Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@12:45:46 GMT

بارش برف وحوش گلیل شیروان را به روستاها کشاند

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۸۹۳۷

بارش برف وحوش گلیل شیروان را به روستاها کشاند

به گزارش «تابناک»، حمید فخرانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارتفاع برف اخیر در برخی مناطق گیل را بیش از ۱۰ سانتیمتر عنوان کرد و گفت: براساس پیش بینی ها هواشناسی بارش برف تا اوخر هفته در این منطقه تشدید می شود.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه شکار و صید مراتب را به نزدیک ترین پاسگاه محیط بانی یا ادارات حفاظت محیط زیست گزارش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای کوسه که نزدیکترین روستا به منطقه گلیل شیروان است اواخر آذرماه با ۱۲ درجه سانتیگراد زیر صفر به عنوان سردترین منطقه کشور بود.

فخرانی در ادامه افزود: سه تن علوفه برای وحوش منطقه حفاظت شده گلیل تامین شده که این میزان علوفه توسط خیرین و این اداره انجام شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان با بیان اینکه سالانه تا هفت تن علوفه برای وحوش این منطقه خریداری و توزیع می شود گفت: تامین علوفه، آبرسانی در مناطق مورد نیاز و لایروبی، ترمیم چشمه‌ها و آبشخورها، به صورت مستمر از دیگر فعالیت‌هایی است که با جدیت توسط این اداره صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.

فخرانی افزود: برای زمستان امسال، ۱.۵ تن علوفه ذخیره داریم و این امر را تنها برای جلوگیری از ورود حیات وحش به باغ های کشاورزی انجام می‌دهیم.

وی گفت: همه ساله بخشی از علوفه وحوش با کمک خیران و مردم و مابقی توسط اداره حفاظت محیط زیست تامین می شود که امیدواریم با اعتبارات تخصیصی و کمک خیرین در حوزه تغذیه حیات وحش گام‌های مطلوبی برداریم.

وی با بیان اینکه برخی از وحوش برای تغذیه در فصل سرما به باغ ها و اراضی کشاورزی پناه می برند افزود: توصیه می شود شهروندان در صورت مشاهده حضور حیوانات در مناطق مسکونی بدون آزار و اذیت آنها، فورا مراتب را به اداره‌ حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شمال شهرستان شیروان و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.

این منطقه در ۸۵ کیلومتری شهر شیروان قرار دارد که با توجه به دارا بودن ویژگی‌های خاص طبیعی از جمله جنگل‌های انبوه ارس و گوناگونی پوشش گیاهی و نیز زیست خالص ترین قوچ اوریال، در ۲۷ تیرماه ۱۳۵۰ به عنوان منطقه حفاظت شده زیست محیطی اعلام شده است.

منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی دارای آب و هوایی عموما کوهستانی، با شیب های تند و دره های عمیق و صخره های مرتفع است، این منطقه قسمتی از رشته کوه های موسوم به کپه داغ را تشکیل می دهد و از مناظر زیبایی برخوردار است.

شهرستان شیروان با گستره ۳۷۸۹ کیلومترمربع، علاوه بر منطقه حفاظت شده مرزی «گلیل و سرانی» که به عنوان زیست کره به ثبت جهانی رسیده، مناطق بکر زیست محیطی «زوارم و گلیان، بوستان شیرکوه، ییلاقات گیل‌نامانلو، بوانلو و نیز چپانلو» را در خود دارد که زیستگاه انواع پرندگان و جانوران وحشی است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا ایام فاطمیه اومیکرون خراسان شمالی شیروان بارش برف حیات وحش محیط زیست آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا ایام فاطمیه اومیکرون منطقه حفاظت شده حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان در خراسان رضوی خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در مشهد، مهدی اله‌پور، اظهار داشت: محیط‌بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان کشف کردند.

وی افزود: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و در بررسی‌های اولیه، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تصریح کرد: جهت کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست خراسان رضوی منتقل شده و پس از نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش تسنیم، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت 41 هزار و 73 هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت جام قرار دارد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • آغاز آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی