Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@13:26:30 GMT

نگاهی به ۵ فیلم خارجی حاضر در گلدن گلوب

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۲۲۳۷

نگاهی به ۵ فیلم خارجی حاضر در گلدن گلوب

فرارو- اولین فیلم انتخابی در بخش خارجی مراسم گلدون گلوب، فیلم قهرمان آخرین ساخته اصغر فرهادی است. این فیلم پیش از این در جشنواره کن و آسسیا پاسیفیک و اسپانیا هم حاضر شده است.

به گزارش فرارو، قهرمان فرهادی که آماده حضور در اسکار است، حالا در یک قدمی آن وارد گلدن گلوب شد. این اتفاق می‌تواند زمینه‌ای برای احتمال شانس بالاتر این فیلم برای رقابت بزرگ اسکار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش نگاهی داریم به ۵ فیلم منتخب خارجی زبان جایزه گلدن گلوب. قهرمان ساخته اصغر فرهادی از  ایران قهرمان با بازی امیر جدیدی، محسن تنابنده، فرشته صدرعرفایی، سحر گلدوست و سارینا فرهادی، نخستین نمایش خود را در بخش رقابتی هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن در سال جاری میلادی تجربه کرد.
در نهایت موفق به کسب جایزه بزرگ هیات داوران شد. این فیلم در جوایز آسیاپاسیفیک نیز برنده جایزه بهترین کارگردانی شد؛ و از سوی جوایز سالانه هیات ملی نقد آمریکا (NBR) برنده دو جایز بهترین فیلم بین‌المللی و فیلمنامه اصلی سال شد.
قهرمان آخرین ساخته فرهادی است و روایتی پر کشش و خلاقانه دارد. رحیم خطاط و نقاشی مطلّقه است که به علت عدم پرداخت بدهی‌اش به بهرام به زندان افتاده‌است. رحیم به مرخصی دو روزه می‌آید و بعد از اتفاقاتی مردم به او لقب قهرمان می‌دهند. کوپه شماره ۶ (Compartment Number 6) اثر یوهو کاسمانن از فنلاند فیلم کوپه شماره ۶ بر اساس کتابی به همین نام نوشتهٔ رزا لیکسم ساخته شده‌است. در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱، جزو گزینه‌های نخل طلا بود. اتفاقا با فیلم قهرمان ساختهٔ اصغر فرهادی جایزه بزرگ جشنواره کن را اشتراکی دریافت کردند.
داستانی عاشقانه بین زن و مردی فنلاندی و روس که در یک کوپه قطار با هم هم سفرند. زن، عاشق باستان‌شناسی و با روحیاتی فرهنگی است و مرد روس، دائم‌الخمر، ضدزن، ولی این دو خیلی زود به هم نزدیک می‌شوند.
بازیگران فیلم کوپه شماره شش، سیدی هارلا، یوری بوریسف، دینارا دروکارفا، جولیا آوگ هستند.
نگاهی به نمرات منتقدان بین‌المللی به این فیلم می‌توان دریافت ارزیابی آن‌ها از فیلم تقریبا متوسط بوده است. میانگین نمرات آن‌ها به این اثر سینمایی ۲٫۴ بوده که تقریبا فیلم را بین متوسط تا خوب قرار می‌دهد.
جاناتان رامنی در اسکرین‌دیلی  نوشته است: «فیلم تا حدی کوچک‌تر از آن است که برای حضور در بخش مسابقه جشنواره کن متقاعدکننده به نظر برسد، اما از طرف دیگر هم اثری است دوست‌داشتنی با بازی‌های زیرپوستی نقش‌های اصلی که به شکل فروتنانه‌ای مخاطبش را درگیر خود می‌کند.»
دیوید رونی هم درباره فیلم کوپه شماره ۶ نوشته است: «کوپه شماره ۶ را باید درامی مالیخولیایی به حساب آورد که در عین حال با بینش خود نسبت به تنهایی انسان و ارتباطات انسانی به شکل غیرمنتظره‌ای نشاط‌آور است. در کنار فضای پردود و الکل گرفته و عبوس فیلم، برای مخاطبی که صبور باشد نشاط هم درون اثر یافت می‌شود و البته برای دست‌یابی به آن باید از تسلی‌بخشی‌های نتایج متعارف‌تر چشم پوشید.» ماشین منو بران(Drive my car) اثر ریوسوکی هاماگوچی از ژاپن فیلم روایتی اقتباسی از داستانی از کتاب «مردان بدون زن» اثر هاروکی موراکامی است. این کتاب متشکل از چند داستان کوتاه است. به زندگی مردانی می‌پردازد که زن زندگی خود را به دلایل گوناگونی از دست داده‌اند.
ماشین مرا بران برای نخستین بار در جشنواره کن ۲۰۲۱ نمایش داده شد و توانست جایزه بهترین فیلم‌نامه را به خود اختصاص دهد. این فیلم یکی از رقیبان اصلی فیلم قهرمان در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی (خارجی‌زبان سابق) در مراسم اسکار ۲۰۲۲ نیز هست.
هیده‌توشی نیشیجیما بازیگر اصلی این فیلم است.  دست خدا(The Hand of God) اثر پائولو سورنتینو از ایتالیا با بازی تونی سرویلو در بخش مسابقه اصلی هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم ونیز اکران شد؛ و توانست دو جایزهٔ مارچلو ماسترویانی (بهترین بازیگر نو ظهور) برای فیلیپو اسکوتی و جایزهٔ بزرگ هیئت داوران برای پائولو سورنتینو را به ارمغان بیاورد.
فیلم درباره پسری در ناآرامی و آشوب‌های ناپل در دهه ۸۰ میلادی است. داستان سرنوشت و خانواده، ورزش و سینما، عشق و فقدان است. پسر جوان نقش اول فیلم در سن بلوغ است و عقیده دارد که واقعیت بد است.
نگاه منتقدان به این فیلم خیلی مثبت و تحسین برانگیز نبوده است.
ورایتی درباره فیلم دست خدا نوشته است:  «دست خدا فیلم روح‌انگیزی است، اما می‌توانست اثری غنی‌تر، بهتر و ظریف‌تر باشد. برخی از مضامین موجود در کار، سطحی به نظر می‌رسند.»
مادران موازی(Parallel Mothers) اثر پدرو آلمودوار از اسپانیا پدرو آلمودوار هفتادویک ساله است. او با فیلم "مادران موازی" دوباره به خودش واقعی اش، یعنی روایت ملودرام‌هایی پرجنب‌وجوش با نقش‌آفرینی پنه‌لوپه کروز بازگشته است.
این فیلم بیست‌ودومین اثر این فیلم‌ساز اسپانیایی است. داستان آن پیرامون زندگی زنی میانسال به نام جنیس با بازی پنه‌لوپه کروز میچرخد که ناخواسته از مردی که نمی‌خواهد پدر شود، باردار می‌شود. جنیس پس از زایمان برای تأمین مخارج زندگی‌اش به شغل عکاسی مشغول می‌شود. او، آنا را هم استخدام می‌کند تا در نگه‌داری از نوزاد و مرتب کردن خانه به وی کمک کند و این سرآغاز اتفاقات جالب توجه داستان است.
ظاهرا جنیس و آنا هر دو در یک بیمارستان زایمان می‌کنند و مادران موازی قرار است راوی بخشی از زندگی دو زن باشد. آن‌ها به‌طور تصادفی با یکدیگر آشنا می‌شوند و باید به‌تنهایی فرزندان‌شان را بزرگ کنند. جنیس از بارداری ناخواسته‌اش راضی است، اما آنا چندان به آینده خوش بین نیست و تضاد‌های این دو شخصیت در کنار نقاط اشتراکشان جذابیت فیلم را بیشتر می‌کند.
نیکلاس باربر از ایندی وایر می‌گوید: «مادران موازی درکل در حد فیلم‌های ساختارشکن و تحسین شده‌ی آلمودوار نیست. ولی این یک توصیف منفی برای فیلم افتاحیه جشنواره ونیز امسال نیست. در مادران موازی لذت‌های زیادی برای طرفداران این کارگردان اسپانیایی وجود دارد. بیست‌ودومین ساخته آلمادوار دوباره به جهان آشنا و آرام فیلم‌های او بازگشته است. یک بار دیگر با آپارتمان‌های شیک، کافه‌ها و پیاده‌رو‌های آفتابی مادرید رو به رو می‌شویم رنگ‌های قرمز، زرد و سبز خودنمایی می‌کنند و بازی پنه‌لوپه کروز هم شایسته تقدیر است.»
مراسم اعطای جوایز هفتاد‌و‌نهمین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در تاریخ ۱۹ دی (۹ ژانویه ۲۰۲۲) برگزار خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قهرمان اصغر فرهادی امیر جدیدی اسکار گلدن گلوب مادران موازی کوپه شماره ۶ جشنواره کن گلدن گلوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، مایک لی، کارگردان کهنه کار فیلم‌های «ورا دریک»، «سالی دیگر»، «رازها و دروغ‌ها» و «الکی خوش» در جشنواره فیلم مدیترانه مالت با جایزه زنبور طلایی برای یک عمر دستاورد حرفه‌ای تجلیل می‌شود.

این کارگردان ۹۱ ساله که ۷ نامزدی اسکار در کارنامه دارد و نخل طلای جشنواره فیلم کن ۱۹۹۳ را برای فیلم «برهنه» دریافت کرده است، همچنین در یک مسترکلاس جشنواره شرکت می‌کند و با آدریان ووتن، مدیر اجرایی فیلم لندن و کمیسیون فیلم بریتانیا گفت‌وگو خواهد کرد.

جشنواره فیلم مدیترانه اعضای هیات داوران خود را که بخش رقابتی جشنواره متشکل از ۱۲ فیلم از منطقه را قضاوت خواهند کرد، معرفی کرده است.

در مراسم اختتامیه جشنواره که ۳۰ ژوئن برگزار می‌شود، جوایز زنبور طلایی جشنواره به بهترین فیلم بلند، بازیگری، فیلمنامه‌نویسی، طراحی تولید، اجرای فنی خلاقانه و جایزه ویژه هیات داوران اهدا خواهد شد.

گروه داوری شامل جان اس بیرد کارگردان اسکاتلندی، مارجری سیمکین مدیر بازیگران «آواتار»، پدرو لوکه فیلمبردار «جامعه برف»، ماریو فیلیپ آتزوپاردی کارگردان مالتی-کانادایی، نیتن کراولی انگلیسی طراح تولید «شوالیه تاریکی» و ریچی مهتا کارگردان کانادایی هستند.

امسال دومین دوره این جشنواره از ۲۲ تا ۳۰ ژوئن (۲ تا ۱۰ تیر) در شهر والِتا پایتخت مالت برگزار می‌شود.

کد خبر 6092677

دیگر خبرها

  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • لواندوفسکی: پیچیچی؟ سعی می‌کنم باز هم گلزنی کنم
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • اعتراف در اسپانیا: ‏VAR‏ ‏امسال اشتباه داشت!‏
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • عکسی از ۲ چهره خارجی حاضر در صحن علنی امروز مجلس ایران
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد