Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا هاشمی درباره آمار گونه‌های پرندگان در تهران اظهارکرد: با وجود انجام نشدن تحقیقات آماری درباره پرندگان تهران و نبود آمار دقیقی از جمعیت گونه‌های مختلف پرندگان اما افزایش گونه‌های پرندگان طی ۱۰ سال اخیر در شهر تهران قابل چشم پوشی نیست. ما حدود  ۲۵۰گونه پرنده در شهر تهران داریم اما تخمین افزایش و کاهش هریک از آن‌ها دشواراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه با گذشت زمان بعضی پرندگان جایگزین پرندگان دیگر شده‌اند، گفت: با وجود اینکه اطلاعات دقیقی از کاهش یا از بین رفتن پرندگان وجود ندارد ولی می‌توان گفت که بعضی از پرندگان جایگزین پرندگان دیگر شده‌اند و وضعیت زیستی بهتری دارند. در گذشته در محله‌های قدیمی اطراف شهر تهران که کم‌تر محل سکونت انسان‌ها بود «یاکریم» های بیشتری زندگی می‌کردند ولی امروزه جمعیت «قمری» بیشتر شده است و یاکریم کمتر. به طور مثال پدر بزرگان ما در ایام جوانی و کودکی در شهر تهران بلبل خرما ندیده بودند ولی این گونه بعدا اضافه شده است.

هاشمی در ادامه درباره تاثیر آلودگی هوا بر پرندگان گفت: اگرچه درباره تاثیر آلودگی هوا بر پرندگان تحقیقات خاصی انجام نشده است اما به نظر می‌رسد که ذرات معلق بر سلامت پرندگان همچون انسان‌ها و موجودات زنده دیگر تاثیرمخربی دارد. به عنوان نمونه سیستم تنفسی آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به افزایش تعداد کلاغ‌ها در پایتخت افزود: طبق مشاهدات، تعداد کلاغ‌ها نسبت به قبل افزایش یافته است که فقدان دشمن طبیعی در شهر می‌تواند از مهم‌ترین دلایل این وضعیت باشد. در شرایط طبیعی در پی کاهش قدرت جسمی کلاغ‌ها به علت فقدان تغذیه کافی، پرندگان شکاری آن‌ها را شکار می کنند اما در شهر تهران دشمنی برای کلاغ‌ها وجود ندارد.

وی افزود: وقتی پرندگان نتوانند در طبیعت غذای مورد نیاز خود را تأمین کنند، ضعیف می‌شوند و از بین می‌روند ولی در تهران کلاغ وقتی پیر می‌شود، حتی اگر نتواند پرواز کند، می تواند از زباله‌ها تغذیه کند. به همین دلیل ما در پارک‌ها کلاغ‌های پیری را می بینیم که نمی‌توانند پرواز کنند و راه می‌روند ولی کماکان زنده هستند چون یا مردم به آن‌ها غذا می دهند و یا کلاغ‌ها به زباله‌ها و پسماندهای غذایی دسترسی دارند و این اتفاقی است که باعث افزایش جمعیت کلاغ‌های پیر در تهران و تمام شهرهای بزرگ می‌شود.

به گفته هاشمی هر تغییری در جمعیت جانداران می‌تواند تبعاتی را برای محیط زیست به دنبال داشه باشد. وقتی تعداد کلاغ‌ها و جانوران دیگر زیاد می شود، تعادل اکولوژیک به هم می‌خورد و بر زندگی دیگر جانداران هم تاثیر می‌گذارد.

هاشمی در ادامه به ذکر مثالی پرداخت و اظهار کرد: اگر تعداد بلبل‌ها در شهر تهران زیاد شود، آن‌ها شروع می‌کنند به اشغال لانه‌ها و منابع غذایی پرندگانی همچون گنجشک. این وضعیت اصلا خوب نخواهد بود. در صورت افزایش قیمت کلاغ‌ها، آن‌ها می‌توانند به جایگاه‌های لانه‌گزینی سایر پرندگان تعرض کنند و یا رقیب تغذیه آنان شوند بنابراین هرچیزی که از حد و اندازه معین خود بیشتر شود موجب تغییر کل سیستم اکولوژیک می شود.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه آلودگی‌های دیگری هم به جزآلودگی هوا پرندگان را تهدید می‌کند، اظهارکرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در شهرهای پرجمعیت، آلودگی صوتی موجب ناموزونی آوای پرندگان می‌شود.

وی افزود: با توجه به تعداد پرندگان تهران اگر این آلودگی‌ها کاهش یابد، به‌طور قطع تهران برای پرندگان، انسان‌ها و سایر موجودات زنده مکان بهتری برای زندگی می‌شود.

این کارشناس محیط زیست با تاکید بر ضرورت انجام پژوهش درباره تاثیر آلودگی هوا بر پرندگان گفت: با انجام تحقیقات متوجه تاثیر هوای پاک بر افزایش جمعیت پرندگان می‌شویم.

هاشمی در پایان اظهارکرد: پرندگان و موجودات زنده شاخص‌های مناسبی در محیط زیست برای ارزیابی آینده ما هستند تا بدانیم که تا به امروز چه بر سر موجودات زنده آمده است و چه به روز ما خواهد آمد. اگر به پرندگان و موجودات زنده توجه نداشته باشیم، ناگهان غافلگیر و زمینگیر خواهیم شد.
 انتهای پیام

منبع: الف

کلیدواژه: موجودات زنده شهر تهران آلودگی هوا محیط زیست کلاغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»

به گزارش همشهری آنلاین،‌ «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده و ضرر آن فقط برای مردم است،» این را رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران می‌گوید.

قرارداد برقی‌سازی ناوگان حمل ونقل عمومی تهران حواشی ایجاد کرده است و برخی خواستار انتشار قرارداد شدند. شهردار تهران علیرضا زاکانی می‌گوید که «نمی‌توانیم تمام مفاد قرارداد را جار بزنیم؛ ایران هزار و یک دشمن دارد اما تمام نهادهای ذی‌ربط در جریان کار بوده و ضمانت‌نامه بانکی داریم.»

۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در تهران موجود است این در حالی است که پایتخت نیازمند ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس است و کمبود حدود ۸۰ درصدی در این زمینه باعث بروز صف‌های طولانی در ایستگاه‌های اتوبوس شده و اگر اتوبوس جدید تزریق شود این صف‌ها حدود یک چهارم کوتاه‌تر می‌شود.

سال گذشته قرارداد ۷۹۱ دستگاه واگن، ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس، ۲۷۵۰۰ تاکسی، ۱۰۰ هزار موتورسیکلت برقی با چین بسته شد تا عقب‌ماندگی چندین‌ساله جبران شود.

قرار است امسال اولین سری واگن‌ها و اتوبوس‌ها وارد می شود اما مدیران شهری می‌گویند که «مافیا همه جوره دست و پا می‌زند تا اتوبوس و واگنی از چین وارد نشود» چرا که قیمت «اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یور است اما اگر مستقیم همین اتوبوس از چین خریداری شود، قیمت ۲۴۵ هزار یور خواهد بود یعنی در هر اتوبوس ۷۱ هزار یورو به جیب مافیا می‌رود.»

«روزانه ۶۶ درصد ترددها در تهران با وسایل شخصی انجام می‌شود» و همین امر باعث آلودگی هوا و مرگ هزاران تهرانی‌ در سال می‌شود.«پکن که یکی از شهرهای آلوده دنیا بود با برقی‌سازی مشکل آلودگی را برطرف کرد.» در صورت تجهیز ناوگان میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا کمتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت امیرحسن کاکایی می‌گوید که «تامین برق خودروهای برقی، بحران مازوت سوزی(آلودگی هوا) در نیروگاه‌ها را تشدید می‌کند. در مقابل رئیس سازمان حفاظت و محیط زیست علی سلاجقه می‌گوید که «مازوت سوزی در تهران نداریم»، سوخت بی‌کیفیت عامل اصلی آلودگی هوا است و از ورود خودروی برقی حمایت می‌کنیم.»
به گفته کارشناسان، تمامی دستگاه‌های مسوول باید ورود کنند تا آلودگی هوا برطرف شود. همچنین باید نظارت دقیقی بر روی نرخ‌گذاری خودروها در داخل صورت گیرد.مهمترین راه‌کار برای رفع آلودگی هوا و ترافیک توسعه حمل ونقل عمومی و برقی‌سازی ناوگان مانند نروژ، چین، آلمان و هلند است

کد خبر 848996 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری

دیگر خبرها

  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد