Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:15:00 GMT

زیرساخت کامل نسخه‌پیچی الکترونیکی مهیا نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۹۳۵۴

زیرساخت کامل نسخه‌پیچی الکترونیکی مهیا نیست

منصور جعفری نمین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است در مدت ۲ سال سامانه جامع نظام ارجاع، پزشک خانواده و نسخه‌پیچی الکترونیکی را به عنوان اصلی‌ترین عنصر تسهیل ارائه خدمات پزشکی فراهم و مهیا کند.

وی تصریح کرد: متأسفانه ۲ قسمت اول این زیرساخت اعم از پزشک خانواده و سیستم ارجاع در کشور ما و استان اردبیل به شکل کامل اجرا نشده در حالی که برخی بیمه‌ها دنبال اجرای طرح نسخه‌پیچی الکترونیکی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای عالی نظام پزشکی با انتقاد شدید از اختلال در سامانه نظام سلامت و قطع مکرر اینترنت در ارائه خدمات الکترونیکی به ویژه نسخه‌پیچی غیرکاغذی گفت: متأسفانه کدهای ارائه شده در ارجاع بیماران به داروخانه‌ها، رادیولوژی‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تشخیصی تخصصی دیگر دارای اشکالات و ایرادات اساسی است و امکان ارائه خدمات غیرحضوری به شکل کامل وجود ندارد.

جعفری نمین افزود: انتظار می‌رود همچنان در کنار نسخه‌پیچی الکترونیکی، نسخه‌پیچی کاغذی نیز مورد توجه قرار گیرد چرا که بخش عظیمی از مشکلات، دغدغه بیماران و ارجاعات ارائه شده به مراکز تخصصی حل نشده است.

وی یکی دیگر از مشکلات به وجود آمده را در این زیرساخت فراهم شده مشکل ارجاعات و دریافت هزینه‌ها از طریق بیمه‌های تکمیلی اعلام کرد و ادامه داد: هنوز پزشکان مجبور هستند به صورت کاغذی ارجاع هزینه‌های بیماران را به مراکز بیمه تکمیلی انجام دهند که این خود مشکلاتی را به وجود آورده است.

جعفری نمین در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: از لحاظ امنیتی نیز اطلاعات بیماران و پزشکان در معرض آسیب است که امیدواریم به شکل محرمانه و سری این اطلاعات در سامانه بارگذاری شود تا از خطر حمله سایبری و هکرها در امان بماند.

وی اضافه کرد: باید کد ورودی به این سامانه برای پزشکان از امنیت و ضریب ایمنی بیشتری برخوردار باشد تا ایرادات و اشکالات به شکل کامل برطرف شود.

جعفری نمین به نارضایتی مراکز داروخانه‌ای و آزمایشگاهی در اجرای طرح نسخه‌پیچی الکترونیکی اشاره کرد و گفت: باید سوابق نسخ مورد توجه قرار گیرد که گاه در ثبت سامانه ایرادات و اشکالاتی وجود دارد و در کنار آن سازمان‌های بیمه‌گر نیز نمی‌توانند فضا و بستر ارائه خدمات مطلوب را فراهم کنند.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی بیان کرد: در اکثر مطب‌های پزشکان ما با ثبت اطلاعات به شکل کند و ضعیف با ایراداتی روبه‌رو هستیم و در کنار آن قرار بود در قبال اجرای این طرح زیرساخت‌ها برای جامعه پزشکان به ویژه خرید کامپیوتر و سایر تجهیزات فراهم آید که متأسفانه بستر و زمینه این کار مهیا نشده است.

وی گفت: سامانه‌ای که در این زمینه طراحی شده با ایرادات و اشکالاتی روبه‌روست که امیدواریم با رفع آنها امکان پاسخگویی سریع به بیماران و مراجعین به مطب پزشکان فراهم آید.

کد خبر 5378648

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی نسخه نویسی الکترونیک نظام سلامت آزمایشگاه رادیولوژی داروخانه بیمه تکمیلی محرمانه مطب پزشکان ویروس کرونا بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه لیگ برتر فوتبال ایران عکس استانها آلودگی هوا بارش باران سانحه تصادف شب یلدا ایام فاطمیه نسخه پیچی الکترونیکی ارائه خدمات جعفری نمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از بررسی آخرین وضعیت عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در جلسه این کمیسیون خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی خضریان در توضیح نشست کمیسیون اصل نود در خصوص بررسی آخرین وضعیت سامانه ستاد گفت: با توجه به حجم بالای معاملات بخش عمومی، رویکردی که کشورهای پیشرفته از سال‌ها قبل برای مدیریت منابع، افزایش بهره‌وری، افزایش شفافیت و مبارزه با فساد اقتصادی و اداری در پیش گرفته‌اند، استفاده از سامانه‌های تدارکات الکترونیکی است. در کشور ما نیز استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی یکی از راهکارهای کلیدی مبارزه با فساد است لذا در همین راستا چنین سامانه‌ای با عنوان «سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)» در ایران از سال‌ها قبل مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: الکترونیکی کردن فرآیند انجام معاملات از طریق سامانه‌های الکترونیکی در مسیر شفافیت گامی مهم است که نظارت بر خط و سریع را ممکن می‌کند. در کشور ما با توجه به اهمیت بسیار این موضوع در طی سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی انجام گرفته تا الگوی موفق دیگر کشورها در الکترونیکی کردن معاملات پیاده سازی شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بودجه دولت صرف انجام معاملات می‌شود، این سامانه در افزایش بهره وری و کاهش کسری بودجه تاثیرگذار است. همچنین سیاست‌گذاری، اجرای سیاست‌ها و ارائه خدمات با توجه به اهمیت معاملات دولتی در اقتصاد و نقش و جایگاه آن در پیشرفت کشور، توجه به تصمیم سازی بر مبنای اطلاعات در این حوزه بسیار مهم است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس اضافه کرد: با ایجاد سامانه ستاد می‌توان بر تمامی مراحل انجام معاملات نظارت کرد. همچنین با استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی می‌توان ظرفیت‌های نظارتی را افزایش داد. خضریان با اشاره به اهمیت اصلاح ساختار بودجه مبتنی بر عملکرد و آمایش سرزمین خاطرنشان کرد: یکی از گلوگاه‌های اصلی نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، شفاف‌سازی منابع صرف شده و خروجی‌ها و پیامدها است که روش اصلی تحقق آن، استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است با توجه به اهمیت این موضوعات کمیسیون اصل نود به عنوان بازوی نظارتی مجلس و اهمیت زیادی برای اجرایی شدن این سامانه داشته است.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در آخرین جلسه این کمیسیون نشستی با موضوع پیگیری انجام تکالیف قانونی مندرج در جزء ۳ و ۴ بند ک تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور با حضور مدیران قوه قضائیه، ریاست جمهوری، وزارت صمت، وزارت ارتباطات و فراجا پیرامون پرونده‌ای با مسئولیت حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار و مقرر شد جهت حل مسائل الکترونیکی شدن مزایدات دوایر اجرای ثبت سازمان ثبت اسناد و املاک، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی به شکلی عمل کند که تا در مهلت ۱۰ روزه مزایدات یک استان به صورت آزمایشی در سامانه ستاد ثبت شده و مزایدات اراده تصفیه امور ورشکستگی در یک استان از این طریق انجام شود همچنین مشکلات پیمانکار سامانه نیز پیگیری و مرتفع شده و گزارش همه اقدامات به کمیسیون ارسال شود.

خضریان در پایان با تأکید بر پیگیری این موضوع در کمیسیون اصل نود مجلس، گفت: کمیسیون اصل نود با درک اهمیت سامانه ستاد، در هفته اول تیرماه نسبت به برگزاری جلسه جهت نظارت بر اجرای صحیح جزء ۳ و ۴ بند ک تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • بهترین کلینیک‌ های لیزر موهای زائد آقایان در تهران
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد