Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@02:07:37 GMT

ذره‌بین سازمان مالیاتی بر تراکنش‌های بانکی

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۲۳۳۶

ذره‌بین سازمان مالیاتی بر تراکنش‌های بانکی

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از پایه‌های درآمدی در لایحه بودجه سال آینده به غیر از نفت، مالیات است که در این لایحه دولت منابع حاصل از مالیات را به ۵۲۶ هزار میلیارد تومان افزایش داده که نسبت به بودجه سال گذشته معادل ۶۱.۸ درصد زیاد شده است.

اما افزایش قابل توجه درآمدهای مالیاتی با واکنش‌های زیادی مواجه شد مبنی بر اینکه بار این افزایش را چه قشری باید بر دوش بکشد و فشار مالیاتی بر ثروتمندان و فراریان از مالیات بیشتر می‌شود یا همچنان مردم و تولیدکنندگان تحت تاثیر این فشار قرار خواهند گرفت؟

در واکنش به این موضوعات، وزیر اقتصاد اعلام کرد که تلاش می‌شود در بودجه سال آینده افزایش درآمدهای مالیاتی از محل جلوگیری از فرار مالیاتی و مالیات بر فعالیت‌های دلالی و سوداگرانه محقق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این، وزارت اقتصاد نشستی را با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی برگزار کرد تا به شناسایی و بررسی موانع آن‌ها برای تولید و سرمایه‌گذاری بپردازد که عمده مشکلات اعلامی از سوی این افراد، مربوط به مالیات می‌شد و رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در پاسخ به آن‌ها از حل این موانع تا جایی که از خط قرمزهای قانونی تخطی نشود، خبر داد و گفت: تمرکز سازمان امور مالیاتی بر شناسایی فرارهای مالیاتی از طریق تراکنش‌های بانکی است.

ورود مالیات به بخش تراکنش‌های بانکی همواره برای مردم حساسیت برانگیز بوده است اما مسئولان نیز همواره اعلام کرده‌اند که مالیات بر تراکنش بانکی نداریم و مواردی مانند حقوق، دریافت وام، تبدیل شکلی از دارایی به شکل دیگر و مواردی که جنس درآمدی ندارند، مشمول مالیات نیستند.

پیش از این، امید علی پارسا- رئیس کل سابق سازمان امور مالیاتی درباره چگونگی شناسایی فرارهای مالیاتی از طریق بررسی تراکنش‌های بانکی گفته بود: تراکنش‌های بانکی افراد دارای گردش مالی بالا که مبنای فعالیت سازمان تراکنش‌های بالای ۵ میلیارد تومان است، مورد بررسی قرار می‌گیرد و از فعالیت‌های درآمدزای برای آن فرد که مالیات آن‌ها پرداخت نشده، مالیات مطالبه خواهد شد.

از سوی دیگر، هوشمندسازی مالیات با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از دیگر برنامه‌های سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی است که از زمان تصویب این قانون در سال ۱۳۹۸ تاکنون به مرحله اجرای کامل نرسیده اما دولت فعلی وعده اجرای کامل این قانون را تا پایان سال جاری داده است.

این قانون، وظایفی برعهده بانک مرکزی برای الزام مشاغل به استفاده از کارتخوان و ثبت‌نام در سامانه مودیان قرار داده است که این بانک باید پس از تخصیص شناسه یکتا برای فعالان اقتصادی، کلیه تراکنش‌های انجام شده از طریق حساب‌های بانکی متصل به دستگاه‌های کارتخوان بانکی و نیز درگاه‌های پرداخت الکترونیکی را به عنوان تراکنش­‌های بانکی مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی محسوب کند و اطلاعات این تراکنش­‌های بانکی شامل مانده اول دوره، وجوه واریزی، وجوه برداشت شده و مانده آخر دوره هر حساب بانکی را به منظور تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان موضوع ماده (۱۶۹ مکرر) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت برخط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.

بنابراین، درحالیکه طبق گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی، میزان فرارهای مالیاتی ۱۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام شده است؛ بررسی تراکنش‌های بانکی برای شناسایی فرارهای مالیاتی یکی از اقدامات سازمان مالیاتی است که البته براساس گفته مسئولان قرار نیست مالیاتی بر تراکنش‌های بانکی اخذ شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سازمان مالیاتی تراکنش بانکی مالیات سازمان امور مالیاتی تراکنش های بانکی فرارهای مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان امور مالیاتی، رییس سازمان امور مالیاتی با انتشار اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم، از افزایش دو برابری نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل خبر داد.

محمدهادی سبحانیان، معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان امور مالیاتی کشور در حساب ایکس خود، تصویر نامه اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم را منتشر کرد و نوشت: خبر خوب ۳۸ ام، با پیشنهاد سازمان مالیاتی کشور و موافقت وزیر اقتصاد و دارایی، نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل به دو برابر افزایش یافت؛ بنابراین اصناف و مشاغلی که فروش کالا در دو سال قبل آن‌ها کمتر از ۳۰ میلیارد تومان باشد، ملزم به نگهداری دفاتر و ارایه ترازنامه و صورت سود و زیان نمی‌باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت
  • شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان
  • شناسایی ۳ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی حوزه ساخت و ساز در خوزستان
  • شناسایی فرار مالیاتی ۳۰۰ میلیارد تومانی در حوزه ساخت و ساز
  • سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • پول نقد بیاورید تا پزشک محترم مالیات ندهد!
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد