Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@20:17:19 GMT

وضعیت خانه تاریخی «باباخان» تبریز

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۴۱۲۵

‍‍‍‍‍‍

دریافت 46 MB

به گزارش خبرنگار مهر، اردیبهشت ماه سال گذشته بود که انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از تخریب حریم یک خانه تاریخی در جوار پروژه مسیرگشایی شهرداری منطقه ۴ تبریز باعث واکنش‌های منفی متعددی از سوی فرهنگ دوستان تبریزی شد.

بعداز این ماجرا ایرج شهین باهر شهردار وقت تبریز به همراه احمد حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی بازدیدی از خانه تاریخی «باباخان» تبریز داشتند و دستور توقف عملیات تخریب در جوار این خانه را صادر کردند و بر ضرورت احیای این مکان تاریخی تاکید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی اکنون بعداز گذشت حدود ۲۰ ماه از این ماجرا، همچنان وضعیت این خانه تاریخی تغییری نکرده و به حال خود رها شده است.

نخاله‌های ساختمانی و آجرهای باقیمانده از تخریب‌های سال گذشته نیز همچنان جمع آوری نشده و به حال خود رها شده است. این موضوع درحالی است که سال گذشته شهردار وقت تبریز و مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی از اقدام فوری برای احیای این خانه تاریخی خبر داده بودند.

قوچی معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نیز در آن روزها اعلام کرد که با توجه به ارزش تاریخی این بنا، بهمن ماه سال ۹۸ در خصوص لزوم استعلام از میراث فرهنگی در اجرای هرگونه طرح عمرانی در محدوده‌ها و حریم‌های تاریخی- ثبتی به شهرداری منطقه ۴ طی نامه‌ای ابلاغ شده که متأسفانه در این خصوص از سوی شهرداری منطقه ۴ اقدامی انجام نشد.

خانه «باباخان» تبریز در منطقه جامیشاوان از جمله خانه‌های تاریخی است که قسمت‌های مربوط به سردر آن به شماره ۲۲۸۵۰ در سال ۱۳۸۷ به ثبت ملی رسیده است.

از افتخارات محله «جامیشاوان» یا جمشیدآباد همین بس که علامه محمد تقی جعفری دراین محله رشد و نمو یافته است.

این محله قدیمی امروزه با ساخت و سازهای جدید، بافت قدیمی خود را از دست داده، اما خانه قدیم بابا خان از جمله مکان‌هایی است که یادآور گذشته‌های تاریخی این محله است.

این خانه در کویی به نام باباخان دؤنگه‌سی توسط باباخان ساخته شده است که نوادگان و بازماندگان طایفه باباخان قدمت آن را حداقل ۱۶۰ سال تخمین زده‌اند.

در مورد باباخان، معمرین محله جامیشاوان معتقدند که نامبرده از افراد قدرتمند و بانفوذ و از جوانمردان محله جامیشاوان (گامیشاوان) بوده است.

باباخان از یاران نزدیک «حاج الهیارخان»، دلاور معروف تبریز در دوره ناصرالدین شاه قاجار بوده است. می‌گویند وقتی الهیارخان جهت انتقام گرفتن از رجبعلی داروغه، به محل درگیری یعنی «قانلی دالان» فعلی رفته بود - این نام بعد از کشته شدن رجبعلی داروغه در یکی از سراهای بازار قدیمی تبریز به‌این محل داده شده است - باباخان نیز همراه الهیارخان بوده است و چون بعد از واقعه مذکور مورد تعقیب نیروهای دولتی قرار می‌گیرند، باباخان نیز به همراه الهیارخان مدتی به مکه رفته و بعد از آرام شدن اوضاع مجدداً به تبریز باز می‌گردند.

آذربایجان شرقی با داشتن افزون بر یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و ثبت شده ملی جزو ۵ استان برتر ایران به لحاظ برخورداری از امکانات و زیرساخت‌های میراثی و گردشگری است که در این میان بخش عظیمی از این آثار مربوط به خانه‌ها و ابنیه های قدیمی و تاریخی است.

تبریز با داشتن افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و قدیمی از جمله نادر شهرهای جهان است که در این زمینه ظرفیت‌های بسیار وسیع برای توسعه گردشگری برخوردار است که متأسفانه تاکنون تعداد انگشت شماری از آنها تملک شده و بقیه یا در دست مالکان خصوصی بوده و یا به حال خود رها شده‌اند.

کد خبر 5379031

منبع: مهر

کلیدواژه: تبریز خانه تاریخی شهرداری تبریز میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ویروس کرونا بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه بارش باران عکس استانها لیگ برتر فوتبال ایران ایام فاطمیه آلودگی هوا شب یلدا بارش برف آذربایجان شرقی میراث فرهنگی خانه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۴۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حمید خرم‌دل ظهر پنجشنبه در اجلاسیه ۹۲ شهید شهرستان باشت افزود: بحث جهاد تبیین در راستای دستاوردهای انقلاب اسلامی و دشمنی دشمنان و ظرفیت‌های کشور، در مدارس و دانشگاه‌های استان انجام می‌شود.

وی بیان داشت: در راستای این کنگره ۲۰۰ جلد کتاب از عملیات و خاطره‌ها و عملیات بزرگی که رزمندگان استان رقم زدند، نیز تدوین و منتشر می‌شود.

فرمانده سپاه فتح استان تصریح کرد: تولید فیلم سینمایی مربوط به شهید طیب، یکی دیگر از کارهای فاخر است که در بنیاد شهید، بنیاد روایت فتح و سپاه و بسیج مشغول برنامه‌ریزی برای ساخت آن هستیم و تلاش می‌کنیم که برای جشنواره فجر نیز اکران شود

خرم‌دل تصریح کرد: رزمایش بزرگ فرهنگی در استان نیز هم‌زمان با اجلاسیه نهایی به مدت ۱۵ شب در مرکز استان برگزار می‌شود.

وی افزود: این رزمایش بزرگ، تاریخ خلقت بشریت را به‌صورت هنرمندانه و عالمانه مطرح می‌کند که در آن، بخشی از مجاهدت‌های رزمندگان استان نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.

خرم دل با بیان اینکه نمایشگاه بزرگی نیز در جوار این برنامه تدارک دیده خواهد شد، گفت: در راستای این کنگره تندیس شهدا در معابر مهم شهرهای استان نصب می‌شود که طراحی هنرمندانه‌ای دارد و تمثال هر شهیدی نیز در شهرستان خودش نصب خواهد شد.

وی افزود: همچنین به تعداد، دوهزار شهید استان، دو هزار جهیزیه تقدیم مردم خواهد شد و سعی شده از همه ظرفیت‌های استان به‌ویژه حوزه هنری استفاده شود و این فیلم‌ها و کلیپ‌ها به دست هنرمندان هم استانی ساخته شود.

کد خبر 6095088

دیگر خبرها

  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • ۲۵۰۰ یادواره محله و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز