Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@07:20:08 GMT

دلیل کرونای طولانی و عوارض سخت واکسن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۸۱۲۲

دلیل کرونای طولانی و عوارض سخت واکسن چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از medicalnewstoday، محققان در تازه ترین تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که مکانیسم های ایمونولوژیک و یا فرآیند تاثیرگذاری سیستم ایمنی بدن ممکن است منجر به عوارض جانبی نادر و جدی واکسن کرونا شود.  

در یک مقاله اخیر که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، دو دانشمند به نام های  ویلیام جی مورفی و دان ال.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لونگو توضیح می دهنند که چگونه خودایمنی ممکن است اولا باعث طولانی شدن عوارض به جای مانده از کرونا شود و ثانیا عوارض نادری پس از تزریق واکسن کرونا به وجود بیاورد.

 

خودایمنی چیست؟

وقتی بدن ما در معرض یک ویروس  یا هر عفونت دیگری قرار می گیرد، سیستم ایمنی بدن ما پروتئین ها و سایر مولکول های روی ویروس مهاجم را به عنوان چیزی تشخیص می دهد که در واقع جزئی از «ما» نیست.  دانشمندان از این به عنوان یک آنتی ژن یاد می کنند.

در واقع سیستم ایمنی خود را برای حمله به آن آنتی ژن تقویت می کند. در ادامه این سیستم ایمنی در برابر مهاجمان عفونی مانند ویروس کرونا عملیات خنثی سازی را آغاز می کند.

هنگامی که از آنتی بادی ها برای حمله به پروتئین مهاجم ویروسی استفاده می شود، بخش هایی از این کمپلکس های آنتی بادی-آنتی ژن خنثی کننده نیز می توانند توسط بدن ما به عنوان  موجودی مزاحم و بیگانه دیده شوند. بدن انسان  همچنین قادر است آنتی ‌بادی‌ های ثانویه به نام آنتی‌ بادی‌ های «ضد ایدیوتیپ» تشکیل دهد.

 

آنتی بادی های ضد ایدیوتایپ

هدف از آنتی بادی های ضد ایدیوتایپ چیست؟ سیستم ایمنی عملکردهای مشخصی از خود نشان می دهد. پس از اینکه به محض ورود ویروس به بدن ، سیستم ایمنی نخستین واکنش اولیه را نشان می دهد سپس وارد مرحله دوم می شود، یعنی اینکه سعی می کند پاسخ های خود به ویروس را بهبود ببخشد. این فرآیند به عنوان «تنظیم پایین» سیستم ایمنی بدن شناخته می شود.

تولید آنتی بادی ضد ایدیوتایپ یکی از روش های بدن ما برای دستیابی به کاهش تنظیم است. با این حال، وجود آنتی بادی های ضد ایدیوتایپ می تواند اثرات منفی غیر منتظره ای داشته باشد.

اولا، آنها می‌توانند آنتی‌بادی‌های پاسخ‌دهنده اول ما را خنثی کنند بنابراین در توانایی بدن ما برای مبارزه با عفونت در صورت تداوم آن اختلال ایجاد می‌کنند.

ثانیا آنها می توانند ارگانیسم مهاجم اصلی را تقلید کنند و به همان روش به سلول های ما متصل شوند. این علائم مشابه عفونت را تحریک می کند یا باعث حمله سلول های ایمنی به سلول های سالم ما می شود.

مورفی و لونگو گزارش می دهند که این رفتار تقلید شده توسط آنتی بادی های ضد ایدیوتایپ قبلاً در مدل هایی مانند اسهال ویروسی در حیوانات گاو نشان داده شده است.

 

پیچیده ترین فرآیند

باید در رابطه با این موضوع کمی ساده تر صحبت کرد، یک فرد کرونا گرفته اما بعد از مدتی دوره بیماری را پشت سر می گذارد. اما عوارض ناشی از این بیماری همانند سرفه های مکرر و مشکلات تنفسی آزاردهند دست از سر او برنمی دارند. دلیل عمده این مشکلات عملکرد سیستم ایمنی بدن است که هنوز در حال واکنش نشان دادن است. از سویی این سیستم ایمنی در طول بیماری آنچنان واکنش های شدید و پیچیده ای از خود نشان می دهد که به این زودی این عوارض از بین نمی روند.

در رابطه با عوارض واکسن نیز همین مسئله صادق است. در موارد بسیاری نادری یک فرد که قبلا کرونا گرفته و مدتی بعد از بهبودی واکسن می زند دچار عوارضی همچون ناراحتی قلبی می شود که این مشکل نیز ریشه در واکنش سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری در زمان دوره ابتلا به کرونادارد.

اکنون به سوالات زیادی در رابطه با اینکه چرا کرونا در برخی افراد عوارض طولانی مدت ایجاد می کند پاسخ داده شده است اما گویا تحقیقات بیشتری لازم است.

مترجم: هیلدا حسینی خواه 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا کووید ویروس سیستم ایمنی بدن بدن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید

مغز عضوی است که ۲۴ ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می‌کند و سیگنال‌ها و دستورالعمل‌ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می‌کند. بیشتر غذا‌هایی که به تقویت حافظه کمک می‌کنند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین B، چربی‌های سالم، اسید‌های چرب امگا.

به گزارش خبرآنلاین، چند مورد از بهترین غذا‌هایی که مغز و حافظه را تقویت می‌کنند و سلامت آن را ارتقا می‌دهند، در ادامه به شما معرفی شده‌اند:

توت‌ها

انواع توت‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه‌توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند به: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی کمک کند.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند، قند را به تدریج آزاد می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

برخی از جایگزین‌های سالم غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه‌ها

درست مانند ماهی‌های چرب، آجیل‌ها و دانه‌ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین غذا‌ها برای مغز تبدیل می‌کند. این گروه هم‌چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز‌ها و دانه‌ها در خود دارد.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می‌کند. قهوه هم‌چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مادام‌العمر قهوه می‌تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید، چرا که کافئین می‌تواند چرخه خواب را مختل کند.

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی‌های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می‌کند. هم‌چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می‌کند. برخی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

دیگر خبرها

  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا