Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الله حاتمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه غربالگری بینایی تا پایان بهمن‌ماه ادامه دارد اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی، امسال غربالگری به جای آذر ماه تا بهمن ادامه دارد تا ازدحامی در مراکز غربالگری نباشد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ هزار نفر در طرح غربالگری بینایی شرکت کرده‌اند ادامه داد: متاسفانه برخی از خانواده‌ها در غربالگری شرکت نمی‌کنند که در صورت وجود مشکل بینایی در کودک، متحمل هزینه‌های بیشتری در بزرگسالی خواهند بود زیرا سن طلایی غربالگری بینایی ۳ تا ۶ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌های معاونت توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی همدان با بیان اینکه ۵۵ پایگاه بینایی سنجی برای غربالگری در نظر گرفته شده است گفت: برخی از خانواده‌ها اصلا به مراکز مراجعه نمی‌کنند برخی هم فقط یکبار برای غربال حضور می‌یابند و گمان می‌کنند همان یکبار کافیست در حالی که باید سالانه غربالگری صورت گیرد.

وی اضافه کرد: برخی از کودکان هستند که در بار اول مراجعه چشم سالمی دارند اما در دفعات بعدی دچار مشکل شده‌اند یکی اینکه ساختمان چشم در حال تکامل است و دوم اینکه ممکن است به علت تغذیه یا استفاده از تلفن همراه یا تلویزیون دچار ضعف شده باشند.

حاتمی خاطرنشان کرد: امسال پایگاه‌های E ففچارت را برای پایگاه‌های محلی تعریف کردیم تا برای خانواده‌ها در دسترس باشد و این پایگاه‌ها را نیز با حساسیت بیشتری رصد می‌کنیم.

وی یادآور شد: از ۵۵ پایگاه غربالگری، ۵۳ مورد شامل E چارتی و دستگاه است که صبح از ساعت ۸ تا ۱۴ فعال هستند و دو پایگاه دائمی ما در شهرستان همدان واقع در پل نیازمند و پایگاه دایمی ملایر بعدازظهرها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ فعال است.

کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت های معاونت توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی همدان اضافه کرد: در مراکز مثبت زندگی نیز با هماهنگی که با دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت صورت گرفته، لیست کودکان را در اختیار قرار دادند و در صورت عدم مراجعه خانواده‌ها، با جامعه هدف تماس گرفته می‌شود تا برای غربال مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه اکنون پیک مراجعه کودکان برای بینایی‌سنجی است و حدود ۵۰ درصد کودکان غربال شده‌اند افزود: برخی از شهرستان‌ها مانند همدان، رزن و فامنین وضعیت خوبی دارند که امیدواریم مابقی شهرستان‌ها نیز به مرور بیشتر شود.

حاتمی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این است بیش از ۴۶ هزار کودک غربالگری شوند اما تلاش می‌کنیم بیش از این میزان نیز غربال شوند که خانواده‌ها نیز باید برای سلامت کودکان خود اهتمام داشته باشند.

وی در پایان اظهار کرد: سازمان بهزیستی تلاش می‌کند همانطور که شنوایی کودک در بدو تولد غربالگری می‌شود، بینایی نیز در هنگام تولد مورد سنجش قرار گیرد ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: غربالگری بینایی سنجش بینایی همدان خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • اجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • انجام ۶ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی