Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با توجه به فصل زمستان و استفاده از بخاری و وسایل گرمایشی می‌توان خطر گاز مونوکسیدکربن را جدی‌تر تلقی کرد که نیاز است خانواده‌ها نسبت به پیشگیری از مسمومیت با این گاز اقداماتی را انجام دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، قاتل خاموش نام دیگر گاز منوکسید کربن است، گاز منوکسید کربن یکی از آلاینده های محیطی دست ساز بشر و محصول پیشرفت تکنولوژی است،  گازی بی‌رنگ و بی‌بو است که استنشاق آن منجر به مسمومیت و حتی فوت می‌شود، علایم این گاز تدریجی بوده که عملاً مجال هرگونه دفاع و فرار شخص را ناممکن می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسمومیت با مونوکسید کربن یکی از شایع ترین علل مرگ ناشی از مسمومیت در کشورها است. در ایران نیز به علت افزایش روزافزون جمعیت و استفاده گسترده از وسایل نقلیه و سایر منابع سوخت‌های فسیلی با آمار قابل ملاحظه موارد مرگ ناشی از مسمومیت با مونوکسید کربن مواجه است.

بازدید دوره‌ای از وسایل گرمایشی کم‌هزینه‌ترین راهکار

گاز مونوکسید کربن بر اثر سوختن ناقص کربن بوجود می‌آید. استنشاق هوای آلوده به گاز مونوکسیدکربن مانع از اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن شده و می‌تواند موجب آسیب‌های مغزی گردد. در محیط‌های بسته همچون خانه، دفتر کار، کلاس درس و ... تجمع حتی مقدار کمی از این گاز می‌تواند خطرناک باشد.

با توجه به فصل زمستان و استفاده از بخاری و وسایل گرمایشی می‌توان خطر این گاز را جدی‌تر تلقی کرد، استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، نقص در دودکش و نشت‌ گاز به فضای مسکونی، ضعف در دودکش شومینه، معیوب بودن مشعل شوفاژ و عددم وجود تهویه درست و مناسب در محیط می‌تواند از عوامل تولید گاز مونوکسید کربن در منازل باشد.

با توجه به توزیع سنی و جنسی مسمومین و مشاغل در معرض خطر، آموزش همگانی، رعایت استانداردها و تهویه مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، کم هزینه‌ترین راه مقابله با این خطر، بازدید دوره‌ای از وسایل گرمایشی منزل و در صورت لزوم، تعمیر آن‌ها است که در خصوص تعمیر گرمایشی باید از متخصصین با تجربه کمک گرفت.

  افزایش آمار مسمومیت‌ها

محمد حیدری،  رئیس اورژانس و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آماری از قاتل خاموش، اظهار داشت: در سال 1399 استان چهارمحال و بختیاری 84 مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن داشت که شهرکرد با 26 مورد بالاترین آمار استان بود اما از سال 1400 تا به امروز 79 مورد با گاز مونوکسید کربن مسموم شده‌اند که این بیانگر افزایش آمار است چرا که تنها در 9 ماه از سال جاری با چنین آماری رو به رو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: امسال شهرستان شهرکرد با 28 مورد بیشترین مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را در استان چهارمحال و بختیاری داشته است و سپس بروجن با 17 مورد، 13 مورد در لردگان، 7 مورد در اردل، کوهرنگ 6 مورد، سامان 4 مورد و در کیار هم سه مورد مسمویت با گاز منوکسید کربن گزارش شد.خوشبختانه امسال بر اثر منوکسید کربن، استان فوتی نداشت و تمام افراد به مراکز درمانی منتقل شدند.

رئیس اورژانس استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به علائم مسمومیت با مونوکسید کربن، خاطرنشان کرد: مونوکسید کربن یک گاز بی‌رنگ و بی‌بو است که به عنوان قاتل خاموش شناخته می‌شود، مشخصه مسمومیت با مونوکسیدکربن سردرد، ضعف عضلانی، سرگیجه، تهوع، استفراغ، تنگی نفس، گیجی، تاری دید، خواب‌آلودگی، تشنج است که در آخر با افت هوشیاری، افراد به کما می‌روند.

در مواجهه با مونوکسیدکربن باید چه کرد؟

حیدری با اشاره به اقدامات در مواجه با افراد دچار مسمومیت با مونوکسید کربن، گفت: در اولین اقدام باید فرد را از محیط آلوده به گاز مونوکسید کربن خارج کرد و در هوای آزاد قرار داد، سپس با اورژانس 115 تماس حاصل شود و اطلاعات لازم به کارشناسان اورژانس داده داده شود تا بتوانند اقدامات اولیه را با آنها توضیح دهند و نزدیکترین آمبولانس جهت انجام اقدامات بعدی اعزام شود.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: باید افراد از باز بودن مجرای هوایی فرد مسموم مطمئن شوند و سر فرد را به یک طرف برای تنفس بهتر بچرخانند، از خوراندن خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها از جمله آب خودداری شود چرا که فرد مسموم هشیاری بسیار پایینی دارد و موجب خفگی او می‌شود، از روشن کردن لامپ و موارد دیگر نیز جلوگیری شود تا آتش صورت نگیرد.

190 نفر با گاز مونوکسید کربن در استان فارس از ابتدای سال مسموم شده‌اند ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان دبستانی چه بود؟/ 47 هزار بخاری گازی در مدارس کشور ماجرای مسمومیت 10 ‌دانش‌آموز مدرسه‌ای در سمیرم چه بود؟

حیدری با اشاره به راه‌های پیشگیری از مسمومیت مونوکسید کربن، خاطرنشان کرد: باید قبل از نصب هرگونه وسیله گازی به استانداردها توجه و آن‌ها را رعایت کرد. چک کردن لوله بخاری و شعله بخاری هم باید انجام شود، شعله باید آبی رنگ باشد و اگر زرد یا نارنجی بود حتما گاز به صورت ناقص در حال مصرف است، افراد در مواجه با هر گونه احساس کرختی، حتما باید با اورژانس تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری مسمومیت با مونوکسید کربن گاز مونوکسید کربن وسایل گرمایشی منوکسید کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی مرتبط با چرخه اقتصادی این استان بررسی و رفع این مشکلات مصوب شد.
بهنام خسروی افزود: بیشترین مشکلات این طرح‌های تولیدی و صنعتی با بانک‌ها، شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت آب منطقه‌ای استان بود.
وی افزود: پس از بررسی‌های کارشناسی و تصمیم‌گیری مسئولان چهارمحال و بختیاری زمینه رفع مشکلات این طرح‌ها فراهم و راهکار‌های عملیاتی برای اجرای آن مصوب شد.
خسروی گفت: در این راستا وضعیت تسهیلات بانکی ۲ طرح تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری تعیین‌تکلیف شد.
وی یادآور شد: همچنین با تصمیم اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید چهارمحال بختیاری مشکلات سه طرح تولیدی و صنعتی دیگر رفع شد که باعث تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها در آینده‌ای نزدیک می‌شود.
هم اکنون در این استان بیش از هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحد‌های بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد‌های صنعتی کوچک هستند.
تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تأسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرح‌های صنعتی اجرایی شده که برای کمک به تکمیل این طرح گام‌های بلندی برداشته شده است.

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۵۰ درصدی تعهد خیرین مدرسه ساز
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان
  • کارفرمایان حق کارگران را به خوبی ادا کنند
  • بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • خبر‌های ورزشی ۶ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری
  • سفر استاندار چهارمحال و بختیاری به ناغان