Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار گالیکش گفت که از بعدازظهر روز گذشته تاکنون ۱۵ هکتار از عرصه‌های حفاظت‌شده پارک ملی گلستان در محدوده روستای قوشه چشمه این شهرستان درگیر آتش‌سوزی شده است.

احمد تجری‌مفرد روز شنبه اظهارداشت: این آتش‌سوزی از ساعت ۱۵ روز جمعه در منطقه قوشه چشمه از توابع بخش لوه شهرستان گالیکش رخ داده و از همان ساعات اولیه محیط بانان پارک ملی گلستان به‌همراه نیروهای منابع طبیعی، بخشداری لوه، شهرداری صادق‌آباد، دهیاری‌ها و مردم روستاهای حاشیه پارک ملی در حال تلاش برای مهار آتش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با شروع آتش سوزی، جلسه ستاد بحران شهرستان گالیکش در سایت اداری پارک ملی گلستان تشکیل شد و در پی آن ۱۲۰ نفر از نیروهای محیط بان پارک ملی، یگان حفاظتی منابع طبیعی، محیط زیست و نیروهای مردمی به منطقه اعزام شدند.

فرماندار گالیکش خاطرنشان کرد: با وجود حضور بالگرد از ساعات اولیه امروز، به علت شدت وزش باد (۸۰ کیلومتر در ساعت) و وسعت دود ناشی از آتش در منطقه، عملیات اطفا با کندی پیش می‌رفت اما با توقف باد ۲ بالگرد هوافضای سپاه عملیات آب پاشی را آغاز کردند.

تجری‌مفرد علت آتش‌سوزی را عامل انسانی دانست و اظهار امیدواری کرد که با تلاش نیروهای مردمی و دستگاه‌های ذیربط در کوتاه‌ترین زمان این آتش‌ به طور کامل خاموش شود.

محمدرضا کنعانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در آخرین اطلاع رسانی از منطقه درگیر آتش سوزی، گفت: علاوه بر نیروهای محیط زیست، مردم محلی و بسیجیان نیز به صورت میدانی در بحث اطفای حریق مشارکت دارند و با توجه به اینکه سرعت وزش باد کم شده هر کدام از بالگردهای هوا فضا سه سوتی پرواز انجام دادند و تا تاریک شدن هوا پروازهایشان ادامه دارد. 

وی گفت: تاکنون هیچ گونه تلفات جانوری در چهار آتش سوزی پارک ملی گلستان گزارش نشده و بیشترین خسارت مربوط به برگ‌های کف جنگل و درختان خشک است.

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در فهرست یونسکو ثبت شد.

بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گونه‌های جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پارک ملی گلستان آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • تلاش نیروهای هلال احمر گلستان برای پیدا کردن یسنای ۴ ساله مفقود شده
  • قدردانی شهروندان آزادشهر و گالیکش از پلیس برای اجرای طرح نور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت