Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک سازمان حقوق بشری با تاکید بر تشدید نقض حقوق بشر در عربستان از کمیته ضد شکنجه سازمان ملل خواست تا این جنایت‌ها را مورد بررسی قرار دهد و مقامات سعودی را به دلیل نقض حقوق بشر بازخواست کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان حقوق بشری « الکرامه» از ارائه گزارشی درباره عربستان سعودی به کمیته ضد شکنجه سازمان ملل متحد خبر داد که در آن نگرانی‌های اصلی خود را در مورد نقض شدید حقوق بشر در عربستان از سال 2016  بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که کمیته ضد شکنجه ملل متحد، فهرستی از موضوعاتی را تهیه کرده که ریاض باید به عنوان بخشی از این کنوانسیون در طول سومین بررسی دوره‌ای به آنها رسیدگی کند.

وب سایت سعودی لیکس نوشت: فهرست موضوعاتی که توسط این کمیته بر اساس گزارش دولت عضو و سازمان‌های غیردولتی تهیه شده، با هدف اطمینان از گفتگوی سازنده با دولت سعودی  در طی بررسی دوره‌ای بعدی، از آن دعوت می‌کند تا توضیحاتی را در موارد خاص ارائه کند.

در همین راستا سازمان حقوق بشری الکرامه در گزارشی که به کمیته ضد شکنجه سازمان ملل متحد ارائه کرد، از کمیته خواست تا در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر که به احکام سنگین زندان محکوم شده‌اند، از دولت سعودی بازخواست کند.

کمیته  مذکور این موضوع را با پرسیدن از عربستان سعودی مورد بررسی قرار داد که آیا به آزادی افرادی از جمله «سعود مختار الهاشمی»، «سلیمان الرشودی» ،«خالد الراشد» ،«محمد عبد الله العتیبی» ،«محمد القحطانی» و «ولید أبو الخیر» که به دلیل انتقاد مسالمت آمیز از مقامات یا دفاع از حقوق بشر  بازداشت شده‌اند، فکر می‌کند.

سرگردانی 3 هزار عمره گزار مغربی در عربستان بعد از بسته شدن مرز هواییانتقاد شدید پارلمان اروپا از وضعیت حقوق زنان در عربستان

 

سازمان حقوق بشری الکرامه  به کمیته ضد شکنجه سازمان ملل متحد یادآوری کرده بود که باید در مورد سرنوشت این فعالان برجسته در زندان‌های آل سعود تحقیق شود که همگی  باوجود  انتقادهای بین‌المللی  در بازداشت به سر می‌برند.

این کمیته همچنین موضوع «سفر بن عبدالرحمن الحوالی» را که به دلیل انتشار کتابی در انتقاد از گزینه‌های سیاست بین‌المللی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی  به طور خودسرانه بازداشت شده ، مطرح کرد.

سازمان الکرامه در 12 اکتبر 2020، پرونده الحوالی را به دلیل اوضاع وخیم جسمانی وی به کمیته حقوق افراد دارای معلولیت ارجاع داد.

در همین زمینه کمیته ضد شکنجه  ملل متحد خواستار توضیح در مورد شرایط بازداشت و اعمال سیستماتیک شکنجه شده و عربستان سعودی باید در مورد شرایط بازداشت و اعمال گسترده و سیستماتیک شکنجه در محوطه اداره کل تحقیقات وزارت کشور صحبت کند.

سازمان حقوق بشری الکرامه  که توجه کمیته مذکور را به عملکرد سیستماتیک بازداشت خودسرانه جلب کرده بود ، اعلام کرد که بازداشت شدگان در زندان آل سعود به دلیل انتقاد عمومی از مقامات سلطنتی یا مشارکت در تظاهرات مسالمت آمیز تحت شکنجه و بدرفتاری قرار می‌گیرند.

از جمله بارزترین مواردی که  این کمیته در فهرست مسائل خود برای نشان دادن این اقدامات به آن پرداخته است، پرونده «سلمان العوده» مبلغ سعودی  است که از زمان دستگیری تحت شکنجه‌های جسمی و روحی شدید قرار گرفته است.

این کمیته همچنین از دولت سعودی خواست تا توضیحاتی در مورد قوانین عربستان در خصوص شکنجه ارائه دهد.

سازمان  حقوق بشری الکرامه در سال‌های اخیر اعمال شکنجه در زندان‌های عربستان را محکوم کرده بود. تا به امروز، هیچ یک از اتهامات شکنجه به طور بی طرفانه بررسی نشده و یا منجر به مجازات عاملان نشده است.

سازمان مذکور در فهرست مسائل خود اعلام کرد که معافیت از مجازات شکنجه‌گران تا حدودی به دلیل ساختار سرویس‌های اطلاعاتی وزارت کشور  و مسئول تحقیقات و نظارت بر زندان‌های عربستان است.

کمیته ضد شکنجه سازمان ملل متحد  نیز همانند سازمان الکرامه  در مورد عدم استقلال دفتر تحقیقات و دادستانی عمومی در عربستان   ابراز نگرانی کرد.

سازمان ملل  متحد پیش از این از مقامات سعودی خواسته بود تا آمار سالانه از سال 2016 تاکنون در مورد تعداد شکایات ارائه شده به مقامات ذیربط  ارائه کنند.

عربستان سعودی طی سال‌های گذشته بر میزان سرکوب طرفداران حقوق بشر افزوده است. این سرکوب‌ها در عربستان به یک امر عادی و روشمند برای ساکت کردن مخالفان تبدیل شده است.

سازمان «آمریکایی‌ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین» اعلام کرد، مدافعان حقوق بشر در عربستان با سرکوب وحشیانه روبرو هستند. مقامات این کشور مدافعان حقوق بشر را مورد بازجویی و بازداشت قرار می‌دهند و آن‌ها را تحت نام قانون مبارزه با تروریسم و قانون مبارزه با جرائم سایبری زندانی می‌کنند.

عربستان سعودی از لحاظ نقض دموکراسی نیز در مقایسه با دیگر کشورهای جهان در جایگاه هفتم قرار دارد. آزادی‌های سیاسی در عربستان به شدت نقض می‌شود همچنین این کشور از نظر احترام به حقوق بشر در جهان به عنوان یکی از ناامن‌ترین کشورها طبقه بندی می‌شود.  

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی اخبار عربستان سعودی سازمان حقوق بشری عربستان سعودی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند