Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: برخی از پزشکان این حرفه را تبدیل به یک تجارت کرده‌اند و تصورشان این است که اگر تعداد پزشک در کشور زیاد شود، ممکن است این فرصت سودآور برایشان از دست برود.

محمدمهدی مفتح عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: کشور ما این جایگاه را دارد که در منطقه بتواند در زمینه‌ی توریست درمانی فعال شود، اما کمبود پزشک در کشور باعث می‌شود که این فرصت از دست برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت باید مشکل کمبود پزشک را در کشور به صورت اساسی حل کند و راه حلش هم همین است که به افزایش ظرفیت پزشکی و تربیت پزشک در کشور بپردازیم. با افزایش ظرفیت پزشکی هم مشکلات فعلی نظام پزشکی و هم نیاز‌های پزشکی مردم در آینده حل می‌شود.

***

بسیاری از نمایندگان مجلس از عدم دسترسی مردم حوزه‌ی انتخابیه خود به پزشک متخصص گلایه دارند و اعلام می‌کنند که مردم برای دریافت خدمات درمانی به مراکز استان‌ها، تهران و گاهاً خارج از کشور سفر می‌کنند. برخی نیز به تعطیلی درمانگاه‌ها در برخی مناطق کشور اشاره می‌کنند. واقعیت این است که در برخی شهر‌ها شاهد معطّل ماندن تجهیزات درمانی و بیمارستانی گاهاً تا بیش از یک سال به دلیل نبود پزشک متخصص هستیم. این شرایط ما را بر آن داشت تا نظر کارشناسان را در این حوزه جویا شویم. در ادامه حاصل گفتگویی را با محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده‌ی مردم تویسرکان در مجلس می‌خوانید.

محمدمهدی مفتح در مورد کمبود پزشک متخصص در کشور گفت: کمبود پزشک عمومی و متخصص در کشور، به ویژه برای افرادی که در شهر‌های با فاصله‌ی زیادی از مراکز استان و تهران زندگی می‌کنند، مشکلات عدیده‌ای به وجود آورده است. آن‌ها برای اینکه توسط یک پزشک ویزیت شوند یا باید مدت طولانی را منتظر بمانند و یا باید به شهر‌های بزرگ‌تر بروند. این مسائل مردم را رنج می‌دهد.

وی اشاره کرد: با توجه به اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی متعددی در کشور داریم، اساتید خوبی در این زمینه در دسترس هستند، لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی وجود دارند و کمبودی در این زمینه نداریم، باید برای حل مشکل اقدام کنیم. وی ادامه داد: از طرف دیگر، جوانان ما بااستعداد هستند و می‌توانند در رشته‌های پزشکی تحصیل کنند. بنابراین، زمینه‌ی لازم برای افزایش تربیت پزشک را در کشور داریم.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه‌ی مجلس ادامه داد: با وجود شرایط مناسبی که برای تربیت پزشک داریم، متاسفانه می‌بینیم که به لحاظ تعداد پزشک در مضیقه هستیم. این کمبود در شهر‌های کوچک‌تر و با فاصله‌ی بیشتر از پایتخت و یا مراکز استان‌ها به وضوح دیده می‌شود. راه حل این مشکل کاملاً مشخص است. باید پزشک تربیت کنیم. ما استعداد تربیت پزشک را داریم؛ تقاضا و نیاز به آن نیز کاملا مشخص و واضح است.

مفتح تصریح کرد: ما هیچ کمبودی برای تربیت پزشک در کشور نداریم. هم اساتید مجرب در دسترس هستند و هم امکانات آموزشی داریم. اما متاسفانه توجهی که مسئولین برای این موضوع باید داشته باشند و فضا را باز کنند و اجازه بدهند که جوانان علاقمند در حوزه‌ی پزشکی تحصیل و به کشور خدمت کنند، وجود ندارد.

نماینده‌ی مردم تویسرکان توضیح داد: دلیل اینکه اقدامات لازم برای تربیت پزشک در کشور انجام نمی‌شود را نمی‌دانم. اما آنچه که مطرح می‌شود این است که متاسفانه برخی از پزشکان این حرفه را تبدیل به یک تجارت کرده‌اند و تصورشان این است که اگر تعداد پزشک در کشور زیاد شود، ممکن است این فرصت سودآور برایشان از دست برود.

وی ضمن اشاره به این موضوع که تعداد زیادی از پزشکان در کشور ما با صداقت و انسانیت کار می‌کنند و به اصول اخلاقی این حرفه پایبند هستند، گفت: تعداد محدودی از پزشکان احتمالاً در کشور حضور دارند که با افزایش ظرفیت پزشک و متخصص در کشور مخالفت می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه‌ی مجلس تصریح کرد: دولت باید مشکل کمبود پزشک را در کشور به صورت اساسی حل کند و راه حلش هم همین است که به افزایش ظرفیت پزشکی و تربیت پزشک در کشور بپردازیم. تا جائیکه دانشگاه‌ها ظرفیت دارند و می‌توانند پزشکان خوبی تربیت کنند، باید از این پتانسیل استفاده شود. امیدوارم روزی برسد که پزشکان و متخصصان زبده‌ای در کشور داشته باشیم و مردم به این لحاظ در مضیقه نباشند.

مفتح اشاره کرد: کشور ما این جایگاه را دارد که بتواند در زمینه‌ی توریست درمانی فعال شود. اما مشکلاتی همچون کمبود پزشک در کشور باعث می‌شود که این فرصت از دست برود. وی ادامه داد: با فعال کردن بحث توریست درمانی در کشور می‌توانیم به افزایش اشتغال و درآمد برای جوانان نیز کمک کنیم. ما امکانات بیمارستانی را هم در این زمینه در اختیار داریم و تنها مشکل و کمبود ما در زمینه‌ی پزشک است. اگر این مشکل حل شود می‌توانیم در این حوزه فعال شویم.

محمدمهدی مفتح ادامه داد: با مقایسه‌ی حوزه‌ی انتخابی خودم یعنی تویسرکان با تهران می‌بینم که تفاوت در دسترسی به پزشک مشهود است. شهر‌های کوچک‌تر و محروم و روستا‌ها دسترسی به پزشک ندارند. قطعاً آموزش و تربیت پزشک به حل این مشکل کمک می‌کند.

وی با اشاره به جمعیت زیاد متولدین دهه‌ی 50 و 60 که طی یک الی دو دهه‌ی آینده وارد دوران میانسالی و پیری می‌شوند و نیاز به خدمات درمانی دارند، گفت: دولت باید شروع به حل مشکلات در حوزه‌ی درمانی بکند و افزایش تربیت پزشک را در دستور کار قرار دهد. باید دولت با یک همت قوی به دنبال افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها باشد تا بتواند پاسخگوی نیاز‌های مردم باشد.

محمدمهدی مفتح ادامه داد: در واقع با افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها در حوزه‌ی پزشکی هم مشکلات فعلی ما حل می‌شود و هم می‌توانیم به نیاز‌های مردم در آینده در حوزه‌ی پزشکی پاسخ دهیم.

مفتح در مورد امکان افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در حوزه‌ی پزشکی و تخصص گفت: هم این امید وجود دارد که در دولت فعلی این کار انجام شود و هم این خواهش را داریم که این موضوع در دستور کار قرار بگیرد. وی تصریح کرد: اقدام در زمینه‌ی افزایش ظرفیت‌ها برای تربیت پزشک موضوعی نیست که نیاز به بررسی، گزارش یا برآرود داشته باشد. مشکلات مشخص است و فقط نیاز است که یک تصمیم اتخاذ و اجرا شود. وی در پایان مجدداً خاطرنشان کرد: ما همه‌ی شرایط را برای افزایش تربیت پزشک در کشور داریم، فقط به یک عزم جدی در این زمینه نیاز است. این کار سختی نیست، اما ضروری است. دولت در مقابل مردم مسئولیت دارد و باید امکانات را در این زمینه فراهم کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی افزایش ظرفیت پزشکی مجلس شورای اسلامی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس وزارت بهداشت و درمان محمدمهدی مفتح کمیسیون برنامه و بودجه تربیت پزشک در کشور افزایش ظرفیت پزشک برای تربیت پزشک حوزه ی پزشکی محمدمهدی مفتح تربیت پزشک دست برود کمبود پزشک دانشگاه ها زمینه ی ی مردم شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟

ایسنا/کرمانشاه قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی خبر داد.

دکتر افشین باقرزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی تعرفه های پزشکی و درمانی در سال جدید، گفت: این میزان افزایش در بخش های مختلف متفاوت است، اما بطور میانگین شاهد افزایش ۳۵ درصدی تعرفه های پزشکی و درمانی در سال جدید هستیم.

باقرزاده گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته قیمت تعرفه های پزشکی در سه بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی متفاوت است.

وی افزود: در بخش «دولتی» تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان، پزشک و دندانپزشک متخصص ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک فوق تخصص ۶۷ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک متخصص روانپزشکی ۷۰ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک فوق تخصص روانپزشکی ۸۴ هزار و ۲۰۰ تومان، کارشناس ارشد پروانه دار ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و کارشناس پروانه دار ۳۱ هزارو ۳۰۰ تومان است.

باقرزاده گفت: در بخش «عمومی غیردولتی» نیز تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۵۶ هزار تومان، پزشک و دندانپزشک متخصص ۹۲ هزار تومان، پزشک فوق تخصص یکصد و یازده هزار تومان، پزشک متخصص روانپزشکی ۱۱۹ هزار تومان، پزشک فوق تخصص روانپزشکی ۱۳۶ هزار تومان، کارشناس ارشد پروانه دار ۴۹ هزار و کارشناس پروانه دار ۴۲ هزار است.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در بخش «خصوصی» هم بر اساس ابلاغ صورت گرفته تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۱۲۶ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۹۴ هزار و ۵۷۰ تومان است و مابقی آن توسط سازمان های بیمه گر پرداخت می شود، تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک متخصص هم ۱۸۹ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۱۴۹ هزار و ۹۴۰ تومان است و مابقی توسط سازمان های بیمه گر پرداخت می شود.

وی تعرفه ویزیت پزشک فوق تخصص در بخش خصوصی را نیز ۲۴۱ هزار تومان اعلام و تصریح کرد: از این میزان سهم بیمار ۱۹۳ هزار و ۵۴۰ تومان است و مابقی توسط سازمان‌های بیمه گر پرداخت می شود.

باقر زاده تعرفه ویزیت پزشک متخصص روانپزشکی را نیز در بخش خصوصی ۲۵۱ هزار اعلام و تصریح کرد: سهم بیمار از این میزان ۲۰۱هزار و ۴۴۰ تومان است، تعرفه ویزیت پزشک فوق تخصص روانپزشکی هم در بخش خصوصی ۲۸۶ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۲۲۷ هزار تومان می باشد.

وی تعرفه ویزیت کارشناس ارشد پروانه دار در بخش خصوصی را ۱۰۲ هزار تومان و کارشناس پروانه دار را هم ۸۷ هزار تومان اعلام کرد.

باقرزاده گفت: در بخش خصوصی تعرفه ویزیت پزشک عمومی بالای ۱۵ سال سابقه هم جداگانه تعیین شده که ۱۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و سهم پرداختی بیمار از این میزان ۱۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است