Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد شیخ لطف الله اصفهان یکی از ابنیه تاریخی و مساجد ایرانی است که متعلق به دوره صفوی می‌باشد. این مسجد که در میدان نقش جهان اصفهان واقع شده است اوج هنر دوران صفویه را به نمایش می‌گذارد و به خاطر تزئینات زیبا و معماری خاص و شگف‌انگیزش، از شهرتی جهانی برخوردار است.

اگر شما هم قصد دارید به اصفهان سفر کنید و از مسجد شیخ لطف الله و دیگر آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا بازدید نمایید، پیشنهاد می‌کنیم برای رزرو هتل های اصفهان به سامانه رزرو هتل اقامت 24 مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله هتل‌های بی‌نظیری که می‌توانید اقدام به رزرو آن کنید، می‌توان به هتل عالی قاپو اصفهان اشاره کرد.

معرفی مسجد شیخ لطف الله اصفهان

مسجد شیخ لطف الله متعلق به دوره صفویه بوده و یکی از آثار تاریخی معروف اصفهان است که از معماری بی‌نظیری برخوردار می‌باشد. این بنای ارزشمند که در میدان نقش جهان اصفهان قرار گرفته، در 15 دی ماه سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد توسط یکی از مشهورترین معماران دوران صفوی به نام استاد محمدرضا اصفهانی به زیبایی هر چه تمام‌تر و با سبک معماری آن دوران ساخته شده است.

بنای باشکوه مسجد شیخ لطف الله بهترین و زیباترین جلوه‌های هنر دوره صفوی را به نمایش گذاشته و به دلیل نداشتن مناره و حیاط چهار ایوانی، با دیگر مساجد ایران تفاوت دارد. این مسجد به دستور شاه عباس اول برای تجلیل و گرامیداشت یکی از بزرگترین علمای شیعه در دوران صفوی به نام شیخ لطف الله ساخته شد.

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله اصفهان

در سال 982 هجری شمسی در اصفهان که پایتخت صفویان بود، ساخت و سازهای بسیاری همچون خیابان چهارباغ، میدان نقش جهان، مسجد امام و ... صورت گرفت. یکی از بناهای ساخته شده در آن دوران مسجد شیخ لطف الله است که روی خرابه‌های مسجدی قدیمی احداث گردید.

ساخت این مسجد بی‌نظیر مدت 18 سال به طول انجامید و فقط مختص شاه عباس و خانواده سلطنتی بود و مردم عادی اجازه ورود به آن را نداشتند. در دوران پهلوی اول و بنا بر درخواست ایران شناس آمریکایی، آرتور آبراهام پوپ، رضاخان دستور به مرمت مسجد شیخ لطف الله داد و طرح‌های اصلی و کاشی‌کاری‌های سردر و گنبد بازسازی شدند.

معماری مسجد شیخ لطف الله اصفهان

معماری این مسجد به سبک و شیوه اصفهانی صورت گرفته و گنبد آن یکی از زیباترین گنبدهای دنیا به شمار می‌رود. در ساخت مسجد شیخ لطف الله نبوغ و هنرمندی معماران و استادان اصفهانی به وضوح قابل مشاهده است. همانطور که گفته شد معماری این مسجد خاص است و با دیگر مساجد ایران تفاوت‌هایی دارد. یکی از این تفاوت‌ها نبود شبستان ورودی می‌باشد. از آنجایی که مسجد شیخ لطف الله روبه روی عالی قاپو و با هدف رعایت اصل تقارن در میدان نقش جهان ساخته شده، برای آن صحن یا شبستان ورودی در نظر گرفته نشده است.

به دلیل اینکه میدان نقش جهان در جهت قبله ساخته نشده با ورود به مسجد شیخ لطف الله روبروی قبله قرار نمی‌گیرید؛ اما معماران با طراحی بی‌نظیر مسجد و اعمال چرخشی 45 درجه‌ای باعث شده‌اند مسجد در جهت قبله تنظیم گردد. در طراحی مسجد باشکوه شیخ لطف الله اصفهان از نسبت طلایی در برقراری تناسب اجزا استفاده شده و از روش‌های هندسی و ظرافت خاصی برای ساخت آن بهره گرفته شده است.

ورودی

ورودی مسجد در ضلع شرقی میدان نقش جهان قرار دارد و دیوار غربی رو به میدان مسجد با کاشی هفت رنگ تزئین شده است. جلوخان مسجد در ابتدا به رنگ سفید بوده و سپس مرمت شده و به شکل کنونی درآمده است. کتیبه‌ای نیز با کاشی معرق در قسمت سردر ورودی قرار دارد که بسیار بزرگ می‌باشد و به شکل نواری ممتد هر سه دیوار را فرا گرفته است. در بخش‌های بالایی سردر از مقرنس‌ها، کاشی‌های هفت رنگ و نقوش گل و گلدان و برای پایین دیوارهای این بخش از سنگ مرمر زرد رنگ برای تزئینات استفاده شده است.

راهرو

بعد از سردر ورودی یک راهرو به طول 28 متر قرار گرفته که به محوطه اصلی مسجد و زیر گنبد منتهی می‌شود. این راهرو از نور کمی برخوردار است و دارای نقش و نگاره‌های بسیار زیبا به همراه پنجره‌هایی کوچک در میان کاشی‌کاری‌های هفت رنگ می‌باشد.

شبستان اصلی

شبستان اصلی یا همان صحن داخلی مسجد شیخ لطف الله اوج شکوه و زیبایی این مسجد را به تصویر می‌کشد. با وارد شدن به این بخش ناخوداگاه مات و مبهوت هنر و معنویت آن خواهید شد و حس آرامشی خاص را تجربه خواهید کرد. پلان شبستان اصلی به شکل یک مربع می‌باشد که در بالاتر به هشت ضلعی تبدیل شده و در نهایت در قسمت گنبد به دایره تبدیل می‌شود. این نوع معماری یکی از ویژگی‌های اصلی معماری دوران ساسانی محسوب می‌شود که در مسجد شیخ لطف الله اجرا شده است.

گنبد بزرگ و بی‌نظیر مسجد بر روی هشت طاق جناغی قرار گرفته که این طاق‌ها از مقرنس‌های زیبایی برخوردار هستند و با پیچ‌های فیروزه‌ای در لبه تزئین شده‌اند. در شبستان و صحن اصلی مسجد شیخ لطف الله چندین پنجره وجود دارد که تماشای پرتوهای نوری که از آنها به داخل وارد می‌شوند در کنار معماری و تزئینات زیبا و رنگ‌های مسحور کننده، برای بازدید کنندگان و گردشگران خارجی و داخلی حیرت‌انگیز و دلنشین است.

دسترسی به مسجد شیخ لطف الله و ساعات بازدید از آن

این مسجد تاریخی و منحصر بفرد در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد. گردشگران می‌توانند در نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ صبح تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰ از آن بازدید نمایند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مسجد شیخ لطف الله اصفهان میدان نقش جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت فرا رسیدن ۲۵ شوال سالروز شهادت امام صادق(علیه السلام) مراسم سوگواری آن حضرت توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و هیات انصارالشهدا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در مسجد جامع خرمشهر این‌موزه برگزار می شود.

برنامه مذکور روز جمعه ۱۴ اردیبهشت همزمان با نماز مغرب و عشا در مسجد جامع موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس واقع در ضلع جنوبی مترو شهید حقانی برگزار می شود.

کد خبر 6093244 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • بایرن - رئال: در این‌جا همه‌چیز با شکوه‌ است
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • کارگران در سنگر کار و تولید نقش ارزنده در شکوه ایران دارند
  • همایش نمایش اسب‌های اصیل ایرانی در دستگرد برخوار
  • عمره‌گزاران ایرانی لباس احرام به تن کردند
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم