام شد، توانم به ناتوانی تبدیل شد. در این فراق جانکاه و جدایی مصیبت بار، تنها پیروی از تو مایه تسکین خاطر و تسلای دل من است... ای رسول خدا، اکنون دختر تو می آید. حال او را جویا باش و ببین بعد از تو امت با او چگونه رفتار کردند. (خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه)

مگر امت اسلام با زهرای فاطمه چگونه رفتار کردند که امیرمومنان (ع) اینگونه همسر خود را در دل خاک می نهد و به پیامبر عرضه می دارد از دخترش سوال کند؟ شاید خطبه فدکیه گوشه ای از این رفتارها را روشن کند؛ خطبه ای که برخی آن را منشور فاطمی و درسی جامع از معارف اسلامی می دانند.

در تاریخ آمده است پس از رحلت رسول اکرم (ص) در سال دهم هجرت، فاطمه زهرا (س) در مسجدالنبی حاضر شده و به دادخواهی از ولایت پرداختند و با قرائت خطبه ای معروف به فدکیه، پس از حمد و ثنای الهی، بعثت پیامبر(ص) را یادآور شده و به ویژگی های امیرمومنان (ع) اشاره کردند. آنگاه دختر رسول الله (ص) یاران پدرش را به شدت سرزنش کرده و با استناد به آیات قرآن، موضوع را به قیامت واگذار کردند.

گویی مردم آن زمان فراموش کرده بودند که رسول خدا (ص) فرموده بود فاطمه (س) پاره تن من است یا این که خدا با غضب فاطمه (س) غضب می کند و با رضایت فاطمه (س) راضی می شود. دختر پیامبر در این خطبه به معرفی شخصیت خود پرداختند و به مردم تاکید کردند آنان در مسیری قرار گرفتند که تمام عزت و هویت خود را از پیامبر (ص) دارند و حالا آنچه دختر پیامبر (ص) می گوید حرف حق است.

آن حضرت زمانی این مطالب را برای مردم بیان می کردند که موضوع فدک بهانه ای برای پایمال کردن حق امیرمومنان شده بود و به مردم نهیب زد که آیا می خواهید به غیر قرآن حکم کنید و آنگاه با استناد به آیات قرآن، پیروی از رسول خدا (ص) را مرز اسلام معرفی کردند.

حالا بیش از هزار و ۴۰۰ سال از آن زمان می گذرد و هیچ اثری از بیت الاحزان فاطمه که بعد از وفات رسول خدا (ص) در گوشه ای از قبرستان بقیع به ماتم می نشست؛ همچنین نشانی از مزار آن حضرت نیست ولی نام و فضائل او همچنان باقی مانده و تا قرن ها باقی خواهد ماند.

برچسب‌ها مدینه شهادت حضرت فاطمه زهرا امام علی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدینه شهادت حضرت فاطمه زهرا امام علی مدینه شهادت حضرت فاطمه زهرا امام علی ولی آهسته آهسته سلام بر تو ای دختر پیامبر فاطمه زهرا رسول خدا آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۷۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج با تبریک هفته معلم به تمام معلمان و دانش آموزان و دانشمندان و روشنفکران جامعه  اظهار داشت: خداوند متعال و پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در وصف معلم و اهل علم آنچنان بیان کرده که انسان نمی تواند آن را توصیف کند.

وی در ادامه گفت: خداوند سینه دانشمندان و عارفان و معلمان را به عنوان لوح محفوظ قرار داده و یکی از شئون بزرگ معلم این است که خداوند متعال بسیاری از آیات الهی را در سینه معلم قرار داده است و در این باره نیز پیامبر اکرم (ص) فرمود: در روز قیامت خداوند مرکب عالمان و دانشمندان را با خون شهدا بر روی امت ها و انسانها می کشد و این بزرگی عالم و معلم را می رساند؛ همچنین در حدیث دیگری آمده است کسی که لباس و راه بزرگ علم و دین را در بر می گیرد خداوند درجه شهادت را به او می دهد.

ماموستا رستمی تصریح کرد: آنچنان شأن معلم بزرگ و مهم است که پیامبر اسلام (ص) فرمود: خداوند متعال وقتی مرا به عنوان معلم روانه کرد؛ و در حدیثی دیگری آمده است که نزدیک ترین افراد جامعه بشری به درجه پیامبری شغل معلمی است.

وی در ادامه گفت: شریعت اسلام برای هر انسانی سه پدر و مادر را تعیین و قرار داده است؛ اول پدر و مادر اصلی خود، دوم پدر و مادر همسر و سوم معلمان و علما هستند، اما متأسفانه گاهی در جامعه به معلمان بی احترامی می شود که باید مواظب باشیم قدردان زحمات معلمان خود باشیم.

امام جمعه سنندج در ادامه خطبه های نماز جمعه روز بسیج دانش آموزی را تبریک گفت و افزود: سپاه پاسداران در کمک به نیازمندان و فقرا اقدامات خوبی انجام داده که باید قدردانی کرد و امیدواریم این کمکها استمرار داشته باشد.

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

ماموستا رستمی در ادامه خطبه های خود اظهار داشت: بزرگترین هدف در دین اسلام خدمت به مردم، و بخصوص فقرا در راستای عمران، آبادانی، توسعه و شناخت وظایف و خدمتگزاری و تعامل و ارتباط با مردم و وطیفه شناسی است به طوری که این موارد دغدغه اصلی پیامبران الهی بوده و همه پیامبران الهی با این اهداف آنها را به میان جامعه بشری برای رفع رنج و احساس همدردی آورده است.

وی بیان کرد: خدمت به مردم آنچنان مهم است که خدواند عبادت خود را در بندگی و خدمتگزاری به مردم قرار داده و بزرگترین میدان جهاد، جهاد در راه خدا و کمک به فقرا و خدمتگزاری است و خداوند متعال امر می کند که امانات را به صاحبانش برگردانیم و پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمود: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته».

خطیب نماز جمعه سنندج با بیان اینکه خداوند متعال سه قشر امرا، علما و دانشمندان و ثروتمندان را همواره مورد امتحان قرار می دهد؛ تأکید کرد: مسئولان باید شب و روز به فکر فقرا و نیازمندان باشند و کاری که بزرگان دین انجام دادند و به فکر نیازمندان بودند را الگوی خود قرار دهند.

ماموستا رستمی در ادامه گفت: فقرا مرکز ترحم اند و بزرگترین مسئولیت، رسالت و خدمت به عهده مسئولان است؛ مسئولان باید مرجع مردم باشند، زیرا رکن اسلام خدمت به عام المنفعه است، الحمدلله ما در کشوری زندگی کنیم که از هر لحاظی غنی است و مسئولان باید تلاش کنند تا عدالت برقرار باشد.

امام جمعه سنندج در بخش دیگر از خطبه به اهمیت عفاف و حجاب اشاره کرد و ابراز داشت: خداوند متعال در مورد پاکی و عفت حضرت مریم علیها السلام، حضرت خدیجه همسر پیامبر (ص)، حضرت فاطمه (س) دخت نبی مکرم اسلام، و سایر امهات المومنین در قران کریم آن گونه بیان کرده است.

وی خطاب به زنان و دختران امروز در مورد عفت و پاکدامنی و حجاب آنها و الگو برداری از این زنان پاکدامن تأکید کرد و افزود: خداوند از حجاب و عفت شما بانوان مؤمنه و مسلمان و باعفت آن گونه دفاع می کند و شما را در ردیف این زنان بزرگ قرار می دهد.

ماموستا رستمی همچنین در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم افزود: خداوند در آیاتی از قرآن کریم به دفاع پروردگار از خانه خدا و کعبه در مقابل ابرهه اشاره کرده است و آن گونه هم امروز از مردم مظلوم و بی دفاع غزه و فلسطین دفاع می کند که تمام دانشجویان کشور آمریکایی امروز در خیزشی از آنان دفاع کرده اند، لذا دشمنان بدانند خداوند امت اسلام به ویژه مسلمانان فلسطین را نهایتاً پیروز می گرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای اختلاف علیرضا دبیر با رسول خادم / فیلم
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
  • بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان مشخص شدند
  • سجادیه بر سکوی نخست جوانان ایستاد
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد