Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی صبح امروز در نشست الزامات بین المللی مذاکرات هسته‌ای وین، که به همت بسیج دانشجویی در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، اظهار داشت: بعد از اجرای برجام از همان ابتدا طرف آمریکایی سعی کرد از منافذ حقوقی استفاده کند تا مانع از انتفاع اقتصادی ایران شود اما هر از چند گاهی اوباما اعلام می‌کرد که خواهان استفاده ایران از اقتصاد جهان است اما تحریم هایی وضع می کردند که این عمل مانع از انتفاع ایران از اقتصاد جهانی می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا این فرد از برجام خارج شد که این عمل خلاف قطعنامه سازمان ملل بود و تحریم هایی که ذیل برجام لغو شده بود دوباره وضع شد و کارزاری موسوم به فشار حداکثری ایجاد کرد تا اقتصاد ایران را تحت فشار قرار دهد تا اقتصاد ایران دچار فروپاشی شود و بعد ایران به پای میز مذاکرات بیاید و توافق جدیدی انجام شود که این اتفاق نیفتاد.

عمویی با بیان اینکه ترامپ تحریم های جدیدی علاوه بر تحریم های قبلی بر ایران وضع کرد، گفت: بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دولت جدید آمریکا خواهان بازگشت به برجام بود، اما برای عضویت مجدد در برجام باید اقداماتی انجام می‌داد زیرا طرفی که باید حرکتی انجام دهد طرف آمریکایی بود.

وی افزود: در مقابل خروج آمریکایی ها از برجام ایران یکسالی به اروپایی ها وقت داد تا به تعهدات خود در ذیل برجام انجام دهد که اتفاقی رخ نداد و طبق برجام ایران از تعهدات خود کاست و اعلام کرد تا طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نباشد ایران نیز به تعهدات خود عمل نخواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به قانون لغو تحریم ها، بیان داشت: مذاکرات هسته‌ای در شش دور از ابتدای سال جاری انجام شد، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم این موضوع بیان شد که مذاکرات گذشته باید مورد بررسی قرار بگیرد و با بازخوانی مذاکرات گذشته دولت جدید پای در مذاکرات جدید گذاشت که این دور خلاف دورهای گذشته این بود که لغو تمامی تحریم ها جزو اولویت‌های تیم مذاکره کننده جدید ایرانی است.

عمویی تصریح کرد: عادی سازی روابط بین‌المللی نیازمند لغو تحریم هاست پس برای ارتباط اقتصادی با کشورها نیازمند لغو تمامی تحریم ها هستیم که این موضوع هم در برجام به صراحت آمده است که باید تحریم های ایران لغو شود تا ایران بتواند از اقتصاد جهانی استفاده کند.

وی گفت: در زمان اجرای برجام و طبق گزارش های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران به تعهدات خود پایبند بود این درحالی بود که رئیس اسبق بانک مرکزی در شورای روابط خارجی آمریکا اعلام کرد که هنوز از برجام بهره ای نبرده ایم. از این رو این درس برای ایران شد تا در دور جدید مذاکرات هسته‌ای باید برای لغو تحریم ها راستی آزمایی هایی صورت گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان داشت: در مذاکرات جدید هدف جمهوری اسلامی ایران احیای برجام ۲۰۱۵ نیست بلکه هدف انتفاع اقتصادی از برجام است همچنین طرف خارج شده از برجام طرف خطاکار است از این رو آمریکایی ها باید به ایران خسارت و همچنین اقدام عملی انجام دهند تا ایران بعد از اطمینان به تعهدات خود عمل کند.

عمویی تاکید کرد: طرف آمریکایی خلاف قوانین بین‌المللی عملکرد کرده است از این رو تضمینی باید به ایران بدهند که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم و نکته بعدی که در این دور در دستور کار تیم جدید است این است که آمریکایی ها باید خسارت به ایران پرداخت کند.

عمویی گفت: اتفاقات خوبی در این دوره از مذاکرات هسته‌ای درحال وقوع است اما شاهد اقدامات شیطنت آمیز رژیم صهیونیستی هستیم که مقامات این رژیم درحال دست و پا زدن هستند تا اجازه توافق ندهند و به نظر بنده دور بعدی مذاکرات دور چالشی خواهد بود

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران امنیت ملی عمویی مذاکرات هسته ای تعهدات خود بین المللی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • بسیج تمامی امکانات برای جلوگیری ازخسارت احتمالی بارندگی درخوزستان
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی